Diferentele semnificative dintre structura votului pe sectiile normale si pe cele speciale pot fi interpretate in doua feluri: Structural, cu explicatii plauzibile ce tin de diferentialul de mobilitate sociala, si conspirational: cine se pricepe mai bine sa faca si sa dreaga.
Eu tin cu sociologia. Anumiti candidati au votanti de o anumita structura demografica si ocupationala. Mai tineri, mai mobili. In consecinta, creste probabilitatea ca acest tip de electoral sa aiba buletinul in alte parti decat unde locuiesc acum de facto. In consecinta...
PS: Liberalii au facut plangere la adresa Realitatea TV, ca pun datele pe site si au solicitat ca operatorii INSOMAR sa fie retrasi din sectii. Atunci, in spirit colegial, cei de la Realitatea au facut si ei plangere la adresa Antenei 3 / operatorilor CCSB, sa-i scoata si pe ai nostri. Ce, sa moara doar ei?
:/
duminică, 22 noiembrie 2009
Sociologie vs conspiratzie
Scris de Turambar at 17:41
Etichete: Alegeri, Exit Poll, Media / Publicitate, Politics, Responsabilitate sociala, Romania, Sociologie, Sondaje
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
a fost o 'manipuleala' clara la realitatea. Clara!!!
de ce au facut trimitere - de pe sticla - la saitul realitatea si vxpublica, unde s'a precizat ca vor gasi rezultate??
Si eu tot cu sociologia tin:) s-o sa vorbim de maine despre predictia comportamentului si despre predictia pe sectiile speciale (evident diferite structural)pana atunci iti tin pumnii.
Bafta multa.
PS: poate niste dezmintiri mai energice fata de folosirile neagreate ale rezultatelor voastre ... ar trebui luate in calcul.
peste 300000 de voturi in sectiile speciale. Cea mai mare prezenta (12000 - 14000 de voturi) in Olt, Dolj, Teleorman si Prahova la sectiile speciale. Asta este logic din punct de vedere sociologic ?
KingSnake
300.000 de voturi în secţiile speciale.
În 2004 (Băse vs Tase) au fost pe speciale 1.200.000 !!!!
Asta CUM ŢI SE PARE ???????
Socio-LOGIC ????
Trimiteți un comentariu