vineri, 5 august 2011

Cine nu se uitǎ, o are micǎ și nu se mai ridicǎ

Doamnelor și domnilor, dar mai ales domnilor, cǎ voo vǎ pasǎ de dimensiune și de presiune,

Azi, adicǎ mîine, adicǎ sîmbǎtǎ 6 august 2011, la orele 10:35 trecute fix, veți avea parte de o probǎ de eleganțǎ, de un spectacol de rafinament, de o lecție de artǎ, bun simț, manierism, distincție și minimalism, de mișcare sincronizatǎ, de colaborare și de

Ia, gata cu gargara politicianistǎ, cu minciunile și cu realitatea frumos înfǎșuratǎ în cîrpe retorice. Hai sǎ încercǎm altfel, cǎ așa vǎ pierz.

Bǎ nasoilor, mîine dacǎ nu vǎ uitați la televizor de la zece jumate dimineața, habar n-aveț ce pierdeț. Sînge, lovealǎ, capete în gurǎ, pumni, șuturi, coaste rupte, furie, violențǎ, tot ce e mai dur în oameni va ecsploda și va

Neah. Nici așa nu e bine, cǎ nici manelizarea tabloidizantǎ asta nu e adevǎratǎ și iar vǎ pierz de clienți.

Da cappo. Mai british, gogule, mai british. Hai, cǎ poți, mama ta de sociolog.

Deci.

Doamnelor și domnilor, distinși internauți,

Mîine la 10 jumate trecute fix veți vedea probabil cel mai așteptat meci de rugby al momentului, al anului, cǎci probabil asta va fi și finala Cupei Mondiale: Noua Zeelandǎ contra Australiei, la kiwiși acasǎ.

Se înfruntǎ cele mai foarte cele douǎ echipe ale momentului. O Nouǎ Zeelandǎ mai mult decît foarte perfectǎ, care dacǎ bagi doar rezervele legate la picioare, împilate precum caii pe marginea șanțului, și tot bate cu o mînǎ la spate echipele unite ale Angliei și Franței, care numai dacǎ intrǎ pe teren și cade Argentina din picioare, care numai dacǎ se uitǎ la stadion de la 100 de km și România pierde cu 40-0. Are Noua Zeelandǎ o echipǎ, numa unu și unu și numǎrǎtoarea continuǎ pînǎ la 30.

De partea cealaltǎ, o Australie renǎscutǎ, de puști cordiți și bine așezați pe picioare, cu un duo demi – uverturǎ Genia – Cooper sǎlbatic și creativ și inventiv, care cu siguranțǎ va pune probleme celor de la All Blacks, chiar dacǎ aceștia joacǎ acasǎ, în cetatea de la Wellington.

Deci sǎ moarǎ pisica ruptǎ în douǎ în placaj, nu aveți nici un motiv sǎ ratați aceastǎ sǎrbǎtoare a ochiului, aceastǎ bucurie sǎlbaticǎ, dar bine organizatǎ. Va fi meci de meci, bucurie de bucurie, rugby de rugby. Dacǎ dați drumul mai tîrziu la televizor, pierdeți bunǎtate de haka. Deci sfatul meu la orele 10:30 sǎ fiți pe Sport.ro cu whiskyul în mînǎ și cu cheia de la debaraua în care ați încuiat nevasta și copiii în buzunar.



Un singur avertisment: dupǎ haka, vǎ sfǎtuiesc sǎ apǎsați botonul de Mute al telecomenzii și sǎ priviți un film mut, dar fain. Altminteri, dobitocii de comentatori românași de-ai noștri care mǎnîncǎ non-stop rahat cu vorbe vǎ vor împiedica sǎ vǎ bucurați cum se cuvine de aceastǎ bijuterie de rugby internațional. Vor flecǎri, vor bate cîmpii, vor citi statistici inutile din 2003 toamna tîrziu, vor ignora intensitatea fazei de joc pentru a vǎ povesti cum și-au prins ei gumǎ în pǎr la meciul România – Norvegia de acum 12 ani, chestii de-astea cretine de-ți vine sǎ spargi televizorul și pe urmǎ sǎ-i cauți cu bîta prin București.

Din pǎcate, pînǎ nu vom avea acces la canalele britanice, trebuie sǎ îndurǎm și calitatea execrabilǎ a comentariului de specialitate românesc. Iar maniera cea mai potrivitǎ de a le neutraliza flecǎreala inutilǎ, care îngreuneazǎ urmǎrirea fazelor de joc, este sǎ le rupem gura de tot. Mama lor de oameni care nu înțeleg sportul ǎsta și mǎnîncǎ rahat pe bǎț... :(



13 comentarii:

alinutza spunea...

Shit ... La 10 depun coroane :(

Iulia spunea...

Ce buzunar mare aveti domnia voastra!!

Darael spunea...

M-ai uns la inima cu descrierea comentatorilor romani. "Mute" scrie pe ei.

Pppffffff..... sa caut telecomanda. Am uitat unde am aruncat-o dupa Turul Frantei.

Anonim spunea...

Si daca n-am televizor ? :)

ZaffCat spunea...

O sa incerc sa nu ratez haka, nu de alta dar ma tavalesc de ras pe jos cand vad dansul ala :-)

matusalem spunea...

La ora aia sunt sclav pe plantatie. Dar e imposibil sa nu gasesc duminica un torent cu meciul... Asa ca, sunt nasol numai pe jumatate... :lol:

Dragos Bora spunea...

O carte de felul "Rugby For Dummies" cine scrie si pe la noi ???

Darael spunea...

Impresie dupa: super super. Am spus tot. Amu astept meciurile de la Cupa mondiala de rugby (icon cu ochii cat farfuria).

Branxu spunea...

M-am uitat ... la Richie McCheat & comp :(
Chiar ma întreb dacă la cupa mondiala va exista un arbitru cu OO care sa nu le mai treacă cu vederea toate greşelile "neintenţionate" şi obstrucţiile de la grămezi.

In rest s-a văzut ce înseamnă sa îl scap pe Quade Cooper din vedere fie şi pentru o secunda.

PS. Faza cu mute la tv îmi aduce aminte de un bătrân microbist care pe vremea lu' cizmaru le dădea mucles lui pumnea si topescu şi dădea drumul la radio :)

Dragos Bora spunea...

Pe maretzul nou stadion national se va putea juca rugby? Ca atletismul sigur l-au dat la spate...

fly-half spunea...

ca sa ajunga in finala, australienii vor trebui sa treaca de baietii lui Jonno...si nu prea au cum :-P

Dragos Bora spunea...

Apropo de tavaleala pe spatiul verde, ce mai face Attila???

Anonim spunea...

Cine e abonat la Digi Satelit,poate intra in meniul audio al telecomenzii si sa puna la limba maghiara in timpul transmisiilor Live de pe Digisport 1,2 si in curand 3 ! Pe bune,se aude comentariul original in limba engleza(franceza,italiana sau spaniola,dupa caz) al meciurilor de fotbal sau tenis ! Campionatul mondial de Rugby parca va fi la Digisport ; poate avem "noroc" !...