Supremul rafinament: intr-o vreme a supermarketurilor pline cu toate cele, sa mananci halva cu paine si rosii cu branza.
Dar nici rosiile nu mai sunt rosii. Nici branza nu mai e branza. Nici painea nu mai e paine. Din ce in ce mai greu sa gasesti produse necontaminate de industrializarea alimentelor.
Pana si halvaua parca nu mai e ce stiam eu ca trebuie sa fie. Fie m'am invatzat cu ea de pe vremea comunistilor, fie s'a schimbat ceva. Acum gasesti halva de'aia fina, turceasca, moale aproape ca o pasta. Eu insa stiu ca halvaua trebuie sa fie grunjoasa, cu o textura aspra, fibroasa, spre shmirghel.
Unde'o fi? De ce ne e dor de halvaua grunjoasa?
:)
marți, 5 august 2008
Halva cu paine
Scris de Turambar at 13:45
Etichete: Globalizare, Personal, Stari si zile
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
10 comentarii:
fa-mi rost de niste bomboane cubaneze si iti fac rost de halva smirghel
De care bomboane cubaneze? Pe'astea chiar nu le shtiu :blink:
Halva de aia gasesc la Metro.
O solutie poate fi:
http://www.ealimentara.ro/halva-unirea-250g.html
Paine imi fac acasa. Am luat un aparat electric. Nu as castiga concursuri de miss painea, dar papilele mele sunt entuziasmate.
Branza... Delicat, eu cumpar de la tara. La Telega nu presteaza nimeni cu fiertul laptelui?
Rosii... Dramatic pentru Bucuresti. La Bacau inca mai gasesc de alea romanesti, uneori chiar de gradina, cam ca aia rosie de mai jos
http://www.wholefoodsmarket.com/products/produce/images/tomato_heirloom300w.jpg
La Telega din ce in ce mai putzini o comit cu oile. Avem noi un var de'al treilea care ne mai da branza, dar de ex. anul trecut am vrut sa luam branza de burduf si nu a avut. Sau daca iei, te tzine o saptamana - doua. Si nu ai unde s-o pui. Si e complicat sa te tot cari cu branza de la Telega. Eu vreau aici, ceva la nasul meu, la piata sau la supermarket, care sa fie in patternul nostru de cumparaturi.
Si noi avem aparat de facut paine. Insa ala e convenabil sa'l folosesti doar cand e toata lumea acasa. Acum, de'un exemplu, sunt doar eu si cu florile. Nu are rost sa ma apuc sa fac paine. Pana o mananc, la cata paine mananc eu, fie se usuca, fie se strica.
Txs for the tip for halva and txs for dropping by. Te mai astept. Sa nu uiti sa aduci un kil de roshii de'alea fara substante puse la radacina, sa se coaca timpuriu.
Mama lor de gradinari chimici... :(
Se gaseste pana si in Carrefour. Unirea, si parca mai e o marca, da' imi scapa acum.
PRoblema e ca nu mai stiu pe unde o puneau... parca nu era foarte "intuitiv" pusa, poate de-aia nu ai gasit.
Hint: nu lua "halva de susan", ia de floarea soarelui - asta iti doresti tu de fapt. Si da, sunt de acord, e muuult mai bune :)
Branza de iepure! :))
Bai frate, ce va pricepetzi voi la halva, ca nishte oameni mari. Parca atzi crescut in Balcani, nu in Austro-Ungaria...
:)
Da, ai dreptate: imi trebuie de'aia de floarea soarelui si pana acuma numai peste de'aia de susan am dat. Mama lor de turci care nici halvaua nu o fac cum trebuie.
Txs for the tip.
:)
La aparatul de paine nu ai cumva si optiunea de "paine mica" adica 500 gr faina?
Treci pe la o drogherie, ia niste faina integrala, seminte de floarea soarelui si dovleac decojite si neprajite, iar cand pui de paine aruca si vreo doua linguri de bomboane agricole crude inauntru.
Painea, mai ales asta, se pastreaza la frigider. La noi tine si 3 zile.
Te cred ca vrei branza buna la indemana dar o sa ajungem sa punem iar branza la borcan, ca pe vremea lu tov. Nicolae.
Acusica plec dupa rosii. Trimit o cutie prin curier?
:p
Bre, nea Turambare, daca-mi deslusesti misterul ultimului Insomar, ti-aduc halva din Antalya
Trimiteți un comentariu