marți, 12 mai 2015

Telegrafice, dar lungi

LOL. Pufoșii antiguvernamentali se dau de chinul morții că Palada e cu jumătate de normă la B1 TV. Se zvîrcolesc, sughiță de disperare, mai au un pic și-și fac sepukku în piața publică.

Vă dați seama ce dureros e pentru ei, dacă acea unică emisiune săptămînală cînd apar la B1 TV lor li se pare o eternitate? Dacă ei în sinea lor în creierul lor au simțămîntul dureros, dar chinuitor că de fapt sînt în fiecare zi cu jumătate de normă?

Ce groaznic. Ce dureros. Ce pufos. Să bem. Teoria relativității restrînse funcționează. Pufoșilor două ore li se pare cît o eternitate.

Groaznic. Oribil. Garcon! Un pahar de cucută la domnu’, să nu se mai chinuie atît în direct la o oră de maximă audiență în prime time.

* * *

Tot despre B1 TV.

Aseară, după emisiune, discuție pe hol despre cît de încinsă a fost dezbaterea între mine și Valeriu Turcan, acest altminteri personaj decent și stimabil pe persoană fizică, dar care cînd e în emisiune stăpînul lui Băsescu îl învață că orice lucru pe lumea asta este a) rău și b) din cauza lui Ponta.

Și dă-i și luptă cu stimabilul pufos anti-guvernamental în emisiune, și dă-i și continuă și după.

Producătoarea, întotdeauna în căutare de oportunități mediatice, ne spunea că ar fi interesant un format TV în care să fim noi doi să ne certăm ca chiorii, argumentat și politicos, așa cum știm noi, ca niște eleganți de Dîmbovița.

Să reprezentăm cele două tabere politice ale momentului și să facem emisiune. Mamă, ce emisiune ar ieși, spunea dînsa.

Eu, intelectual și sobru ca de obicei, i-am propus o îmbunătățire a formatului, pe ideea lui Enki Bilal, o combinație între intelect și fizic, ca la vechii greci.

Bilal propusese îmbinarea între șah și box. Eu propun să combinăm talk showul cu acțiunea. Facem 5 minute dezbatere, ne certăm ca chiorii, elegant și argumentat, Băsescu e de vină! Ba nu, Ponta! Ba nu, Iohannis!

Apoi facem 3 minute box, ne punem căștile și mănușile și continuăm să schimbăm argumente. Pe margine, antrenorii cu prosopul și SMURD-ul cu extinctorul de incendii.

Pe urmă ne așezăm înapoi la masă și facem pe intelectualii și dezbatem marile probleme contemporane ale lumii: cine e de vină, Băsescu sau Ponta? Clar, Iohannis!

Apoi punem din nou mînușile și căștile, că sîntem într-o țară civilizată, ne pocnim cu metodă și rigoare, și dă-i din nou schimb de argumente, cînd pe stînga, cînd pe dreapta.

Și tot așa, pînă fie facem rating, fie pică unul din noi. De preferat consilierul lui Băsescu, că mie așa mi se pare normal, să pice el, mama lui de stimabil și de intelectual rasat.

Că oricum Băsescu e de vină.

0 comentarii: