duminică, 14 noiembrie 2010

De ce sîntem unde sîntem azi

De ce sîntem unde sîntem azi?

Simplu: pentru că una din strategiile cele mai eficiente de cucerire este anihilarea elitelor. Tai capul și corpul moare. Omori liderul pe cîmpul de bătălie și victoria e a ta. Toci mărunt elita unui popor și poporul ți se așează moale la picioare.

Ceea ce au făcut rușii, cu grade diferite de succes, în toate țările pe care le-au ocupat după 1945. La noi, cu un grad mare de succes.



De-aia sîntem azi unde sîntem. Pentru că o generație întreagă de lideri a fost omorîtă în pușcării, lagăre, canale, pe margini de șanțuri și în beciuri întunecoase.

Să nu uiți, Darie. Să nu uiți.

:(


Sursa: Casa romanilor

13 comentarii:

Pongo spunea...

Nu numai suprimarea fizica a avut un rol. Nu trebuie uitat "dosarul" interdictia de a cumula avere, lucruri care au exclus din tagma conducatoare pe cei scapati de gulag sau exil.

Bujold spunea...

Tura, draga, habar nu au unii. Eu, de exemplu, pentru rude in strainatate, n-am avut voie la Drept - era 1983. Nu aveam voie la 3 facultati - Drept, Istorie si Filozofie. Si cand te gandesti ca rudele imi plecase-ra in 1950 (!) si de vazut in carne si oase niciodata. Mi-am intalnit in ultimii ani cateva dintre rude, nu pe cei plecati, doar urmasi.

Cristina spunea...

Buna ziua, off the topic, stiu ca cititi John Le Carre. Din intamplalre m-am trezit cu doua exemplalre din ultima lui carte Our kind of traitor. Daca va intereseaza, v-o daruiesc cu multa placere.

Theophyle spunea...

salut sensei,
MULTUMESC!

Anonim spunea...

Elitele alstea erau tot alea care au impuscat zeci de muncitori la Grivita in 33? Si au fost exterminate, tz tz :)

Anca spunea...

Verishuare, ai dreptate, ne-au luat capetele, da' macar au avut bunu' simt sa ne lase coarnele. :D

Hai la o frunza uscata-n soare, batrane. :)

fish spunea...

turmabarre, ai luat discursului lui Gusha? or el l-a luat de la tine? :D


ntz ntz mai mai...

Unknown spunea...

pe perete la sighetu marmatiei, unde e si harta asta, spune ca aia, comunistii, au omorit 2 milioane de romani. omorit, bagat in puscarie, gulag, nu mai stiu.

daca se compara cu populatia de atunci a romaniei, de 16 milioane de insi, vine 1 roman din 8. adica aia cu decimarea lor erau niste finutzi: omorau doar 1 din 10...


sa nu uiti darie, sa nu uiti. mai zi, ca bine zici.

Pro atitudine spunea...

n fond, este oare vreo diferență între cei trei mii de aplaudici care l-au acoperit cu vacarmul lor pe C-tin Pârvulescu, acuzator al unei reforme similare de “ interes național” inițiate de clanul ceaușist, și cei care în același spirit de supunere față de conducătorul suprem au hotărât în aceste zile să tacă??? Chiar să și aplaude???? În timp ce mii și milioane de concetățeni de-ai lor își strigau durerea?!!! Și acum, ca și atunci, Marea Adunare Națională era solidară cu partidul, nu însă și cu poporul! Un popor măcinat de suferință! În trecut, ca și în prezent! Iar politicienii amatori de “mătănii sultanistice” au demonstrat că sunt nepieritori. Persistând în viața noastră prin etalarea mediocrității lor morale…Pe care o invocă spre binele populației. Continuând apoi să ne predice despre curaj, demnitate și solidaritate. Uitând că episoade penibile de acest gen am mai vizionat acum vreo două decenii.

ZaffCat spunea...

Si totusi Polonia pare ca se simte mai bine ca noi... dar poate pentru ca acolo a ramas mai puternic sentimentul antirusesc, au memorie mai buna :-(

Pongo spunea...

@ZaffCat : sau acolo au dat jos "comunistii" pe bune.

Turambar spunea...

@ All: txs for your thoughtful comments

@ Pongo: da, de fapt cam asta este raspunsul corect. Ei, spre deosebire de noi, si-au cam pus pe foc cozile de topor. De-aia a si cazut avionul ala, ce naiba... :(

Turambar spunea...

@ Cristina: scuze ca nu am raspuns mai repede - am fost departe de Internet. Mersi pt oferta. Mi-ar face placere. Cum procedam? Mailul meu este mirel coada de maimutza ccsb punct ro.

@ Anca: mersi mult pt linkul cu scandinavii jazzuitori. Neasteptat de fain. Te pricepi, stralucitoareo :) :friends: