vineri, 1 octombrie 2010

Preambul la conferintza

Azi, la ora 15:00 trecute fics. Sarbatorirea a 20 de ani. Congres aniversar. Despre democratie si cei care o slujesc.

Pina atunci, quelque chose de ceva pentru voi, pour la bonne bouche, pour les connaisseurs et pour les colporteurs, ca stiu ca va place sa mestecati cifre in gind, in asteptarea catastrofei si a cutremurului si a invaziei extraterestrilor. Ce oameni nervosi...



Cine nu-si da seama ce inseamna cifrele astea pline de numere, tant pis. Nu merita sa ne racim tastatura cu vorbe complicate de legitimare a excursului gnoseologic, ca si asa nu intzelegetzi nimic din propozitzie. La tabloid cu voi, nu aici.

Cine isi da seama, atunci insa, pe cale de consecintza, inseamna ca se cheama ca se pricepe. Ceea ce nu e de ici de colo, nu? Vorba aia: priceperea, mama proficientzei telectuale.

Restul, cifre, grafice, speech, fursecuri, networking si birfe mici, dar sincere, de la 15:00, la BCR.

Be there or be elsewhere.

:wink:

12 comentarii:

Peter spunea...

Fain!...

vera spunea...

1. ProDem.? Eu nu.
2. Unele nu le intzeleg.

De ce au scazut institutele de sondare?

Ce e cu Avocatul Poporului? e o institutzie care nu exista, nu face nimic, nu are NICI O PUTERE de decizie, e o forma fara fond.

Si mai am vreo doua, dar ajunge.

Turambar spunea...

Yup. ProDem.

De ce nu intzelegi unele? Care? Ca-tzi explica sociologu orice evolutie, in orice context. Gasim cuvinte. Avem. Am cumparat din piata, impreuna cu strugurii Hamburg.

De ce au scazut institutele de sondare? Scaderea e din feb 2009 in martie 2010. Pe urma, anul asta au stat pe loc. Ce s-a intimplat intre feb 2009 si mar 2010? Simplu: niste alegeri f contestate. Daca iti mai aduci aminte, in timpul campaniei s-a repetat obsesiv la televiziunile organului meu: sondajele nu e bune, sondajele minte. La dragutzu de Crin, minca-l-ar lupii pe el sa-l manince de viitor presedinte superficial al tzarii, cel putin a fost una din temele esentiale ale campaniei: nemernicii ma urgiseshte, imi da la radacina mitopoietica si ma fura la sondaje. Ceea ce s-a vazut ca nu a fost asa, ca toate exit pollurile l-au masurat la 22 si el de fapt a luat 20. Ca nu avea 30, cum vroia el (vrei sa-ti spun despre emisarii lui Patriciu care au venit la noi sa ne cumpere, ca sa il dam pe Crin cu 30? pot sa spun, dar nu vreau).

Pe urma a venit episodul cu Exit Pollul, unde din nou spiritele au fost fooooarte infierbintate. Si uite asa, pic cu pic, emisiune cu emisiune, politician respectabil cu politician respectabil, calomniile s-au adunat si efectele s-au vazut.

Asta e, noi sa fim sanatosi. Sintem in continuare peste primarie, politzie, sri, sindicate, justitie, presedinte, parlament, guvern, partide politice, le scuipam semintze in cap, deci ne permitem sa fim generoshi si sa ii privim superiori si reci, ca niste nemuritori ce sintem.

alfa beta gamma radical de n.

:) :friends:


Avocatul Poporului? Pai simplu, nu? Are particula "popor" in denumire, deci poporu are incredere in popor, desi chestia aia practic nu exista. Acelasi lucru se intimpla si cu vestitul partid al poporului roman, ppr, care in ultimul sondaj are 11. Cind zic ultimul, zic cel mai foarte recent: ieri a fost scos din cuptorul calculatorului meu. Cifre in premiera si in esclusivitate, doar pentru acei citiva stralucitori care catadicsesc sa citeasca si comentariile pina la cap.

Vedeti: eu rasplatesc efortul si perseverenta.

:) :wink:

ZaffCat spunea...

Misto, deci ca sa cresti in sondaje trebuie sa participi la manifestatii populare :-)

Anonim spunea...

Oooo! vai! institutele! vai chiar ele in scadere. Traiasca pompierii!

parvan spunea...

Apropo de justitie si politie ... cand e mai concret "septembrie 2010"? Cand a fost terenul?

Turambar spunea...

Proaspat, Cristi. Cel mai foarte proaspat. 23-28 sept. Da, in mare parte a prins demonstratzia si chipiurile. Stiu: m-am gindit la asta.

KingSnake spunea...

Daca septembrie inseamna dupa eliberarea lui Vantu si datul cu chipiile de pamant ... e foarte interesant.

molie spunea...

Nene, isi da seama daca da "save as". ;)
S-a dus presh-edintele.

PS-Interesant primul tau comentariu. Pardon, SENZATIONAL. ;)

Anonim spunea...

Vai Turambare, asa a patit domnul presedinte? S-a dat cu curu de pamant? Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu! Si tie, Crin Antonescu!

Anonim spunea...

hmmm, deci decizia presedintelui (si a lui boc, desigur) de a renunta la serviciile MAI, in loc sa-l decredibilizeze, precum se vaita opozitia si analistii, in fapt l-a credibilizat :)

totusi, intreb ca habarnam in tara statisticii, pt ca un eveniment sa produca efecte statistice stabile (suna ca dracu) nu ar trebui sa treaca o anumita perioada de la acel eveniment? adica sa se coaca oleaca in mintea oamenilor. de ex, io-s ardelean si percutez mai incet, asa. abia dupa o luna imi fac o parere despre un eveniment public. mai ales cand este vorba, probabil, de increderea intr-o institutie.

Turambar spunea...

Doar la ardeleni lumea se schimba intr-o luna, timp in care melcul tzusht in padure, de nici nu-l vezi. In rest, la lumea obishnuita, isterica si normala la cap, reactziile functzioneaza pe alte lungimi de unda, in alte ordine de magnitudine temporala.

Da' nu'i nimic. Chiar si asha, noi va iubim, mai lentzilor mai.

:) :rofl: :p :p :p