duminică, 4 mai 2014

Il pleuge sur Liege

Iar plouă ca la Macondo. Ori face Iahve pomana de 40 de zile a drept-răposatului GGM, ori s-au hotărît șerpilienii de la Holywood să facă ecranizarea pe aici pe plaiuri telegene, că e peisajele frumoase și laptele ieftin și figuranții expresivi la față. Mă întreb oare, cine o fi colonelul Aureliano Buendia de Telega? L-or fi avansat în grad și scos în retragere? De ce plouă ca la Londra? Unde e sediul MI5 al rezidenturii din Telega? Are și subteran? E vreo navă cosmică ascunsă în sala de sport de la noi de la Școala Generală 1? De ce se îndreaptă spre mine oamenii aceia cu găleți electorale și cu o imensă plasă de fluturi în mîini și de ce ascunde ei la spate o cămașă cu mîneci lungi lungi lungi? De ce e oamenii răi cu mine? N-am făcut nimic. Doar am spus adevărul. Ieri a fost ziua presei. Nu merit așa ceva. Am dulapul plin de cămăși. Jur să spun adevărul și numai ade.

2 comentarii:

laurentiucat spunea...

nea mirele zi merci! sefu lu matale o sa faca o gramada de banuti la buget din agricultura si BOB-ul va fi baroso anu asta. la fel si domnu presedinte, daca nu-i dati nana pana la recolta.
deja lumea se vaita ca de 1 mai a avut parte de mai multa rapita pe a2 decat de mare.
despre telega, ce sa zic? nu stiu decat ca are tuica buna, pen ca directorul fostului ias de la noi e de acolo si mai stiu ca dupa revolutie o buna parte din materiale,animale, etc s-au mutat d-acilea in directia aia.
si mai da din camasile alea la electoratu traditional, ca s-au saturat de galeti! mai ales ca multi acu nu le folosesc la capacitate maxima pen ca n-au dupa ce bea apa, poate doar dupa usa...cinemavictoria spunea...

sans bruit