luni, 4 octombrie 2010

Juxtaposition fail

Zica ca citim presa. Online, evident, pen' ca sintem recentzi si atomici si vrem sa salvam padurile patriei, dar mai ales si mai ales pen ca e moka.

Si zice ca, printre altele, dam un ochi si pe la cele mondene. Din motive profesionale, evident, nu de altele. Neah: noi nu pierdem timpul pe Internet. Noi doar diversificam sursele de cunoastere.

Si zice ca citim cu Penelope Cruz pozeaza ea insarcinata. Din motive profesionale, evident, nu de altele - si pozatul cu burtica, si faptul ca Turambar a ajuns sa citeasca o asemenea stire cit se poate de imperios necesara.

Si zice ca fix la 34 de pixeli mai jos, sub poza cu Penelope Cruz, era o alta poza, o reclama, conform cu formatul de punere in pagina al celor de la Ziare.com.

Unde trona fatzoasa si argintie si solemna si veche o icoana de binefacere, scoasa la vinzare, mama ei de icoana care trebe sa aduca bani la apropitar, sa nu stea degeaba.

Icoana ajutatoare de la 1500 euro (Okazii.ro).

Buuun. Ce rezulta?

O ironie vizuala de toata frumusetzea. Un oximoron, o blestematzie de arogantza de blasfemie, o paradoxeala anti-religioasa specifica vremurilor noastre recente si atomice si superficiale si hedoniste si post-moderne.

Mda. Life is fun sometimez, and then we're struck by lightning, for being sinners and heretics and pagans.

:rofl:



3 comentarii:

Anonim spunea...

Eu cred ca e marketing 100%.

kilroy spunea...

E taxa pe prostie. Si ajuta. Sa se imbogateasca pe escrocul ala care vinde icoana.

matusalem spunea...

Sigur nu era invers? Adica Penelope Cruz la okazii.ro? Icoane de vanzare am mai vazut pe acolo dar cealalta nu... :)