joi, 6 ianuarie 2011

Intelepciunea unui neserios senin

Stiti voi textele alea lacrimoase, lesinate. Le tot primiti in PowerPointuri, inconjurate de imagini de copilasi, catelusi, braduleti, peisajutze si alte diminutive care iti stirnesc pofta sa asculti Manowar si sa sufoci pisoi nevinovati cu perna.

Si totusi. Din cind in cind, dintre ele mai rasare si cite o gema. Astazi, gema descoperita de Florentina. Un soi de Rogers avant la lettre. Un soi de om intelept for all seasons.

Doamnelor si domnilor, din partea celui mai mare clovn al acestei lumi, cuvinte fara tristete, fara amagire, fara emfaza.

Hai, fiti voi in tot ceea ce faceti, cu esceptzia momentelor in care nu sinteti voi, evident.

:) :p


* * *

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am inteles ca in toate imprejurarile ma aflam la locul potrivit, in momentul potrivit. Si atunci am putut sa ma linistesc. Astazi stiu ca aceasta se numeste Stima de sine.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am realizat ca nelinistea si suferinta mea emotionala nu erau nimic altceva decat semnalul ca merg impotriva convingerilor mele. Astazi stiu ca aceasta se numeste Autenticitate.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am incetat sa doresc o viata diferita si am inceput sa inteleg ca tot ceea ce mi se intampla contribuie la dezvoltarea mea personala. Astazi stiu ca aceasta se numeste Maturitate.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am inceput sa realizez ca este o greseala sa fortez o situatie sau o persoana, cu singurul scop de a obtine ceea ce doresc, stiind foarte bine ca nici acea persoana, nici eu insumi nu suntem pregatiti si ca nu este momentul. Astazi stiu ca aceasta se numeste Respect.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am inceput sa ma eliberez de tot ceea ce nu era benefic. Persoane, situatii, tot ceea ce imi consuma energia. La inceput, ratiunea mea numea asta egoism. Astazi stiu ca aceasta se numeste Amor propriu.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am incetat sa-mi mai fie teama de timpul liber si am renuntat sa mai fac planuri mari, am abandonat mega-proiectele de viitor. Astazi fac ceea ce este corect, ceea ce imi place, cand imi place si in ritmul meu. Astazi stiu ca aceasta se numeste Simplitate.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am incetat sa mai caut sa am intotdeauna dreptate si mi-am dat seama de cat de multe ori m-am inselat. Astazi am descoperit Modestia.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am incetat sa retraiesc trecutul si sa ma preocup de viitor. Astazi, traiesc prezentul, acolo unde se petrece intreaga viata. Astazi traiesc clipa fiecarei zile. Si aceasta se numeste Plenitudine.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am inteles ca ratiunea ma poate insela si dezamagi. Dar daca o pun in slujba inimii mele, ea devine un aliat foarte pretios. Si toate acestea inseamna Sa stii sa traiesti cu adevarat.

Va doresc tuturor sa TRAITI CU ADEVARAT!

Charles Chaplin0 comentarii: