joi, 29 aprilie 2021

Hai să plătim păcatele bunicilor lui Franț

Trebuie oare copiii să plătească păcatele părinților? Așa se pare, dacă ținem cont de evenimentele recente.

Mișcarea Black Live Matters afirmă că îmbuibații de occidentali din ziua de azi trebuie să plătească păcatele făcute de strămoșii lor, pînă la a șaptea spiță. Să sufere, mama lor de recenți, pentru felul în care strămoșii negrilor de azi au fost asupriți în sclavie. Le-a venit rîndul să sufere și albilor. Să aplece genunchiul. Apoi să aplece grumazul.

De partea cealaltă a Atlanticului, altfel de păcate se pregătesc să fie plătite de generația de azi. Bunicii îmbuibaților de occidentali au construit autostrăzi și au poluat și au violat cu mare ștremeleag Natura, penetrînd-o cu beton și cu combustibili fosili și cu tot ce putea fi Natura penetrată. Generații de bunici din ce în ce mai aprigi și mai poluanți și, pe cale de consecință, mai îmbuibați au construit diguri, poduri, autostrăzi, au turnat betoane, au asuprit mistreții și urșii și lupii și urșii polari.

Acuma a venit vremea ca nepoții lor să plătească. Nicht distracție. Gata. Aloo, nepoți: capu’ la cutie. A venit vremea plății ecologice. Nu mai facem autostrăzi. Auziți, băi esticilor săraci? Gata, nu mai faceți autostrăzi, căci bunicii noștri au violat natura și au ars prea mult carbon. Nu vă mai industrializați, băi esticilor. Că am făcut-o noi acum trei-patru generații și uite ce nasol este: sîntem bogați și îmbuibați și triști și nu ne mai place nimic, ne tefelizăm și ne pufarinizăm și ne pufoșizăm și așteptăm să vină istoria peste noi, să ne cucerească din nou barbarii care deja bat la porțile Bizanțului din ziua de azi.

Gata, mă săracilor! Nu mai mîncați carne! Nu mai visați la mașini mari! Nicht consum și nicht autostrăzi și nyet coșul de supermarket plin cu tot soiul de chestii pline de colesterol. Gata, săracilor. Verboten. Bunicii noștri și părinții noștri au păcătuit, s-au prea îndestulat. Acuma e vremea ca aceste păcate să fie plătite.

Și pentru că noi, occidentalii îmbuibați, nu avem chef să ne distrugem autostrăzile și să ne dăm jos din Mercedesurile noastre hiperluxoase și hiperpoluante, vă năimim pe voi, noile slugi ale Imperiului, să suferiți în locul nostru.

Să plătiți voi, măi sărăntocilor, păcatele părinților noștri. Să suferiți voi fără autostrăzi pentru că bunicii noștri au construit prea multe la vremea lor. Să vă sfîșie pe voi urșii în curte, că nu mai e voie să fie împușcați. Ursul e ecologic, e necesar la casa omului. Mai ales la casa sărăntocului estic. Că noi oricum nu mai avem urși la Frankfurt și nici la Koln. Urșii trebuie protejați. Acolo la voi la Telega și la Mizil.

Gata. Ne facem ecologiști și morali. Adică stai așa, că poate ați înțeles greșit. Adică noi, îmbuibații modernității, suferim ușor, lejer, de vară. Că stăm cocoțați pe tot ce au construit bunicii noștri, mama lor de penali și de păcătoși, ai văzut cum au omorît ei toți urșii? Iar voi, sărăntocilor, hai suferiți di granda în locul nostru. Fiți mă voi ecologiști și băgați trotinete, nu autostrăzi, și rămîneți săraci, sărăciilor, sărăntocilor, slugilor necesare. Căci sărăcia e curată, ecologică. Fără betoane. Fără autostrăzi. Doar trotinete și urși.

Vă place cum se plătesc păcatele părinților? Părinții lui Franț și ai lui Pierre și ai lui John au păcătuit. Acuma urmașii păcătoșilor îl obligă pe Ion de la Mizil și pe Veta de la Urziceni să plătească păcatele.

Mi se pare normal. De să le plătească ei? De-aia există slugi pe lumea asta. Să sufere în locul stăpînilor. De-aia există Imperiu. Să fie ecologie la Mizil și la Urziceni.

Ghinion.



.

1 comentarii:

Nicu Beli spunea...

Asta îmi amintește de un personaj din„Prinț și cerșetor”, un copil la curtea regelui, care era plătit ca să încaseze bătaie în locul prințului. De câte ori prințișorul nu-și făcea temele sau nu știa să răspundă la întrebările profesorului sau făcea o boroboață, trebuia să fie pedepsit. Numai că nu puteai să bați un prinț, așa că în locul lui era bătut copilul ăsta. În felul ăsta își hrănea familia.

Când cerșetorul i-a luat locul prințului, el nu mai făcea greșeli, așa că băiatul care încasa bătaia nu mai avea de lucru și nu mai era plătit. Așa că l-a rugat pe cerșetorul devenit prinț să greșească din când în când, ca să poată să facă și el un ban.

Așa și cu noi, încasăm bătaia în locul vesticilor dar, spre deosebire de băiatul din „Prinț și cerșetor”, nu suntem plătiți pentru asta.