duminică, 8 mai 2011

Și la Zalău egzistă oameni, c'așa fuge ei

Ca să nu ziceți că îmi fac reclamă la specificul local și că o țin langa ca ăla din reclamă, Batman! Batman!, cu Telega mea și cu Prahova presque a mea, hai să mutăm un pic zoom-ul peste mări și țări, peste patria noastră Republica Consecventă România, și să punem la întîmplare deștu pe rană, aleator și probabilistic, undeva prin codrii patriei, unde altundeva decît la Zalău.

Nu de alta, dar acolo ne-a dus linkul de mai jos, la îndemnul și chemarea fostului nostru șef și – paradoxal – actualmente prietin, Șerban B., care acum că nu mai mi-e șef (Slavă Domnului!), putem să facem afirmații pertinente, obiective și totalmente dezinteresate și să afirmăm cu mîna pe inimă, ba chiar și pe tastatură, că s-a îngrășat.

Deci datorită faptului că s-a îngrășat, Șerban se uită pe Internet. Sau the other way around, relația cauzală încă nu mi-e clar conturată, mai trebuie să mai cercetăm, mai facem un sondaj de opinie pe un eșantion reprezentativ format din Andreea, nevastă-sa, din părinți, rude și alți dujmani care îl cunosc mai bine.

Însă nu felul în care capătă Șerban proporții este subiectul articolului de față (deși, dacă stau să mă gîndesc mai bine, nu-mi ziceți de doo ori, că aici îi pun punct și asta rămîne concluzia în propoziție), ci următorul filmuleț care ne arată cum gîndesc locuitorii mun’cipiului Zalău.

Cuuum? E negri la față? Păi așa e ei, mai negri. Vorba lu’ Cațavencu, acest mort eolian care pe vremuri chiar era haios: De ce fuge? C’așa fuge ei.

Doamnelor și domnilor, distinși cetățeni de onoare ai mun’cipiului Zalău, vă rog să degustați această delicatesă de geopolitică.

PS: V-am spus că Șerban e gras? Cred că ar trebui să scriu totuși un articol special pe această temă. Parcă văd titlul: “Senzațional! Șerban s-a îngrășat! Ce părere aveți? E din cauza șerpilienilor sau așa a vrut el. Participați la sondaj prin SMS, 2,7 euro + TVA / minut” și mic, pe scroll, “Elodia nu a fost găsită încă.”


6 comentarii:

Dragos Bora spunea...

Au drept de vot? Au!
Au, au, au !!!

Turambar spunea...

Da, cu siguranta! Au drept de vot mai egal :) decit al nostru, Dragos. Oof oof mai mai :(

Dan spunea...

Mie mi se pare o analiza mult mai clara decât tot ce ni s-a servit noua pâna acum de politologi versati.

serban spunea...

io, io unde dau sms? caci si din cauza ca nu ai trecut nr.de sms! si io mi's oricum contra!

on second tier, auzi mai ascetule, tu ii prinzi pe astia in sondaje? daca da, nu's bune, ca respectivii nu stiu ce zic, adeca e inconstienti (cam ca si o amiba - vezi Zoo clasa a VII). daca nu, nu e esantionu'repezentativ, caci e multi gogule. asta asa, ca te legi de oameni boticcelieni.

Turambar spunea...

:) Da, ii prind. Mai greu, e adevarat, dar ii prind. Uneori e nasol, ca ne prind si ei. Si atunci sa vezi Bach: fuga si tocata. Si pe urma tocata si fuga. Si fuga. Si fuga...

:rofl:

cățelul alpha spunea...

Și nici măcar nu ie beți! :)