joi, 16 aprilie 2009

Calugarul scit Ieronim

Ce are Sf. Grigore din Nyssa cu Steven Spielberg? Dar ET cel cu degetul de bec de lanterna cu Theodore Dreiser? Dar Aliens cu ingerii? Dar calugarul scit Ieronim (scit, auzi tu, ba necredinciosule ba, scitzii aia ba din pustele tatare, care ne-au adus mantuirea cu arcul) cu plictisitorul fizician Enrico Fermi?

Statzi asha, sa vedetzi. Ashezatzi'va pe'un scaun, tragetzi aer sfant in piept, de'ala cu oxigen celest si cu azot binecuvantat de Sf. Paraschieva, si tzinetzi'va bine.

Deci...

Tragedia americană, ne zicea subliminal romancierul Theodore Dreiser (1871–1945), se ascunde în proliferarea ciclică a sectelor care nu cred în dogma Sfintei Treimi din secolul IV. În finele peliculei Close Encounters of the Third Kind, Steven Spielberg comite un flagrant act de incultură, forţându-i pe oamenii îmbarcaţi pe un starship construit de Aliens a primi ultima absolvire de la preoţi de rit vechi. Dar sacerdotul creştin, --impresionant redat de filmul lui Spielberg--, trebuia să creadă în dogma Sfintei Treimi, Holy Trinity de uzăm anglicismul. Aceasta doctrină a cugetării teologice din biserica orientală a veacului marcat de lucrarea filosofilor cappadocieni Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, Sfântul Ierarh Grigore Nazianzus (Bogoslovul) şi Sfântul Grigore de Nyssa este o teorie a înDumnezeirii, adică a Spiritului, Omului şi Creaţiei, o teorie ce exclude posibilitatea existenţei unor ETI, a unor extra - tereştri inteligenţi (Extra Terrestrial Intelligences). Vedem incorporat acelaşi Spirit ce exclude din lume personajele de ficţiune Aliens, --nu doar ca probabilitate, dar mai ales ca plauzibilitate şi posibilitate!--, într-un principiu formulat în secolul XX de fizicianul experimentator şi teoretician Enrico Fermi (1901-1954), un om de ştiinţă de confesiune catolică, educat în respectul pentru messa tridentină - liturghia bazată pe Vulgata călugărului scit Ieronim din Romania Orientală.


Deci sa nu zicetzi ca nu v'am spus. Deci cred ca calugarul scit Ieronim cu cacafonie cu tot vrea sa ne spuna ceva, dar nu shtie sa dea drumul la aer din piept, ca'l sufoca Alienshii. Deci expiratzi lent, deci datzi drumul la aerul sfant din pieptul la fel de sfant, deci cumparatzi'va o tolba de sagetzi scitice (mesegete, daca gasitzi, ca sunt mai calitative shi foarte optime) si deci ducetzi'va pe paginile de comentarii din Romania Libera, ca sunt multzi wabbitzi de vanat pe acolo.

Calugarul scit, da? Sa nu uitatzi: calugarul scit Ieronim, dogma Sfintei Treimi din secolul IV, sacerdotzii de rit vechi si messa tridentina.

CAlugaRUL sCcit, I SaiD!



:blink:

3 comentarii:

Dan Selaru spunea...

Corect. E o paralela cu Vasile Roaita atarnat de sirena cu ambele maini. Se vede dublitatea sau Dubletta ca tigaia care n-are trei parti.

Anonim spunea...

Offtopic. Nasul tau de expert ce zice de asta? http://www.pldm.md/doc/arhiva1/fraudarea_5aprilie.pps

Turambar spunea...

@ Dan Selaru: Asha sa ne ramana numele ... :)

@ Anonim: Dumnezeule! Nu trebuie sa fii specialist expert in fizica atomica demografica sa'ti dai seama ca au copt listele alea de le'a luat naiba. Lucratura din drujba, din topor.

In calculatorul meu de expert se afla fix un ppt cu fix acelasi tip de comparatie la adresa cresterii bruste a populatiei cu drept de vot din ROMANIA. Acea crestere mirobolanta a alegatorilor pana in 18,3 milioane. Exact pe acelasi tipar. Semn ca au acelasi parinte ideatic si aceeasi directiva de aplicare. KGB, numele tau este demografie. Doar cu alte initiale: INSSE, sau BEC, sau CEC, sau MDI.

Poate intr-una din zilele astea post-pascale sa il pun, spre comparatie.

:(