joi, 22 decembrie 2011

Ce inseamna sa dai cu adevarat de necaz

Voi va inchipuiti ce s-ar fi intimplat daca o asemenea nenorocire ar fi fost la noi, Doamne fereste? Ce hiper-mega-super-dezastru s-ar fi produs? Noi, puii astia de daci si de traci cu singe de cuman in beregata? Noi, un popor infantilizat care si la orice zgirietura face "au ma doare!", care traim in logica lui "miau!" si "pis-pis-pis", care se isterizeaza si cind trece ratza strada, daramite cind - Doamne fereste! - ploua ori ninge ori bate vintul ceva mai tare decit viteza Trabantului fara benzina in carburator?

Voi va dati seama ce moi si mamaligi sintem? Pe-un picior de plai, pe-o gura de lasa-ma sa te las...

Hai, priviti ce inseamna cu adevarat o situatie dramatica de viata si pe urma cugetati la lucrurile cu adevarat importante. Si ce ati fi facut in asemenea caz. Si daca v-ar fi tinut sinapsele sa mergeti imperturbabil la munca.

Si pe urma ghiftuiti-va in pace, seninilor... :(

2 comentarii:

Zergu spunea...

Sincer să fiu, nu știu care ar fi cea mai bună decizie în momentul ăla. Dar reacția mea la ieșirea pasagerului din mașina argintie a fost „idee proastă”.

Fluieratorul spunea...

Aia chiar si-au vazut-o cu ochii... Lucrurile importante stiu care sint. Ce-as fi facut? Cred ca as fi stat in masina si m-as fi intrebat, in timp ce ma leganau valurile, daca am inchis gazul cind am plecat de-acasa, si ce-o fi facind copilul meu, aflat in drum spre scoala, si daca o sa-mi mai vad vreodata parintii... Dupa care as fi sunat la birou si le-as fi spus ca ma intirzie un ambuteiaj pe strada.

Fac misto, dar pe vremuri, aflat deasupra Atlanticului intr-un avion in cadere libera, intr-un gol de aer chiar mare, m-am gindit la cam ce-am spus mai sus, mai putin datul de telefoane. Lungi, lungi secunde. Din fericire, si atunci si in alte dati, am ajuns la timp si ok unde plecasem...

Eu nu ma speriu usor, dar asta cu apa care vine si ne ia pe toti pe sus e una dintre spaimele mele vechi, de pe vremea cind eram copil luat pe sus de bunici, la inundatia din '70. Scary movie.