duminică, 8 noiembrie 2015

Internet is a warm gun, bang bang shoot shoot

In secolul XIX, in America revolverul a fost un mare egalizator intr-ale violentei. De la o situatie in care armele de foc erau detinute de o minoritate, datorita dificultatilor de obtinere (cost, monopol) si de folosire (pregatire, logistica), dintr-o data s-a intimplat o democratizare a accesului si folosintei acestora.

"God made Men, but Samuel Colt made them all equal".

Ce a urmat a urmat. Unii spun ca e bine. Altii ca e rau. Cert este ca de pe urma acestui fenomen social ne-am procopsit cu filmele western. De unde mai aveam noi John Wayne si Clint Eastwood fara pistoalele puse la cingatoare?



Ce se intimpla anii astia e la fel. E o democratizare a vocii publice. Internetul, acest mare egalizator, care muta vocea de la cei relativ putini si cu tunuri groase si scumpe de comunicare spre milioanele de purtatori de eftine pistoale vocale. Si da-i si trage. Unii bine. Altii aiurea. Altii mortal. O cacofonie de impuscaturi verbale.

Ce urmeaza vedem cu totii. Unii spun ca e bine. Altii spun ca e rau. Tot un soi de Vest salbatic. Cert este ca de pe urma acestui fenomen social stranepotii lui Sergiu Nicolaescu vor face niste filme istorice foarte faine si, evident, foarte inexacte.

Cum se spune si la manualul de comunicare politica din filmele western de calitate, cu indieni rai si impuscaturi bune: when the legend becomes fact, print the legend.



.

0 comentarii: