luni, 30 mai 2011

Cale de intoarcere, doar in mintea kagebishtilor

În 2015, după instalarea scutului antirachetă, România va deveni mai puternică?

M.E.I.: România va fi mai puternică pentru că va avea un azimut ireversibil: va fi parte a Occidentului şi componentă a apărării globale americane.

România nu este deja parte a Occidentului?

M.E.I.: O dată cu semnarea acordului cu SUA vom fi, împreună cu instalaţiile de scut din California şi Alaska, parte a apărării globale a acestora şi a Occidentului în general. Sigur că România este parte a Occidentului prin aderarea la UE şi NATO, dar valorile occidentale trebuie internalizate la nivel de masă, la nivel de mentalitate naţională, iar acest lucru ia timp.

Cam cât?


M.E.I.: O generaţie.

Încă 20 de ani?

M.E.I.: Dacă socotim o generaţie 25-30 de ani, iar 20 au trecut deja, înseamnă că mai avem în jur de 10.

[...]



gen. Mihai E. Ionescu, interviu in Romania Libera (30 mai 2011)

14 comentarii:

Darael spunea...

Pe vremuri galagiosi erau politrucii pro-rusi. Amu aceiasi s-au raspopit, scuze, ras-rusit si fac aceeasi propaganda idioata schimband "comunism" si "mama Russia" (cu 2 de s) cu "occidental", "democratie" si "siguranta nationala".

O bata pe spinare cred ca e prea putin pentru ce merita.

Ca sa priceapa tot distinsul citiror: a fi sluga la americani nu e deloc mai ok decat a fi sluga la rusi. Tot la curatat rahatul suntem pusi !

Turambar spunea...

Habar n-ai ce vorbesti, Darael :( Sa inteleg ca si nemtii, francezii si toti ceilalti care s-au aliat cu americanii tot slugi au fost? Ca le-a mers la fel de rau precum le-a mers est-europenilor sub cizma ruseasca? Vad ca gindesti simplist, nediferentiat si nu stii sa separi binele de rau. Iar in privinta militarilor, ei sint obligati sa respecte doctrina impusa de catre conducerea politica a statului. La ei cuvintul ordine este "ascultare / disciplina". Te rog eu sa nu zvirli cu cuvinte grele inainte sa gindesti :(

Darael spunea...

@ Turambar - sa nu fii suparat pe mine. Uite, sa o luam altfel.

Ce este mai bine, sa ataci sau sa fii in postura de atacat ? Cum te simti confortabil, ca uke sau tori ?

Indiferent de primul raspuns pe care oricine l-ar da, aikido - si toti maestrii care au trait vreodata - arata clar ca singura postura este sa nu ajungi acolo. Nimeni din cei care au ajuns la lupta nu a invins vreodata.

Din nefericire, lumea gandeste bidimensional, celebrul cine nu e cu mine e contra mea. Cei care se ridica un pic deasupra vad ca exista si alta varianta.... cel putin una.

In cazul prezentat, nici cu unii, nici cu altii. In aikido ar fi starea de noncombat cum am zis mai sus. Dar, vai, aceasta pozitie (de perceptie si actiune non-bidimensionala) necesita efort spiritual imens, truda, stradanie, traire morala adevarata.

Revenind la trecut, amandoua sistemele au facut prapad. Occidentalii s-au inchinat si se inchina inca la material pierzand reperele morale. Iar lumea estica, dupa pierderile materiale imense a fost tentata sa se inchine la aspectele spirituale ale vietii crezand ca astfel oamenii se vor realiza prin cunoastere si / sau experimentari sufletesti si spirituale, o greseala la fel de mare. Scuze, nu am timp sa dezbat aceste aspecte.

Amu, tu spui ca eu gresesc. Stiu ca gresesc, dar gresesc nestiind cum sa explic ceea ce stiu.

Spune-mi tu cum sa va atrag atentia ca o sluga bine platita e tot o sluga ca si una prost platita ?

Sa nu uit: si militarii aveau o varianta.... sa taca. Stii, totul e frumos la nivel de vorbe dar istoria de zi de zi arata ca eu am dreptate.

Si stii cum arata istoria adevarul ? Cu sangele romanilor morti aiurea prin Afganistan, Irak sau mai stiu eu unde. Sa nu spui ca sunt eroi si au murit pentru mine sau pentru tine..... au murit pentru ca unii sau altii ne-au vandut. Oare cati romani mai trebuie sa moara ca sa se inteleaga aceste lucruri simple ?

Turambar spunea...

Comme on, faci din tintar armasar.

