joi, 30 iunie 2011

German sînt, țigan îmi zice

Sondaj realizat de CCSB zilele trecute pentru Asociatia Pro Democratia. Esantion national, 1008 cazuri, CATI.


7 comentarii:

Anonim spunea...

hmmm, la tzigan si la neamt, am senzatia ca masuritorile is cam in marja de eroare. deci nu spun nimic, dupa parerea mea (in afara faptului ca atunci cand aude de "rom", romanu se gandeste la pileala, si nu la fratii nostri mai tuciurii).

e interesanta evolutia ungur-mahiar.
acu, e doar o impresie personala, da mie "maghiar" imi suna mai mult a baiat d-asta d-al nostru, oleaca deosebit, da neam cu noi sau vecin gard in gard.
pe cand "ungur" suna mult mai rece, te gandesti mai degraba la vecinu de la Budapesta, decat la ala din Covasna.

io stiu, si agitatia asta, la care politicienii UNGURI de cetatenie romana n-au ratat nici o ocazie da a da cu mucii in fasole, o fi avand vreun efect.

zic si io, nu dau cu paru :)

Dracu

TANO spunea...

sincer nu cunosc pe cineva care sa foloseasca cuvantul rom, cand se refera la aceasta minoritate. la ungur se mai foloseste si bozgor

Anonim spunea...

Bozgor in limba maghiara inseamna migrator si de aceea nu le place acest cuvant.Acum la propriu romanii au devenit migratori.Nu uitati proverbul:ungurul e ungur ori unde sub soare!Ce echivalent au romanii?

kilroy spunea...

Le spunem "zburatoare"

Bogdan Voicu spunea...

De unde vine variaţia aia la ungur-maghiar? Cam mare pentru un an diferenţă, fără nici un eveniment notabil care să o determine...

Hm! Eşti sigur că sunt eşantioane comparabile?

Turambar spunea...

Absolut comparabile. Si dupa cum observi, in cazul celorlalte doua variabile (nemti, respectiv tigani) nu sint nici un fel de diferente. In consecinta avem de-a face cu o diferenta valida, semnificativa, careia trebuie sa-i cautam shpilul.

Sa fie oare toata inflamarea asta recenta cu reorganizarea teritoriala? Ca altceva nu-mi trece prin cap, cu exceptia unui glontz rusesc. :)

Dragos Bora spunea...

http://www.timesnewroman.ro/monden/4877-btaie-cu-sbii-ninja-intre-dou-clanuri-interlope-in-tokyo