miercuri, 23 iunie 2021

Cenzura Google: a portent of things to come

Acum trei zile mi-au blocat contul Google. Și mailul. Și blogul Turambar. Practic n-am mai avut acces la nimic. Fiind utilizatorul lor de practic 20 ani. Iar blogul acesta îl am din 2007, de pe vremea cînd Blogspot încă nu fusese achiziționat de Google.

Acum i-au dat drumul înapoi, după ce am făcut apel formal la înțelepții cenzurii Google. Fără explicații.

Cel mai probabil face parte din campania de închidere a gurii a celor ca mine. Întîi pe Facebook. Acuma și pe Google. Practic te scot de pe platformele vizibile și te lasă să urli în pustiu. Închisoare virtuală.

Cel mai probabil este consecință a articolelor pe care le-am scris în ultimul timp. Articole de succes, care scot în evidență colonialismul celor cu resurse asupra celor fără resurse. România, o țară de slugi fericite.

Recomandarea mea. Făceți-vă variante de comunicare care să nu depindă de behemoții actuali: Facebook, Google, Amazon, Apple. În curînd, dictatura tehnologică din Silicon Valley va fi din ce în ce mai pe față.

Să nu ziceți că nu v-am spus...

.

3 comentarii:

Alexisos spunea...

Nu eu tre sa-mi fac canal alternativ. Tu. Tu şi Trump. Şi după ce-l faci lasă un link acilea, să-l pun în bookmarks. Măsură lo-tech anti search engine.

Anonim spunea...

Nu exista nimic alternativ. Totul este controlat.

Unknown spunea...

Corect. Că eu nu am ce sa comunic, dar oamenii ăștia, da.