sâmbătă, 1 noiembrie 2008

Tara de isterici

Ati observat cum vehementa tine locul semnificatiei?

Indiferent de situatie: ca e focus grup, ca e talk show, ca e dezbatere politica, forum, piatza de zarzavat sau meci de rugby, cine are mai multa vehementa si iritare in glas si vorbeste mai tare da impresia ca are mai multa dreptate, chiar si atunci cand bate campii cu gratie.

Problema e ca, de multe ori, interlocutorii lor au prea mult bun simt si, chiar daca au dreptate, nu sunt la fel de priceputi intr'ale vocalizelor si ale vocii groase si shucarite. Pentru ca ar trebui sa'i opreasca cineva si sa le zica, pe cel mai marlan si nesimtit ton cu putinta: Ba, in pula mea, ia taci din gura ca nu ai dreptate si nu mai ma intrerupe!

Mda. Sindromul Becali. Copii, invatati-va sa fitzi cu coaie in voce. It helps in your public curricula.

:(

7 comentarii:

Belle de Jour spunea...

:)
Presupun ca etapa analitica continua (treci prin ea de ceva timp). Si e legata direct de faptul ca toata lumea te ataca cumva-cumva sau te...atentioneaza cu dragalasenie :)
Las' ca iti revii tu in decembrie-nu mai face caterinca de cititori si...bine ca "meniul" de lectura e mai "normal" la nivel imagistic.
Si... eu stiu ca tu apreciezi "realismul (ne)-magic" dar...nu mai scrie in clar unele lucruri pls(macar pana trece campania, nu de alta dar...te citesc toti)....
:) Treci la ...cum le zice la alea?! Am vazut ca unele din ele foloseste la ceva dar restul:)

Turambar spunea...

Hmmmm... Lemme see. Esti un pic cam ermetica. Sa intzeleg cumva ca imi sugerezi implicit sa pun tzatze din nou? Sau sa nu mai vorbesc urat, si sa nu mai injur in direct pe micile ecrane ale computerelor?

:)

Postarea asta nu are legatura cu marlanelile la adresa mea. Alea sunt taken for granted. Mereu vor fi forumisti naimitzi sa minimizeze cu agresivitate mesajele care pun intr-o lumina proasta partidul A (sau B sau C), sugea'mi'ar metodologia totzi cu partidele lor si cu forumistii spumelor.

Na, asa e bine? Sunt suficient de diplomat? Sau trebuie sa inlocuiesc metodologia cu un alt cuvant mai contondent?

:)

Nu. Postarea de aici nu are legatura cu atacurile la care suntem supusi, ci cu un talk show care s-a intamplat sa il vad azi. Si mi'am reamintit de aceasta trasatura constanta de fire a celor din spatiul carpato-danubiano-pontic. Adica din Balcani, cuconitza.

Isterici si goi.

Restul sunt vorbe. Si bani. Si procente. Si mandate. Si rating.

:(

PS: Formal vorbind, am terminat etapa analitica la inceputul acestui an :wink: :/

Anonim spunea...

Sa ma simt cu musca pe caciula? :)

Turambar spunea...

Nu, doamna, nu la matale. La alt talk show, la Realitatea. Era si un liberal pe acolo, dar el chiar suferea de lipsa de vehementza.

Asculta aici sfat de sociolog cu mustatza: vrei sa castigi alegerile acolo in colegiu? Fii vehementa! Altmineri nu te ia lumea in serios.

Vehementza bine temperata
Nu strica niciodata.

Intzelegi dumneata, Lavinio?

:)

Anonim spunea...

Traiti! :)

Belle de Jour spunea...

:)
Mea culpa. Tine de perceptii diferite (Nelumbo nucifera-asta a fost a mea anterior). Asa ca acum daca nu esti analitic esti descriptiv. Iar mea culpa...vad ca te detasezi normal de nebunia din jur, sau cel putin asa declari :)
So...ce pot io sa zic?! Trafic....normal..si sondaje mai multe [Somn dupa]

Turambar spunea...

Mersi, doamna. Chiar am nevoie de somn. Si chiar reusesc sa ma detasez. Rugby helps a lot, you know...

:)