duminică, 2 noiembrie 2008

100% telefon

Deci doar pe telefon. Deci eminamente pe telefon fix, si acolo unde nu are, pe telefon mobil.

Deci exact cum facem noi CATI-ul. Cu accent pe fix, ca sa iti fixeze caracteristicile geografice. Si pentru ca distributia fixului este mult mai democratica (a se citi nebiasata) decat a mobilului.

Ati inteles, stimati carcotasi? Doar pe telefon. 100%. Complet. Total. Tot. Tot tot tot. Nici o talpa. Nici un F2F. Totul CATI.

Gallup.

Mama voastra de cartitori. Reticenti. Strambati din nas. Faceti urat prin presa. Ca sunt pe telefon, si nu sunt bune. Ca nu se poate. Ca har, ca mar. Ca le vrem in teren. Ca Romania nu e America... In Romania nu se poate...

Ba se poate.

Dig this: Gallup.

Interviews are conducted with respondents on landline telephones (for respondents with a landline telephone) and cellular phones (for respondents who are cell phone only).

In addition to sampling error, question wording and practical difficulties in conducting surveys can introduce error or bias into the findings of public opinion polls.

Apropos: Alex, voi cand va apucatzi? :)

5 comentarii:

Anonim spunea...

Turambare telefonul e periculos. Daca nu vazusi inca , baga un ochi, fun times with Sarah again :)

Turambar spunea...

Stiu. Am vazut'o. Asa facem si noi la sondaje: sunam, spunem ca suntem Nicholas Sarkozy (sau Basescu, sau Nastase, sau Gica Petrescu, dupa caz) si ii intrebam pe oameni cu cine ar vota daca le'am cumpara un frigider si l'am duce acasa. Plane delivery. Direct din avion, de la 5000 de metri.

Stii cum raspund la telefon? Toti. Si la toti le trimitem frigiderul acasa. Direct peste acoperis.

:) :p :rofl:

Radu spunea...

Ho,ho,ho, Marry Christmas!

Nimeni nu spune ca nu se pot face sondaje de opinie prin telefon. Problema e la modul cu definesti populaţia investigata si la modul in care extrapolezi datele de la acesta la intreaga populatie. Atat timp cat exista diferente structurale intre cei cu telefon si cei fara, datele nu pot fi generalizate la intreaga populatie. Apoi apare mixul metodologic (alegerea persoanei din gospodarie, la intervievarea prin telefonul fix nu e similara probabilistic cu alegerea prsoanei la intervievarea prin telefonul mobil) care impune o corectie.
Repet, se pot face sondaje telefonice in Romania si se fac. Dar pentru sondajele pre-electorale facute telefonic exista mai multe riscuri de distorsiune a datelor.

Anonim spunea...

Cred ca are importanta si distributia rural vs urban in SUA si la noi, plus penetrarea telefoniei fixe in rural. Sunt diferente majore, desi nu stiu daca are vreo influenta asupra rezultatelor.

Anonim spunea...

urita fiinta!