joi, 14 iunie 2012

Alegeri au fost, alegeri vor fi încǎ

Pentru cei care au uitat ce a fost acum 22 de ani.



Sǎ nu uiți, Darie, sǎ nu uiți...

.

5 comentarii:

boemul spunea...

offf... a naibii aritmetică.
22 de ani. nu că ar schimba ceva...

__Vali spunea...

Acum 22 de ani!

Nu, n-am fost fost un "pietar" (prea multa exaltare era acolo pt un amarat ca mine!), am avut colegi de servici care au fost. Si, nu, nu din cauza celor intimplate atunci am plecat din tara (nu sunt, nici pe departe, o victima!).
Dar am iesit in strada in zilele alea sa vad cu ochii mei ce se intampla (serviciul meu era la 200m de Piata Universitatii), si m-am ingrozit, Umblam pe strazi inmarmurit de ce vedeam si cu gura inclestata de frica sa nu o incasez si eu din cine stie ce motiv. Ajunsesem sa-mi doresc (si sa visez!) sa am o mitraliera si sa "curat" strazile de bestiile alea (da, stiu, suna patetic acum dar asta am trait/simtit atunci!).

Sper sa apuc ziua cind ISTORIA il va aseza pe Ion Iliescu acolo unde-i locul lui, de partea gresita a Romaniei!

vera spunea...

Cum sa uit, ma Darie, ma. Eram cu 'lumea', in cladirea de la GDS, caram hirtii in curte, sa le pitim de mineri. Deja ardeau chestii in cladiri de pe Calea Victoriei...Aualio, ce dementza fuse.

Ion spunea...

De aia suntem unde suntem acum... sau nu.
La bulgarii partidul format din fosti comunisti a parasit puterea in 1992 la presiunea strazii... asa de buna a fost guvernarea de dreapta care a urmat incat in 1997 tara a fost foarte aproape de razboi civil si a dat faliment (ani de-a randul dupa aceea banca nationala din BG a fost controlata direct de un grup numit din exterior, nu stiu daca intre timp situatia s-a schimbat). Si iata ca azi sunt in acelasi stadiu de dezvoltare precum noi (daca suntem rautaciosi, putem spune ca sunt nitel mai rau).
Putea Romania sa fie mult mai buna daca farsa din Piata Universitatii reusea? Cel mai probabil nu...

__Vali spunea...

Marturii cutremuratoare despre 13-15 Iunie (si, in general, viata in Romania comunista) pentru cei care au uitat, si pentru cei ce n-au aflat inca, si pentru votantii de azi ai PSD-ului, s.a.m.d. la comentariile articolului
http://www.gheoland.ro/o-poveste-cu-romania-plecata/