joi, 3 mai 2012

[...] folclor sponsorizat de ruşi [...]

Oficialii companiei americane ne-au declarat că, potrivit unui reputat expert austriac în geologie petrolieră, prof.univ.dr. Reinhard F. Sachsenhofer, există informaţii potrivit cărora România ar putea adăposti zăcăminte de gaze de şist mai mari chiar decât cele din SUA, estimate la câteva trilioane de metri cubi, în condiţiile în care cea mai puternică ţară din lume îşi asigură jumătate din necesarul de gaze din astfel de exploatări.

În prezent, Chevron explorează în patru perimetre din Polonia şi se află în tratative cu Bulgaria şi România. Recent, însă, bulgarii au decis să anuleze licenţa de explorare acordată Chevron, românii acordându-le în schimb permisiunea, printr-o decizie luată de guvern, în urmă cu puţin timp. Optimismul americanilor este atât de mare, încât se vorbeşte deja de România ca mare exportator de gaze, dacă Chevron dă cep gazelor de şist din zonele Bârlad şi Constanţa.

Tocmai în acest context, sunt foarte interesante informaţiile potrivit cărora în spatele protestelor anti-Chevron se află importante fonduri alocate de ruşi, care nu vor să piardă statutul ultra-privilegiat de principal funizor de gaze pentru Europa.



EXCLUSIV: Pericolele exploatării, folclor sponsorizat de ruşi?
Chevron crede că România ar putea adăposti zăcăminte de gaze de şist mai mari decât cele din SUA
(Replica, 2 aprilie 2012)

.

0 comentarii: