sâmbătă, 11 decembrie 2021

Facebook e cretin la cap

Hai, că s-a ajuns la maximum de absurditate.

Am preluat zilele trecute pe FB unul din citatele recente ale lui Dorian Furtună, etologul moldovean, din dialogul cu o cioară. Dorian scoate o carte în care omul dialoghează filosofic cu cioara, adică cu un animal, și face pe Marc Antoniu acolo, dă citate din carte.

Cartea se dorește a fi o alegorie filosofică între intelect și instinct. Știți voi, eterna dezbatere nature vs culture. Repet: etolog, comportament animal, biologie, filosofie, cioara de semănătură (Corvus frugilegus).

Ei bine, dragii mei absurdistanezi, am fost banat azi pentru 30 de zile de către Facebook pentru această preluare. Motivul? Hate speech.

Dobitocii ăștia, algoritmii mamilor lor de cretini iremediabili, nu mai știu că cioara este în primul rînd animal, și de-abia după aia figură de stil. Că nu puteai să jignești pe cineva spunîndu-i “cioară” dacă mai întîi nu exista animalul numit cioară, negru și social și degrabă croncănitoriu.

Repet, cioara de semănătură, Corvus frugilegus. După capul lor cretin acest cuvînt e doar hate speech referitor la țigani.

Doamne, în ce hal de absurditate dictatorială am ajuns :(.

Doamne, și e de-abia începutul… :(



.

2 comentarii:

Florin B spunea...

La ora 8:30 eram anunțat că sunt restrictionat pe fb pentru ca am postat o fotografie a Mareșalului Ion Antonescu însoțită de un citat care foarte bine putea să-l dea Boris Johnson, am contestat decizia, la 8:35 am primit mesaj ca isi cere scuze ca a interpretat gresit postarea mea, la 9:50 au revenit asupra deciziei și m-au restricționat 30 zile fără drept la replică.

ADRIAN spunea...

Bine ca m-am abtinut sa "exist" pe facebook ...