Sa o luam cu sfirsitul. Romanii din Afghanistan. "Au murit pt ca unii sau altii ne-au vindut". Nu, de data asta am ales noi. Daca era dupa vinzare, inca mai eram la coada rusului. Romanii in Afghanistan se duc pe baza de voluntariat. In plus, ei au vrut in armata. Se duc pentru bani. Stiu ca unii din ei vor muri. Mercenari au existat intotdeauna si vor mai exista. Este o profesie ca altele. Asta nu inseamna ca sintem slugi. Repet: si nemtii sint acolo. Si australienii. E o chestie de alegere, de perspectiva. E o alianta.

Discutia o zvirli prea sus metafizic. Cind cineva vine si ti-o da, nu mai stai sa te gindesti la ce frumos ar fi daca n-ar fi violenta. O'Sensei a facut el pasi mari intru spiritualitate, insa a inceput prin a concepe un sistem de aparare al naibii de eficient, daca il aplici cum trebuie. Rupi oase, scoti incheieturi, totul in numele pacii. Ca un soi de scut anti-racheta, da? Si vis pacem, para bellum.

Discutia e mult mai simpla, pragmatica, realista: cu rusii sau cu americanii? In acest subiect te rog sa discuti. Tu, tu ce preferi? Cu rusii sau cu americanii? Si nu, nu exista raspunsul "Cu nici unul". Nici macar turcii n-au zis pas la intrebarea asta, si ei sint tara mai mare, mai belicoasa, mai inarmata, mai bine asezata geostrategic.

Alege-ti valorile, Darael. Hotaraste-te: cu rusii sau cu americanii? Cale de mijloc nu exista decit daca te cheama Antarctica :(

Darael spunea...

Discutia este purtata pe mai multe subiecte si e greu sa nu le amestecam.

Am sa ma limitez la chestia practica. Nu vreau nici cu unii nici cu altii. Cu oricare din ei inseamna moartea mea si a neamului meu intreg.

A fi cu unii inseamna a fi contra celorlalti. A nu fi cu nici unul poate insemna sa nu te bati nici cu unul nici cu celalalt; macar am avea sansa aceasta - nu spun ca am folosi sansa !!! Din pacate, asa cum am spus, efortul spiritual e imens pentru indivizi si popor, iar adevarul este ca noi decadem cu fiecare zi, de unde energii spirituale ?

Stii care e cea mai puternica arma din lume ? O lacrima sincera intr-o rugaciune. Cu o lacrima un om poate sa spulbere tot centrul NORAD. Dar noi am uitat de lacrimi, noi ne bucuram ca primim dreptul de a face paza de pifani la un scut necontrolat de noi, pe teritoriul tarii noastre (care nu o sa mai fie romanesc pe zona bazei !). Vezi care e problema mea ? Lacrimile.

Am sa inchei aici, petru ca eu nu incerc sa conving pe nimeni nimic. Sa ma scuzi ca am fost cam rugos in exprimari. Cateodata efectiv nu mai suport vazand cum disparem ca neam si ne mai si mandrim cat suntem de "orientati". Normal, nu ma refer la tine, ma gandesc la nenea acela politrucul de servici.

Turambar spunea...

Stai linistit, ca nu disparem. De-abia acum sintem si noi in sfirsit mai in siguranta. Avem parte de-o gura nepretuita de istorie dulce.

In rest, ma tem ca esti cam emotiv pentru lumea asta in care traim. Lumea e mult mai prozaica si mai common-sense decit trairismele energetico-spiritualo-pavelocorutziene cu care vii in argumentatie. E cu bani, cu economie, cu tancuri, cu rachete, cu PIB, cu educatie, cu migratie, cu fier, cu lemn, cu textile si masine. Chestii simple. O lacrima e doar o lacrima, nu clinteste nici cu un micron de furnica centrul NORAD.

"Moartea mea si a neamului meu intreg"? Ha. Ma faci sa rid.

Repet: nu se poate sa nu fi ori cu unul, ori cu celalalt. Mai ales in coltul asta de lume. Intreaba-i pe polonezi. Du-te si argumenteaza-le lor ce mi-ai spus tu mie aici. Iti vor ride in nas. Du-te si spune-le ungurilor, cehilor, turcilor, georgienilor. Iti vor ride in nas.

Lasa te rog eu elucubratiile serpiliene si lacramoase si coboara cu picioarele pe pamint. Nu de alta, dar esti cititorul meu si meriti mai mult de la viata asta decit un nesfirsit vis resentimentar.

Comme on, grow up, mate :) :wink:

ал-джебра spunea...

