Era sa uit. Imi ramasese agatzata undeva intr'un coltz semi-constient al mintii si de'abia azi mi'am reamintit de ea. Chestia pe care am facut'o pe datele Gallup, analiza pana la capat a diferentierii de atribute, azi mi'am adus aminte ca o pot face si pe datele GSS aparute la inceputul acestei luni.
Cum ar veni: Turambar strikes again si stoarce din date ce altii nu au vrut ori putut. Nu'i asa, Dane? :) :wink:
Concluzii? Cam aceleasi ca si la Gallup.
Basescu domina prin perceptia de lider puternic, de viitor presedinte al Romaniei si de politician apropiat de oameni, insa sta prost la capitolul cinste / sinceritate / respectare a promisiunilor.
Geoana sta bine la atributele specifice zonei de stanga, PSD, de protectie sociala (poate crea noi locuri de munca, poate creste pensiile si salariile), cat si prin faptul ca nu e perceput a fi corupt.
Crin Antonescu sta si el bine la capitolul cinste / sinceritate / lipsa de coruptie (este de departe liderul perceput ca fiind cel mai cinstit - pentru simplul fapt ca, fiind mai recent in lumina reflectoarelor, nu a apucat sa dezamageasca si sa'si erodeze credibilitatea, cum se intampla de regula ciclul natural la animalele politice)
Insa atat Mircea Geoana cat si Crin Antonescu sunt clar deficitari la capitolul "putirintza". Nici unul din ei nu e perceput cu vana, cu sange in instalatie, lider de haita, de clasa politica, stralucitor si conducator. Adica, in termenii formulati de chestionarul GSS "lider puternic", "viitor presedinte".
Aici Basescu isi surclaseaza in continuare adversarii. Aici este zona unde cei doi, Geoana si Antonescu, trebuie sa recupereze la nivel simbolic, atitudinal, de comunicare non-verbala (gesturi, tonalitate a vocii, spontaneitate). Aici se da, de fapt, lupta in mintea consumatorului, a votantului. La nivelul acestor atribute de putere vedem the real pecking order.
Aici, la zona de perceptzie a putirintzei, se joaca finala si se hotaraste stralucitorul, viitorul presedinte al Romaniei. Si, deocamdata cel putin, Basescu este in continuare masculul alpha din haita de animale politice la care ne raportam, constient sau nu, in fiecare zi.
Enjoy!
PS: Din maniera in care se distribuie raspunsurile "Nici unul" si "NS / NR" (puternic inegal intre diversele intrebari si acoperind o parte semnificativa din opinia populatiei), parerea mea este ca mai valida este analiza din zona stanga, cea pe total populatie. Cea din zona dreapta, doar din raspunsuri candidati, sufera din cauza distributiei dezechilibrare de "Nici unul" si "NS / NR".
luni, 18 mai 2009
Ce spun de fapt cifrele GSS
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
1 comentarii:
http://flowingdata.com/2009/03/06/because-its-friday-correlation/
Trimiteți un comentariu