Nu, nu e ce credetzi voi. E pur si simplu un scatter cu incrucisharea datele care le aveam eu ca fiind cele mai oficiale, cele mai proaspete, cele mai 2008, cu datele care le dau ei ca fiind si mai oficiale, shi mai 2008. They're mostly there, buc pe buc, except some stropi.
Ia hai sa vedem: shti sa citizi?
Pe x alea ale mele (teoretic tot de la BEC). Pe y alea ale BEC-ului, de dupa turul I.
duminică, 15 iunie 2008
Regresie cu stropi
Scris de Turambar at 00:29
Etichete: Alegeri, CCSB, Metodologie, Politics, Sociologie, Sondaje, Statistica
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
13 comentarii:
Da-ne niste indicii suplimentare...nu suntem specialisti in tehnica sociologica....
Coloana aia lunga si rosie sunt pesedistii veseli iar aia rataciti sunt ontanii. Desi arata mai degraba a operatie de apendicita.
Sau mai degraba a taietura de sabie. Dupa cum duios ne indeamna Belle de Jour sa ne bucuram barbateshte
http://www.jonathan-green.com/articles/report_a03/report_a03.htm
Da mama cu sabia'n mine si fa regresia bine :)
Indicii? Pe axa Ox e reprezentata marimea sectiei de votare, asa cum am avut-o eu cand am construit esantionul. Pe axa Oy este reprezentata marimea aceleiasi sectii de votare, asa cum reiese dupa numaratoarea de la turul I (in Bucuresti).
Sunt 1181 de sectii de votare, therefore 1181 de puncte. In mod teoretic, ele trebuie sa se pupe perfect pe bisectoare, la 45%. In general, asa se si intampla. Raman insa nishte stropi.
De aici incolo ieshi tu la tabla, sa ne ecsplici semnificatzia stroporala.
:)
BECu' are sectii mai mari?
Good answer, as usual. Sometimes they're slightly bigger. Some of them. Except that ca am citit pe dos: ale mele sunt pe Oy, cele mai recente ale BEC-ului pe Ox. Deci ale mele sunt slightly bigger. Per total, cu 6,500 mai putzini. Ceea ce la 1,8 milioane nu e atat de mult.
Partea haioasa e ca si datele de pe Ox, si cele de pe Oy tot de la BEC sunt. Diferite momente de timp.
Zi mersi ca nu trebuie sa faci sondaje in Ardeal sau Moldova si sa bagi in esantion un sfert de Roma si Castellonul.
Ba fac sondaje si in Ardeal, si in Moldova, si scot de-acolo lume cu galeata din eshantion. Mai ceva ca marinarul pe timp de furtuna. Un sfert de Roma si tot Castellonul. 66 66 80 100. Sau 70 70 85 100. Sau 75 75 95 100.
Arta, nu jucarie... :)
Dragule ori tu ti-ai luat datele prea devreme ... ori cunostintele mele de limba romana sunt precare.
Cum dra*u' se zice la opusul listelor suplimentare? liste deficitare? (ca inteleg ca in timpul votarii poate creste numarul dar nu inteleg cum poate scadea).
Nu. Nu au fost luate prea devreme. Sunt hiper-recente. Insa astea tot timpul se schimba.
Don't ask me why.
Sunt tot mai convins ca 3 si 5 sunt cheia acestor alegeri, in conditiile in care la S5, Oprescu are 4% in fata lui Blaga (4% din rezultatul pe intreg Bucurestiul) iar S3 are o pondere de 25% din numarul total de votanti din Bucuresti (conform datelor de prezenta ale CCSB). Ca sa-l invinga pe Oprescu, lui Blaga iar trebui un scor de 60-40 la 3 (in primul tur, daca eliminam scorurile celorlalti candidati, Blaga a avut 58-42). Daca diaconescienii din 3 stau pe la casele lor si orbanii se orienteaza 50-50...
Iata o reformulare savanta a ideii de poker.
:)
Cine poate stii.... Nu cunosc diaconescieni si nici orbani. Doar blagieni si "Nu votez. Nu ma intereseaza pe mine prostiile astea."
Nu am legaturi oficiale cu niciun partid si nici nu cunosc membri de partid ca sa-mi pot da seama pe un esantion nereprezentativ cam cum gandeste poporul militant sau nemilitant.
Si mie mi se pare ca sectoarele 3 si 5 sunt decisive, 3 fiind pro-Blaga, iar 5- pro-Oprescu.
Datele de prezenta de la ora 14 arata ca sectorul 3 are cea mai scazuta prezenta din Capitala, iar 5, cea mai ridicata (procentual).
Rezulta de aici ca, cel putin daca tendinta se pastreaza, Oprescu are sanse mai mari de castig?
Intreb si eu ca prostul.
Trimiteți un comentariu