Nici kgbistii nu se mai gandesc bre... Toate ocupatiile americane au fost si sunt permanente (cu extrem de putine exceptii, dar nu-i vad pe romani in postura de vietnamezi, avand in vedere experienta din cele 2 razboaie mondiale), spre deosebire de alte popoare cu vise de marire, care mai stiu sa se si care cand si-au terminat treaba... dar na, industria aia de armament tine in viata toate economia americana (care in rest se reduce la speculatii financiare), nu se cuvine sa o condamni la moarte prin desfiintarea punctelor de ocupatie globala.

Da, stiu ca o stergi iar mesajul meu, dar eu tot il pun. Cu cat crezi mai mult in conspiratia i/m/bolsevica, cu atat devii mai irational, si asta ne favorizeaza ;) Esti pe drumul cel bun, tine-o tot asa!

Turambar spunea...

:) Nu, pe asta nu-l sterg, pentru ca vine cu argumente.

Apropos: sa inteleg ca Japonia este in continuare o tara ocupata, da, care sufera sub calciul de fier al asupritorului yankeu? Ca si Germania, de altminteri, care dupa 50 de ani se zvircoleste in continuare in ghearele nemernicilor de pe Wall Street.

Hai, ca ma faci sa rid, deci face bine la colesterol. Keep on trying, pui mic de bolshevic, keep on tryin' :) :wink:

Darael spunea...

Trairisme energetico-spiritualo-pavelocorutziene ? Nimeni nu mi-a spus vreodata ca traiesc asa ceva. Suna minunat.

Uite, imi poti spune de ce aikido este singura arta martiala care nu este inclusa in programele de antrenament a trupelor speciale (de oriunde) ?

Iti spun eu: pentru ca orice alta tehnica poate fi invatata prin antrenament intensiv. In karate poti ajunge la centura neagra in 6 luni de exemplu.....

Dar orice au incercat, nimeni nu a putut sa faca un antrenament intensiv pentru controlul Qi necesar in tehnicile la sol utilizate in aikido. Cum scrie la manual exact asa se intampla. Doar dupa ani si ani se ajunge la control.....

Vezi, utilizarea Qi este clara si evidenta in aikido. De ce spui ca tehnicile energetice sunt fantasme ? Secret: lacrima de care spuneam eu e la fel ca orice tehnica, lacrima e doar un vector.....

Hihihi..... trairisme energetico-spiritualo-pavelocorutziene.... suna asa de poetic :D

Turambar spunea...

Yoshinkan Aikido e folosit de politia din Tokio. Da, nu sint chiar servicii speciale, insa e tot o institutie care foloseste forta.

Energie? Qi? Daca ar fi asa de usor cu lacrima, atunci toata lumea ar folosi-o. Insa, din cite stim, rusii inca nu au atacat cu lacrima NORAD-ul, nici cu alte mijloace psiho-pupu. Rachete, mon cher. Racheta ca expresie a Qi-ului acestei lumi. Concentrat, elegant, letal.

Pina la prima racheta aneantizata de forta mintii inteleptilor ascunsi, ramine cum am stabilit: metodele clasice, scut anti-racheta, good ol' realistic school of thought.

:wink:

Dragos Bora spunea...

"nici cu alte mijloace psiho-pupu"

De chestia asta n-as fi asa sigur... ... ...

Turambar spunea...

Lasati, lasati... Stiti cum strica cu vocea ragusita coana Leana de-acolo de jos din Iad, tinindu-se de git de conu Ockham? "Dovada! Sa vaz dovada!"

Unde-i dovada influentei psiho-pupu, mon cher? Voi dovada. Voi sa vaz. Sint Toma Necredinciosu, scepticu stiintific de servici si voi sa vaz cu ochii mei cu buzele mele.

:p

Dragos Bora spunea...

Bun, si mie-mi place 'cu probe', dar nu pot sa nu remarc cum de-n WWII au avut unii ceva 'noroc'... ... ...

La Dunkerque i-au lasat sa fuga, pe Heydrich l-a data gata septicemia (curentul din decapotabila, nu bomba artizanala, ca s-a blocat pm-ul), la Midway o privire la-ntamplare aruncata de un aviator a cam rasturnat batalia, pe 6 iunie cica dormea Hitler (nu ca tancurile alea i-ar fi impiedicat, dar i-ar fi incetinit plus pierderile, care si asa au fost cele care au fost), la PH portavioanele nu erau in zona s.a.m.d.

Faptul ca Stalin n-a reusit sa-l curetze pe Tito ma face sa-nclin sa-ti dau, totusi, dreptate. :)

Turambar spunea...

Nu pune pe seama conspiratiei ceea ce poti pune pe seama intimplarii :) :p