duminică, 29 mai 2011

Acer stinks. Acer stinks. Acer stinks

Ascultati aici la mosu Turambar, care la viata lui a ingenuncheat si killarit si frecat multe laptopuri, incit poate sa faca diferenta between good and bad, heaven and hell: sa nu va cumparati in vecii vecilor Acer. It friggin' stinks. E cel mai naspa leptoc pe care l-am avut vreodata in viata mea. De-abia astept sa-i fac pomana de sapte zile si sa-mi iau altul.

Mama mea, ca am facut arogante de incercari acum un an si ceva, zicind ca totusi nu poate sa fie dracul atit de negru. Uite ca a fost: vraiste vraiste vraiste.

:(

12 comentarii:

kilroy spunea...

Ha, ha, ha. Trebuia sa intrebi. Asa e, it stinks.

Unknown spunea...

si ce recomanzi? care-i cel mai bun care l-ai avut?

Turambar spunea...

Toshiba. By far Toshiba. Un pic cam firav pe gustul meu din punct de vedere fizic, insa depedeve tehnologic (hard / soft), ireprosabil.

Si pe vremurile de demult, cind inca nu vindusera la chinezi, IBM. Ce vremuri :(

Ștefan A. spunea...

Interesanta opinie . :)
Eu am un notebook ACER Aspire 5738G si nu ma pling . Tinind cont de pretentile mele . :) Drept ca in primele 3 luni de folosinta cu Vista a dat probleme de soft . Punctual corectate de Microsoft.
In alta ordine de idei, un computer rezistent fizic e un "rugged" .
Exista modele care pot cadea pe jos , varsa apa pe ele fara probleme . Pot sa reziste si la unda electromagnetica generata de o explozie nucleara in atmosfera. (la mare inaltime, primul semnal al unui atac nuclear de amploare).Practic produsele sint accesibile in baza banului disponibil a clientului. Si la automobile este la fel . Aceiasi marca , modele diferite in functie de banii clientului . Fara o garantie ca toate aceste modele sint pe masura renumelui marcii. :)

Corson spunea...

Asta e un topic cu sanse gargantualice de flame.

Eu cam cu asta ma ocup. Vind IT. Adica laptop included. Daca ar fi sa-mi cumpar unul nou miine as exclude din start Fujitsu plus minus Siemens, TOSHIBA si Samsung/LG. Nici MSI nu mi-as lua. Cu Acer n-as avea probleme, dar nici mari pretentii.

Desi preturile s-au democratizat, laptopurile "de biznis" tot de la over 1000 Euro incep. In conditiile astea e dovada de infantilism sa-ti iei Samsung pentru ca e mai ieftin cu 50 Euro. Sony, daca esti Oana Zavoranu, Apple, daca esti cu stea in frunte, Alienware, daca esti un pustan cordit.

Ce-si cumpara profesionistii? Aia care fac nu cheltuie bani cu laptopurile?

Turambar spunea...

Dobitocul meu de Acer se stinge cind ti-e lumea mai draga, fara avertisment, fara nimic. Pur si simplu clack! Ca sa nu mai spun ca nu-l mai tine bateria, ca porneste ca din pestera, ca ba vede, ba nu vede hardul suplimentar, ca ba vede, ba nu vede modemul wireless mobil, ca ba vede ba nu vede USB-urile. Ce mai, rasol pe toata linia :(

Turambar spunea...

@ Corson: ma batea si pe mine intr-un timp gindul sa-mi cumpar AlienWare.

Pusti cordit? Never ever. I don't need my bloody comp to run fancy video games. But I need it to run a bloody memory-consuming statistical package, in acelasi timp cu un Firefox in care am deschise 50+ ferestre, plus vreo 10 Exceluri deschise in acelasi timp, plus un Word, plus un program de muzica sa-mi cinte de alean la cap cind lucrez, plus un downloader cinstit sa foloseasca bandwidthul pe care il am.

Deci nu Sony. Nici Apple. I'm not that metrosexual. Unde dracu e IBM-ul ala cind ai nevoie de el? :(

kilroy spunea...

Nici HP nu e o solutie de lepadat (zic eu), dar tot din gama business, cum zice si Corson. Oricum, Samsung, MSI, FSC se exclud din start. Acer a fost tot timpul producator ieftin, indiferent de ceea ce scrie pe cutie. De aici si surprizele.
Best of luck, in continuare.

Corson spunea...

Da. ThinkPad. Nu stim cit, inca. Chinese stuff.

Eu refuz marci pentru un motiv infantil. Nu-mi place sa fiu tratat de infant. Cind cumpar un laptop vreau sa gasesc pe site-ul producatorului MANUALUL TEHNIC. Acel docoment care-mi spune cum sa desfac laptopul pina la ultimul surub.

Acer, broasca mica casca gura mare, sau broasca casca gura mica mare, inca da. Toshiba canci. De cind e Toshiba. Fujitsu plus minus Siemens asemeni Toshiba. Din pacate, trendul merge spre "greu, curind poate canci."

ZaffCat spunea...

DELL...icious :-)

Turambar spunea...

Sa ma intorc la ThinkPad, chiar daca acum scrie Lenovo pe el si e clar chinezesc? Sa ma intorc la Toshiba, desi am trecut cu pumnul printr-unul din ele? Sa incerc HP? Sa incerc Dell? Sa iau un AlienWare, desi arata ca dracu si e pt gameri?

Damn it. Life is difficult and the choices are killin' us.

Configuratia ideala: rugged no-nonsense, black and black, with no fancy round curves and stuff. Diagonala mare, sa vaz filmele pe el. Un hard imens, de cel putin 1 Terra (De fapt, doua mai mici, ca daca crapa, sa crape doar 1). Memorie RAM cit China, ca lucrez cu multe chestii pornite in acelasi timp. Si, daca se poate, sa tina si bateria cit China. In rest, n-am nici o pretentie :)

A, si sa nu-mi faca arogante de incompatibilitate hard-soft, evident.

Un hard mare. Un ecran mare. Poate sa fie greu, nu ma deranjeaza, I'm used to carry stiupid big laptops with me. Si baterie. Cer prea multe? Sint prea exigent?

Damn it :(

bogdan b spunea...

Mate, I haz some experience selling this things... cei doi centi ai mei zic sa te uiti cu incredere catre un Dell, Toshiba sau Asus (nu HP cum zic cativa mai sus, trust me).
Alienware nah... e ok, tot al lui nenea Dell, dar platesti ceva ce n-o sa folosesti.
Daca vrei ne consultam maine pe ziua si incerc sa ma fac util.