sâmbătă, 28 ianuarie 2012

[...] cum poate o fiinţă umană cu instinct de conservare şi funcţională fizic [...]

"Nu înţeleg cum poate o fiinţă umană cu instinct de conservare şi funcţională fizic să stea în zăpadă la un kilometru de civilizaţie fără să acţioneze.

După cum e la fel de greu de priceput ce au în cap reporterii care se duc să filmeze oameni chinuindu-se la mama dracului, fără să le dea nici un ajutor. Uitaţi-vă la ei, îngheaţă sub ochii noştri, dacă ne mai ţin bateriile de la cameră, poate chiar reuşim să vă oferim în exclusivitate o agonie mică, să vărsaţi o lacrimă şi să vă exersaţi compasiunea, stimaţi telespectatori. Baţi drumul prin troiene, din care alţii nu mai pot să iasă, doar ca să întregeşti cu un cinism dezgustător panoplia de victime şi drame, la care lucrează fără niciun pic de discernământ media românească.
"

Rǎzvan Exarhu, "Cu pastramă şi cu vin, uite-aşa ne chinuim!"


.

2 comentarii:

matusalem spunea...

Crezi ca lumea se ducea la Colosseum sa admire magnifica realizare arhitectonica si inginereasca?
Ca lumea se aduna in piete pentru cine stie ce pictura fermecatoare sau pentru o executie?
Cati din cei care stau la televizor stiu ce-i aia Mezzo si cati din cei care stau pe net apreciaza cu adevarat o fotografie reusita sau un filmulet incantator?
Noul Colosseum al secolului asta este sticla din sufragerie!

underscore spunea...

Da' pe aia care se arunca de pe trotuar intre masini , fie pe trecerea de pietoni cand e rosu pentru ei, fie aiurea pe strada ca sa prinda un autobuz care va mai veni peste 5 minute ii intelege cineva ? Uneori is mai si trag copiii dupa ei. Ce naiba are omu ala atat de mult de pierdut incat sa merita sa-si reiste integritatea corporala sau chiar viata pentru a ajunge cu 10 min mai devreme la serviciu/acasa/mall ?