marți, 7 iunie 2011

Mistici, dar multzi

Zice ca era un maaaare maestru care era asha de maaare maestru incit ii dobora pe toti cu puterea energiei si spiritului sau, cu ki-ul sau atotputernic. Si numai daca facea din miini, discipolii cadeau precum floarea de salcim cind bate vintul sacru dinspre est.

Si a facut maaarele maestru o provocare: cine ii face fatza ki-ului sau care da pe dinafara de prea plin ce este, ii da cinci mii de euro sau de yeni sau de dolari sau de coconauti, n-am retinut prea bine.

Si a venit un tzaran din Botoshani, ma rog, din Yokohama sau din Sapporo sau de unde e epitomul lui tzaranoaia in Japonia, un nearmonios de-ala de la MMA care pumnii lui minte nu are, si a acceptat provocarea.

Ce a iesit? Campionii risului.

Enjoy pina joi cind vine vintul mistic si va face pe toti purcoi.

:rofl:



Si din alt unghi, sa vedeti mai bine impermeabilitatea tzaranoiului la kiul cel mistic



Si mai pe larg marile priceperi mistico-energetice ale maestrului intru kiai.

12 comentarii:

alinutza spunea...

Cel mai mult mi-a placut faptul ca 'taranul' cu o mana-l tinea si cu cealalta sau, ma rog, cu piciorul ii dadea la pifometru :)

Turambar spunea...

Pai nu?

PS: de unde stii tu termeni de-astia elevati gen "pifometru"? Cine te-a invatzat pe tine sa vorbeshte in jargoneza? Mai Alinutzo cea sadica, tu esti un izvor nesecat de uimire si consternare :blink:

matusalem spunea...

Maestrul kiului cel mistic seamana perfect cu maestrul astalalt
http://www.youtube.com/watch?v=7t8xwpW8gJQ
:lol: :lol: :lol:

kilroy spunea...

Da' si tzaranul sa dea la operatie ... Tz, tz ...

Darael spunea...

Mie mi-a placut arbitrul ? Ati vazut ce atitudine avut cand ii curgea bulionul mosului ?

Nu mila, nu pauza.... treci si lupta daca mai poti :D . Hajime !

alexnicolae spunea...

e mai curand trist filmuletul. e exact ca in cazul unui animal care evolutiv se supraspecializeaza pentru o anumita conditie de mediu, si la cea mai mica schimbare a mediul se confrunta cu exctinctia. Eu am fost in fata la un 7 dani si cand a tras ala un kiai am intepenit. S-o auzit in toata sala aia polivalenta cum zburau dragonii in jurul peretilor. Da dupa aia o urmat imediat una cu shinaiu. Adica e bun si kiaiul ala da nu singur. E ca si cum ar fi un ghepard super rapid si far nici o urma de colt! Sau mistret fara nici un colt de argint no ! Un pic trist!

alexnicolae spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
p spunea...

Nu e nimic mistic aici.Sa incercam un aproach mai scientific, asa.
Mosul, ki-masterul, a incercat sa-si sugestioneze oponentul, asa cum si-a sugestionat/hipnotizat invataceii care se zburatacesc in primul clip, fiind proiectati spectaculos pe podele de propria lor minte, sugestionata in prealabil de ki-master.Altfel stundentii mosului pun pariu ca sunt convinsi la modul cel mai genuin ca nu altceva decat ki-ul mosului ii proiecteaza prin aer.

Ce face ki-masterul la scoala lui e tot un fel de aikido, unde eleganta si spectaculozitatea demonstratiei este data de cooperarea dintre uke si tori (it takes two to tango).Ca sa iasa spectaculos, uke urmeaza sugestiile lui tori.Cu cat uke e mai avansat, cu atat tehnicile lui topri se apopie mai mult de perfectiune.
La aiki-do dansul se intampla cu contact, ki-masterul din poveste a facut un pas mai departe si a pus la punct o metoda de dans fara contact.Dar bazata in fapt pe acelasi lucru:urmarea sugestiilor lui tori de catre uke.
La scoala ki-masterului sugestia invataceilor e si mai profunda, si patternurile formate cu atat mai adanci.

Revenind la caftul propriu zis.Mosul a incercat sa-i induca o transa taranului prin tehnica patternului intrerupt (momentul e atunci cand da mana cu mutalaul, la inceputul luptei).
Taranul si-a tras mana prea repede (se vede cum mosul incearca sa i-o retina, nu apucase sa aplice paternul intrerupt).
Dupa aia mosul mai face o incercare sa-l ancoreze pe taran atunci cand bate din palme.Nu-i reuseste nici asta, intre mos si subiectul pe care acesta incearca sa-si aplice semecheria fiind interpus arbitrul, care-l impiedica pe taran sa se fixeze.

In concluzie, mosul nu a stapanit mediul la fel de bine cum o facea in propriul dojo, nu a apucat sa-si aplice smecheriile si a incasat-o.Poate nici nu i-a citit bine patternurile taranului.

Un contra-exemplu de inductie si sugestie corecte, aici:

http://www.youtube.com/watch?v=RgQIGKDR9Mk

Gagiul din clip -altfel profan in arte martiale- care isi proiecteaza ki-ul la distanta (san-ki adica sanchi) stapaneste bine mediul, ii aplica lui uke in mod corect tehnica patternului intrerupt (atunci cand da mana cu el) si mai si profita de un pattern evident al studentilor scolii de ˝one inch punch˝: anume acela ca studentii erau oricum programati sa urmeza sugestia maestrului, ba sa si over-reactioneze spectaculos atunci cand primeau un pumn de la maestru (vezi pe ala care se da peste cap cand primeste un inch-punch).
Studentul uke era gata programat sa fie invins, obisnuit fiind sa urmeze un anumit tip de sugestie.
Cand a venit unu din afara si i-a indus un acelasi tip de sugestie, uke a reactionat asa cum era deja programat de catre propriul sau maestru.S-a invins singur si spectaculos.

Cam asa-i cu ki-ul.La san-ki.

alinutza spunea...

Turambar-san, Cenusa-n cap imi pun pentru folosirea de termeni necuviinciosi. Promit indreptarea vocabularului.
PS Consternare ? :(:(:( - (nu stiu cum sa-mi pun lacrimi)

Turambar spunea...

@ p: waw! :) :rofl: :bow:

@ alinutza: repede: 10 flotari! baga, baga, sa-tzi ispasheshti pacatele... :rofl:

Madelin spunea...

Io am cetit "mitici da' multi". Hehe, same ol'me...

Turambar spunea...

:) :p