duminică, 22 ianuarie 2012

Și ce dacǎ e afacere?

Treceam în dimineața asta pe lîngǎ un panou admonestatoriu-ultragiat care anunța cu țîfnǎ criticǎ: “Eutanasia e o afacere”.

Vezi Doamne, nemernicii ǎia care sprijinǎ controlul cîinilor vagabonzi prin omorîrea lor sînt de fapt doar niște nemernici cinici și imorali care fac de fapt bani pe suferința bietelor suflete cu ochii limpezi și cu boticul umed. Niște nemernici, ei ar trebui sǎ fie eutanasiați, dați la cîini, sǎ fie sfîșiați de dulǎi, sǎ se facǎ dreptate pe lumea asta rea și nedreaptǎ.

Hai sǎ fim serioși! Dacǎ ar fi sǎ ne luǎm dupǎ acest tip de judecatǎ, atunci multe dintre serviciile publice ori dintre cele private ar trebui tratate cu același tip de înfierare. Toate serviciile de dezinsecție, deratizare, deparatizare, toți ǎia care umblǎ cu otrava prin subsoluri ori cu pupinelul în spinare sǎ împrǎștie zeamǎ otrǎvitoare de gîndaci ar trebui tratați ca niște nemernici și izgoniți imediat din jurul nostru.

Ei de fapt fac o afacere din moartea gîndacilor, a șobolanilor, a cǎpușelor și a altor biete animǎluțe și microbi care împart aceastǎ lume cu noi. Cǎ doar nu credeți cǎ șobolanoctonii în salopetǎ de salubritate lucreazǎ de dragul nostru. Nu! Ei lucreazǎ sǎ cîștige un ban, sǎ facǎ profit pe spinarea gîndacilor.

E o afacere, stimabililor, omorîtul gîndacilor în mod organizat. Noi dacǎ omorîm un carcalac cu dosul palmei pe perete sau – yuk! – pe masa de bucǎtǎrie, nu cîștigǎm nici un ban, ci doar ușurarea sufletului și o oarecare îmbunǎtǎțire sanitarǎ. Însǎ ǎia care umblǎ cu rezervorul în spinare fac bani din chestia asta, profit, profit de-ǎla nemernic capitalist. Profitul care face lumea sǎ se învîrtǎ, stimabililor.

La fel și cu serviciile de salubritate. Gunoierii cînd strîng gunoiul fac un ban. Ǎia care se murdǎresc pe mîini un ban mai mic, șefii lor, Prigoanǎ și de-alde ǎștia, un ban mai mare. Dar tot profit se cheamǎ cǎ este.

Extindem judecata. Toți cei care omoarǎ în mod organizat, sistematic, industrial, pui, gǎini, vaci, capre, oi, cai, mǎgari, cǎmile, elefanți, pești, dinozauri, stegozauri și balauri, tot ce mǎnîncǎ oamenii pe lumea asta, toți mǎcelarii și pescarii și vînǎtorii și crescǎtorii de animale le omoarǎ pentru burta voastrǎ, stimați concetǎțeni, sǎ mîncați voi sǎnǎtos la KFC și la Cocoșatu. Și o fac pentru bani. Pentru profit. Pentru profitul care face lumea sǎ se învîrtǎ.

E o afacere.

Și atunci, dragi iubitori de cîini vagabonzi, dacǎ vreți sǎ fiți consecvenți și dacǎ n-ați fi și voi de fapt tot doar niște bieți colportori de mesaje cu interes, de campanii de propagandǎ, de participanți la marea prostealǎ și pǎcǎlealǎ reciprocǎ, ați ieși în stradǎ la fel de ultragiați și v-ați sfîșia tricourile trendineze și v-ați tǎia pe burtǎ cu cuțitul ǎla trendinez Swiss Army Knife pe care îl aveți în rucsǎcelul ǎla trendinez pentru fiecare gîndac omorît pe bani, pentru fiecare pulpǎ gustoasǎ, sǎnǎtoasǎ, plinǎ de vitamine pe care o haliți pe bani la KFC, pentru fiecare vițeluș cu ochii umezi care este lovit în cap cu ciocanul, atîrnat de picioare cu lanțul, ridicat și jupuit și tranșat în douǎ, pentru fiecare pește care se sufocǎ în nǎvod, pentru fiecare pui de gǎinǎ omorît pe bani pentru confortul vostru personal.

Pentru cǎ toate cele enumerate mai sus sînt niște afaceri, din care se cîștigǎ bani. Pentru a servi niște nevoi publice ori private, cum la fel este o nevoie imperioasǎ sǎ scǎpǎm de cîinii vagabonzi care polueazǎ cu cǎcatul lor mediul urban în care trǎim, care ne pun pantalonii și tensiunea și integritatea pielii și uneori chiar și viața în primejdie pe aleile din jurul blocului și la locurile de joacǎ pentru copii.

R’ați ai dracu’ cu melcii voștri și cu javrele voastre, cǎ prea ne luați de fraieri și de papagali pe toți! :(

6 comentarii:

nedormitul spunea...

aha! te-a plătit cineva să scrii asta. deci ai făcut o afacere! :P

lol spunea...

Si boxul e o afacere. Ali e produsul ei. S-o interzicem.
Si industria de armament e o afacere. S-o interzicem.
Si industria tigarilor e o afacere. Si a bauturilor alcoolice. Si cea farmaceutica.
Jos ucigasii de bacterii!! :D

PДΓЯIДЯHЦ spunea...

Religia e cea mai mare afacere din Romania si din lume si, in afara de citiva razleti, nu se sesizeaza nimeni pe chestia asta

kilroy spunea...

E clar - de acum inainte esti pe lista neagra ;-)

Turambar spunea...

:) sint pe destule liste negre. una in plus, tot un drac :) :p

Tapirul spunea...

heh, de parcă toate organizațiile alea de protecția animalelor, cinci-lăbuțe, nu sunt afaceri. sau front-end pentru afaceri.