joi, 9 decembrie 2010

Aceasta dialectica care ne doare


8 comentarii:

Anonim spunea...

Ultimele cifre ale sondajului intern psd (prezentate la hanul de la Romanesti):

psd - 42 (deci, usor crescator, neafectat de disputa g-p);
pnl - 23,5 (stagnare)
pdl - 15 (usor descrescator).

Institutul nu este unul dintre cele mai cunoscute pe piata romaneasca.

fly-half spunea...

De ce oare o fi crescut increderea in presa intre martie si septembrie ?!?!
Ca n-au facut nimic in directia asta!

matusalem spunea...

Ceva aici imi scartaie creerashul...
Cati urmaresc institutele de sondare a opiniei publice si cat mass-media?
Unde gasim aceste sondaje? Numai in mass-media...
Din aia care urmaresc sondajele din mass-media, cati le inteleg si cati fac corelari intre diferitele slide-uri...?
La sfarsit te mai intreb ceva?
De unde 6?

vera spunea...

Draga, la voi, la Telega, 55-50=6?

Tu, care aproape era sa fii matematician?

Moreover, boasting about being better than the media...pretty pathetic, nu crezi?

Anonim spunea...

Nuuu, cu 6 ala ne testeaza vigilenta. :))))

Turambar spunea...

Hmmm. Pe rind, ca vad ca stirnesc patimi. Deci:

@ Anonim: txs for the numbers. Ultimul psd la noi este 36, for the sake of comparison (sondaj terminat alaltaieri). In general, cifrele sint cit se poate de bine definite in ultimele 3 luni: psd undeva in jurul lui 40, cind sub, cind peste, dar mai mult sub. pnl in jur de 25, cind sub, cind peste, dar mai mult in jur. pdl, in jur de 15, cind sub, cind peste.

Institutul de care zici este al unui cunoscut (si prieten) care consiliaza anume persoane din PSD, realizat cu ajutorul infrastructurii de culegere a datelor a unui alt cunoscut (si bun prieten). Ii stiu bine pe amindoi, stiu si povestea :wink:

@ Fly-Half: Ce se vede acolo (si se vede si la alte institutii, ca iti dai seama ca nu am masurat doar sondorii si presorii) se numeste in limbaj stiintific: oscilatia traiectoriei sub influenta gravitationala a dejectiilor lichide la speciile mari de mamifere :wink:

@ Matusalem: Aaaargh? Et tu, Matusaleme? Et tu? Ce cutzit amar simt in comentarii. Cita rautate. Cita lipsa de incredere in onor stralucitorul de mine :p In rest, ai dreptate: toate sondajele sint urmarite in mass media. Dar si toate stirile despre armata, tot in mass media, mon cher, si armata sta mai bine. Si toate stirile despre Chivu si Mutu tot in mass media, si presupun ca si ei stau mai bine la acest capitol decit ei.

@ Vera: Boasting about being better than media is a must, is a privilege, is a joy and an honour. It's like watching the whales, the clouds and the mighty power of snow slides :wink:

@ All: Hai sa lamurim povestea cu 55 - 50 = 6. Acolo, in spate, sint niste rotunjiri de cifre. In cazul de fata, Excelul contine in tabel calculul 55.14 - 49.52 = 5.62. Putem sa facem calculele si mai exacte, cu tzshe zecimale, insa este a foolish pursuit, pentru ca masurarea prin sondaj fiind una aproximativa, este inutil si pacat si urit si cih sa raportezi cifre cu virgula. De-aia avem 55.14 = 55, 49.52 = 50, iar 5.62 = 6. Pentru ca institutele de sondare a opiniei publice sint mai bune decit mass media si pentru ca matematica, adevarul, dreptatea si frumusetzea inving intotdeauna.

Cu exceptia momentelor cind nu inving si cind voi puneti la indoiala validitatea si acuratetea cifrelor stralucitorului de Turambar. Tz tz tz. Ce oameni rai si circotashi.

:) :p :friends:

Anonim spunea...

Pdl reusise sa depaseasca pragul de 15%, stabilizandu-se undeva pe la 17-18%, dar daca zici ca au cazut iar sub 15%, e intradevar prost pentru ei...
psd il masurati in alianta cu pc sau separat ? S-ar putea ca fluctuatiile 36 - 40 % sa fie si in functie de cum il luati, separat sau in alianta. Daca are 36, in alianta, ar fi usor descrescator, daca e separat, e relativ stabilizat...scorurile de peste 40% sunt exagerate...
Pnl nu poate trece bariera de 25%, orice ar face....iar la niste alegeri, pe real, eu cred ca nu vor trece de 20%...asta-i soarta lor...Si psd va mai scadea un pic la vot real...pdl ar mai castiga, pe real, probabil 3-4 puncte....

Turambar spunea...

PSD? Masuram separat, raportam impreuna cu PC. Cifra de 36 este separat, doar PSD. Deci stabilizat.

Esti cam pesimist in privinta PNL. Intr-adevar, nu vor obtine toate punctele pe care le au in sondaje, ca deh, partid de telectuali, mai greu cu disciplina pe scari. Insa eu cred ca mai mult de doua puncte, hai maxim trei, nu le vor pierde pe aceasta limitare (cam cit au pierdut si alegerile anterioare). Deci cu siguranta peste 20. Poate 22, poate 23 rezultat real, la momentul adevarului, la urne.

Dar mai e mult pina departe. Acum vorbim de masurari intermediare, de parcurs, de monitorizare. Fierberea si intrarea in logica de vot se vor face de-abia in primavara lui 2012, februarie, martie.