vineri, 4 martie 2011

Mare minune, maica!

Doamne, mare minune, maica, Internetul asta! Courtesy of fromsport.com, tocmai ma uit pe un flux de online tv / broadcast la meciul Crusaders - Waratahs din runda a 4a a sezonului actual Super 15. Fluxul e un pic cam patratzizat si se mai intrerupe uneori, insa e totusi acceptabil de urmarit.

Taman s-a terminat prima repriza.

Dupa un inceput in forta al australienilor (Waratahs, pentru cei care nu stiu), neo-zeelandezii din Cristchurch (Crusaders, pentru cei care nu stiu), orasul lovit urit de cutremur acum 2 saptamini, s-au mobilizat exemplar, cum s-ar spune la sedintele de partid, si au inceput sa le dea cu terenul in cap.

Pe gramada sint infinit de foarte superiori :), pe centru au profitat de vreo doua dude de-ale cangurozaurienilor de le-au dat niste eseuri de toata frumusetea. Sonny Bill Williams (damn it, tot timpul il incurc cu Sonny Boy Williamson :) - damn it again, nici asta nu stiam ca de fapt e doi :) ) pe trei sferturi si Whitelock si Thorn pe inaintare sint superbi, si te intrebi cine dracu o sa le faca fata All Blacks-ilor in cupa mondiala care vine in toamna, mai ales ca se tine la ei acasa.

Desi australienii au avut si ei doua eseuri, desi Kurtney Beale face figura frumoasa si este peste tot, totusi cangurozaurienii nu reusesc sa tina pasul. Uvertura lor a reusit anti-performanta sa rateze trei din trei incercari, pierzind 8 puncte (doua lovituri de pedeapsa si o transformare).

Deocamdata scorul este 29 - 13, dar se prefigureaza o vinataie mare :)

Keep in touch. Revin cu cronica de sfirsit de meci.

:)

LATER EDIT:

Gata, s-a terminat. 33 - 18 pentru Crusaders.

O a doua repriza in care s-a cam simtit oboseala. Fiecare echipa a dat cite un eseu. Crusaders, imediat dupa pauza, intr-o viltoare care i-a dat peste cap pe australieni. Te-ai fi asteptat, dupa cum a pornit a doua repriza, sa-i calce in picioare. Insa australienii si-au revenit cumva si meciul s-a transformat intr-unul de atritie, de eroziune, de mermeleala tactica.

Pe la jumatatea celei de-a doua reprize au inceput inlocuirile, in cazul neo-zeelandezilor cele mai multe fiind pentru protejarea jucatorilor titulari si pentru rularea rezervelor.

Spre sfirsit joaca s-a mai intaritat oleaca. Australienii si-au razbunat eroarea din prima repriza si au dat un eseu frumos, unul din centrii scapind langa pe o greseala de asezare in teren a omologului sau.

In ultimele minute, fiecare echipa a vinat punctul bonus ofensiv ce i-ar fi revenit daca ar fi marcat cel de-al patrulea eseu. Din pacate, insa, oboseala si-a spus cuvintul si greselile individuale au intrerupt cursivitatea ultimelor faze.

Scor final: 33 la 18 pentru Crusaders. Casandrele de servici care se intrebau zilele trecute prin editorialele de rugby din presa sudica daca cei de la Crusaders vor fi in stare sa treaca peste zaticnirea emotionala cauzata de cutremurul din Cristchurch au primit raspunsul. Crusaders s-au dovedit a fi baieti mari, oameni intzarcatzi, care au lasat tristetea la o parte, au pus osul si i-au dat cu cracii in sus pe australieni, mama lor de cangorozauri. Cutremurul e una, rugby e alta mincare de peste. Sa nu amestecam sferele ontologice, da?

Deci concluzia e simpla: go Crusaders, go! Pe ei, pe ei, pe ei pe cangurii lor! :)

4 comentarii:

matusalem spunea...

Asa te vreau fiule! Repetitia si antrenamentul e baza succesului. Mai ramane sa citesti paranghelia asta luuuuunga in fata unui microfon, sa te obisnuiesti cu atmosfera... Dupa care sper sa te auzim la televizor (ca de vazut, te-am vazut destul...:))) ) la urmatorul meci de rugby al nationalei. Hai stejarii! :) :) :)

Turambar spunea...

Repet, fi-mi-ar paranghelia sa-mi fie, ca m-a pus dracu sa ma bag (si) in asta.

Damn it. Cind o sa ma potolesc si o sa ramind DOAR un sociolog plictisitor care face grafice?

:blink: :wizeguy: :) :p :angel:

Tudor spunea...

Io tot nu inteleg cum au ajuns de la 29 la pauza la 33 in final....o fi fost un eseu mai urat si i-au dat mai putine puncte.

Turambar spunea...

A fost o depunctare pe criterii estetice. Nu i-a placut arbitrului cum a pus mingea jos si le-a dat doar patru puncte.

:) :p