luni, 20 decembrie 2010

Paranoia bine temperata nu strica niciodata

Sau de ce e bine sa crezi in teoria conspiratiei, chiar si atunci cind esti ferm convins ca nu poate functiona.

Astazi, doamnelor si domnilor, distinsi cetateni de rit atomico-consumeristo-superficial, un material care sa va faca sa vedeti lucrurile de maniera zzzzzbrrr.

Preiau in integralitatea sa articolul lui Claudiu Tirziu. De ce?

Pentru ca e Craciunul si simt din felul in care forfotiti pe Internet ca v-a slabit vigilenta reactzionara, ca vi s-au inmuiat instinctele patriotico-autoritarian-combative, ca va lasati coplesiti de aceasta contra-ideologie mos-craciunatica si tindeti sa uitati de lucrurile cu adevarat importante.

Romani, adevarat va spui voo: rusul nu doarme. Romani: rusul e la pinda. Ca ursul, sta sa puie mina pe tzarishoara noastra (de parca n-ar fi pus deja... )

Romani, va ordon: trecetzi Internetul! Puneti mina pe Ivan sa il ciomagim plenar!

:lol:

PS: lasind gluma la o parte, lasind la o parte faptul ca materialul are clar o componenta de propaganda anti-sovietica, lasind la o parte faptul ca e realizat in miezul aprins al Razboiului Rece, pe vremea cind Reagan, minca-l-ar mama pe el de actorash de mina a doua, a ingenuncheat fortzili raului sus, gilshiava pi shier, lasind la o parte inevitabilele voastre critici cum ca sunt intzepenit mental intr-o gindire de tip Razboiul Rece,

va rog doar atit: constientizati ideologiile care va sint indesate insidios in creer. Inclusiv asta, da? Nu luati totul nemestecat, ginditi-va care sint scopurile comunicarii, ginditi-va care sint limitarile mass media.

Si, tot lasind gluma la o parte, uitati-va dupa rusi. Sint peste tot...

:wink:


* * *

Cucerirea paşnică a unei naţiuni. În patru paşi

Un fost agent KGB, Yuri Bezmenov defectat la americani, dezvăluie, într-un interviu din 1985, etapele cuceririi unei naţiuni prin ceea ce numeşte "subversiune ideologică".

Indiferent ce am putea crede despre această intervenţie, că e contra-propagandă, că e încă o piesă în teoria conspiraţiei etc., cert este că planul expus de Bemenov se potriveşte perfect cu ceea ce trăim noi, românii cel puţin, de 20 de ani încoace.

Chiar dacă am admite că maeştrii păpuşari ai spălării de creier naţionale nu mai sînt marxişti leninişti, pare-se că au împrumutat metodele bolşevicilor. În tot cazul, consecinţele sînt aceleaşi. Şi nu doar România este vizată.

Bezmenov susţine că "subversiunea ideologică" se face în patru paşi:

1. Demoralizarea, care are drept consecinţă lipsa de repere şi de energie de a te mai opune (durează 15 - 20 de ani). În România de azi foarte puţini mai cred în ceva şi se mai luptă pentru un ideal. Impresia generală este că nu se mai poate face nimic în afară de a te salva personal.

2. Destabilizarea (economică, pe relaţii externe şi apărare), care poate dura între 2 şi 5 ani. După cum observăm, în toate cele trei domenii România depinde exclusiv de puteri exterioare.

3. Criza, care duce la schimbarea violentă a structurilor de putere şi economice şi care se desfăşoară rapid, în numai 6 săptămîni. Ştim că am intrat în criză pe nepusă masă, după un an de creştere economică record de 8%. Criza se prelungeşte şi macină orice opoziţie, ne îndatorează pentru generaţii întregi şi ne pune la cheremul unui "salvator" din afară. Operaţiunea e în desfăşurare.

4. "Normalizarea" - care înseamnă ocupaţia asupra naţiunii care este supusă acestui subversiunii ideologice de către o putere străină şi care nu are o durată limitată în timp.

Yuri Bezmenov a arătat că instrumentele de subversiune sînt intelectualii stîngişti, care, după ce războiul se va fi sfîrşit, vor fi eliminaţi de ocupanţi (aşa cum s-a întîmplat peste tot în lume unde au ajuns la putere marxiştii leninişti). Aviz unei anumite părţi a elitei noastre.



5 comentarii:

Pongo spunea...

Interesant. Mai ales pasajul asta::În România de azi foarte puţini mai cred în ceva şi se mai luptă pentru un ideal.".
Fara credinta suntem carne la caini.
Odinioara niste olteni nebuni au crezut ei ca pot sa faca o tara independenta si libera (liberala). Asta dupa ce alt oltean zanatic a aratat ca se poate, fara sa aiba neaparat intentia.

Azi am uitat tot si serbam tampenii. Habar nu mai are natia asta cine e si de unde vine.

Richard spunea...

Cam darnici, totusi, rusii astia.Chiar daca trecura-ti Prutul.

Anonim spunea...

"Normalizarea" se vede foarte bine in Basarabia, din nenorocire...

:(

Turambar spunea...

@ Ultimul anonim: lol. Uite un rus. Pe el! Sho pe el, voinicii mei! Pe el, pe el, pe mama lui de filosovietic!

:p

Turambar spunea...

Gata, baiete. Ce e mult nu e putin. Nu iti multumim ca ai trecut pe aici. Vad ca nu stii de gluma si prostia te doare rau. Kaput. Konetz film.