luni, 25 aprilie 2011

Neasteptat de bine facut

Acum deja doua saptamini, pe 17 aprilie, se lansa primul sezon din The Song Of Ice And Fire. E vorba de ecranizarea primului volum al seriei, A Game Of Thrones.

Fanii romanelor lui George R R Martin l-au asteptat cu nerabdare. Cum se intimpla in asemenea situatii, stai cu sufletul la gura: s-au tinut de firul complicat al povestii? Au reusit sa-i surprinda spiritul ciinesc, intricat, plin de nuante de gri, unde nimic nu-i asa cum pare, iar personajele nu sint niciodata in alb si negru, ci complicate, asa cum e viata?

Nu cumva l-au simplificat si au facut un rasol holywoodian, asa cum din pacate s-a mai intimplat cu atitea alte dramatizari, mai ales in zona sci-fi / fantasy? Asteptarea era incordata, la fel cum acum aprox. 10 ani de zile ne gindeam in privinta ecranizarii lui The Lord Of The Rings.

Si, din foarte fericire, HBO nu s-a dezis nici de data asta. Deja al doilea episod a fost prezentat aseara, in Statele Unite, urmind ca in seara asta sa-l vedeti si voi pe HBO Romania, toti cei care stati de partea dreapta a indeminarii umane si nu urmati calea stinga a descurcatului pe isohunt.

Iar rezultatele sint nu doar imbucuratoare, ci entuziaste. Au reusit sa surpinda exact inima intunecata, complicata, convoluta si dramatica si sfisietoare a acestei povesti de putere care la vremea sa ne-a incintat in varianta scrisa.

Doamnelor si domnilor, stimati cineasti si scifizatzi, adevarat va graesc vooa: o noua referinta cinematografica sta sa se intimple in zona asta. Se tzes itzele unei productii de exceptie. Cine nu s-a uitat, va sfatuiesc din toata inima. E bine facut. E al naibii de bine facut. It's a work of wonder in the making.

Ned, ai legatura! :)

PS (later edit): O sa avem si sezonul doi, dupa A Clash of Kings. Life is good sometimes, ain't it, my dear fellas? :wink:

3 comentarii:

alinutza spunea...

Dur. Foarte dur.

Iulia spunea...

Filmul e puternic si palpitant, abia astept sa vad episoadele urmatoare. Foarte bun si acest sinopsis!

mitzaabiciclista spunea...

Cred că în nici un caz nu putea să existe actor mai potrivit ca Sean Bean pentru acest rol