sâmbătă, 3 octombrie 2015

Rugby pe pîine azi

Azi iar avem o zi dedicată 130% rugbyului (cu excepția mea personal, care am și o cununie civilă de gestionat, y compris mini-paranghelia de după).

După meciul decent de ieri, cînd georgienii au înfruntat pentru prima dată într-un meci oficial All Blacks și nu s-au făcut chiar așa de rîs (în afara faptului că au luat vreo șapte eseuri :) ), azi avem trei meciuri puternice.

În primul, Samoa întîlnește Japonia. Echipele sînt relativ apropiate valoric. În plus, ambele echipe au ceva de demonstrat. Samoa, să cîștige două meciuri și astfel să continue seria de calificări automate la RWC.

Japonia și mai mult, să dovedească faptul că victoria împotriva Africii de Sud n-a fost of a freackish nature, că au crescut cu adevărat în valoare și pot înfrunta alte echipe cu succes – asta îndeosebi după ce au mîncat bătaie de la scoțieni în meciul anterior.

Samoa – Japonia. Orele 16:30.

Al doilea meci e la fel de puternic, în aceeași grupă. Africa de Sud – Scoția.

Bokșii trebuie să cîștige neapărat grupa, altminteri e jale și suspin. Într-o țară în care se mănîncă rugby pe pîine și unde întotdeauna standardul este “anul ăsta trebuie să cîștigăm Campionatul Mondial”, o a doua înfrîngere în grupe ar fi dezastru. Nici nu s-ar mai întoarce acasă, ar cere direct azil politic în Anglia.

De partea cealaltă, scoțienii au în față marele prilej nesperat să cîștige grupa pentru probabil prima dată în viața lor. În fața unei Africi de Sud slăbite, de ce nu? Hai să încercăm! Dacă nu acum, atunci cînd? O să fie meci fain...

Africa de Sud – Scoția. Orele 18: 45

Dar adevărata bijuterie, bomboana de pe colivă, pălăria din capul pompierului de servici este meciul de la orele 22 :00, în Prime Time, Anglia – Australia. Este un meci ad literam pe viață și pe moarte, un meci istoric, un meci monumental prin potențialele sale consecințe.

Anglia, după înfrîngerea rușinoasă și neașteptată în fața Țării Galilor, la ea acasă pe Twickenham, se vede acum în postura de a risca să nu se califice în sferturi dacă mănîncă bătaie și de la australieni. Groaznic! Oribil! Alții care ar cere azil politic dacă așa ceva s-ar întîmpla, doar că din păcate sînt la ei acasă, îi saltă Poliția imediat la ieșirea de pe stadion dacă mănîncă bătaie și dacă mai au ce sălta după ce-i sfîșie spectatorii furioși. Deci în nici un caz. Doamnă pom, avem o rugăminte: azi învingem, da?

De partea cealaltă, Wallabies de-abia așteaptă să provoace un pic de suferință, ceva mai multă suferință, tone de suferință asupritorilor colonialiști, foștilor stăpîni. În plus, Australia vrea să cîștige grupa, căci și ea are un ștaif de apărat de echipă dominantă în rugby-ul mondial. Dar mai ales și mai ales, în această grupă a morții în care sînt trei echipe foarte valoroase, Anglia, Australia, Țara Galilor, din care se califică doar două mai departe, orice înfrîngere e potențial catastrofică. Deci și australienii se roagă la doamna pom în același sens: doamna pom, vă rugăm noi: azi învingem.

O să fie măcel. O să fie unul din cele mai importante meciuri de rugby ale vremurilor noastre. Și totul pe Twickenham, în fața hoardelor de englezi cu inima la gură.

O să fie fain. Anglia – Australia, 22:00.

Deci noi azi, doamnelor și domnilor, facem provizii de bere, să avem cu ce arunca pe stadion, legăm nevasta și copiii cu noduri marinărești, să nu scape cumva din debara, și ne pregătim de ce e mai bun pe lumea asta: o zi cu rugby de legendă.

Crouch Bind Set.



.

0 comentarii: