joi, 30 septembrie 2010

Stance: Japanese courtesan


8 comentarii:

kilroy spunea...

Un aperitiv cald pentru seara? ;-)

Itzicbaseanu spunea...

Turi,
Doamna Gheishe(Na ca mereu confund cu Ghisa de la PNL pa toate gheisele) tine in buze un sul de hartie japoneza sau o sula oarecare!...Am ochelarii la reparat, n-am distins decat ceva cam gros si scurt!...Ai de ei da japonezi!

Itzicbaseanu spunea...

Draga Turi,

In sfarsit, Oprescu, a reusit sa distruga si "piatra de temelie" a Bucurestiului (Pavajul de pe bulevardul Aviatorilor si nu numai)!...Primaru' "a pus botu'" si-a cedat argumentelor inepte ale securimii diabolice!...L-am vazut pe tv cu argumentele: "pe vreme umeda eara periculos si se intretinea mai greu"...O idiotenie ca asta, cred c-a costat enorm sa-i fie "bagata" in capul ala mic mic de tot de catre securimea dobitoaca care se hraneste din "trocul" gogonat al bugetului!...O sa-i fac un bilantz, sa vad cat la costat pe "boul" de Bucuresti, intretinerea caii de rulare de piatara cubica in 80 de ani si cat o sa-l coste aceeasi intretinere,tot pe "boul" de Bucuresti, asfaltul in urmatorii 3 ani!...Bai Turi, diabolica este securimea pizdii ma-sii!...

Itzicbaseanu spunea...

Draga Turi,

Oprescu n-a candidat si la presedentie?...

Mama cate-i mai bagau astia (securimea diaqbolica) in capul ala mic, mic, mic, de tot!!!... Turi, tu ca TATAR, iti dai seama cat suntem de 'vulnerabili" noi ca ROMANI?...

Itzicbaseanu spunea...

...SI BANII EI DA BOI CE INCA MAI EXISTA PA PLAMANII NOSTRI DA CONTRIBUABILI IDIOTI CE NE SUGE EI TOT TIMPU'!

Turambar spunea...

Itzic, la vehementza pot sa raspund cu aceeasi vehementa. Si sa stii ca sint vehement de bucuros ca au schimbat in sfirsit cacatul ala de piatra cubica medievala care era numai valuri-valuri si care futea bucsile si planetarele de fiecare data cind treceam pe acolo.

Nu stiu tu de cite ori treci de obicei pe acolo, insa la mine se intimpla practic in fiecare zi, si in fiecare zi injuram printre dinti pe dobitocii care, in marele unei maaaari mosteniri culturale a pulii mele, tineau una din cele mai aglomerate strazi din Bucuresti intr-o stare deplorabila.

Drept sa-ti spun, m-ai stirnit atit de mult incit cred ca voi dedica un articol separat in care sa aduc cintari de slava acestui fapt de modernitate, contemporaneitate si sanitate. Si stii ca nu ma dau in brinci dupa Oprescu. Insa chestia aia chiar o apreciez. In termeni la fel de vehementi precum ai tai, ma fut pe ea de mostenire culturala care-mi fute mie planetarele, in numele unui orgoliu de capra riioasa care tine coada sus pentru o saracie de prapadita de piatra.

Dar nu in seara asta. In seara asta sint frint de obosit. Asa incit voi lasa vehementa pt miine, cind ma voi bucura cu litere multe ca a schimbat dracu o data porcaria aia de medievalitate inadecvata.

PS: in New York nu e piatra cubica pe nicaieri. Si New Yorkul este cel mai foarte perfect oras din lumea asta, in continua schimbare, modernizare, fierbere, actualitate si freamat. Si daca-mi spui Paris in propozitie, borasc aici automat pe tastatura si ma apuca vehementa atit de mult incit poate scriu articolul chiar in seara asta.

:/

Itzicbaseanu spunea...

Draga Turi,

Accept provocarea si starnirea ta si-mi dau seama cat esti de obosit!... N-am nici un interes sa "lupt" si prin replici "bloggeristice" cu toti "obositii"!... Si nici macar nu este cavalereste!...Ceea ce te rog, daca tot provoci "provocarea" este sa te pregatesti temeinic, la o adica!...

Acum scurt sub barbie, denivelarile alea, care-ti "futeau" planetarele nu le datorai "pavajuliui medieval" ci nesimtirii "urbanistilor" sau "drumarilor bucurestiului" care de peste 80 de ani n-au stiut sa repare ceea ce de fapt nu stiu sa puna in opera!... O denivelare de cca 3-5 cm (maxim), cu lungimea de "unda" de 12-15 cm, stiintific, se probeaza ca n-are nicio influenta asupra planetarelor , decat in registrul auditiv, personalizat al fiecarui participant la trafic!...Puuuuunct!... A doua,gandeste-te bine, la 50-60 de km la ora (fara nicio perspectiva de macar 80-90 km/ora) este ineficienta o cale rulare care costa infinit mai mult la intretinerea anuala (vezi rezistenta la tratamentul de iarna cu saruri, fie de Na fie de Ca sau samd)...Plus ca, ecologic, piatra "bate" asfaltul si sa comporta infinit mai bine la "inghet-desghet" (gelivitate adica),la deshidratare si suprasaturare in H2O (acvaplanarea este inexistenta la viteza acceptata intravilan), scurgerile pluviale de suprafata sunt mai rapide (n-ai vazut baltiri in pavajul de piatra, cu toate denivelarile existente, decat acolo unde idiotenia a turnat "beton" sub piatra si nici acolo de multe ori daca era local-pe cand in asfalt orice denivelare inseamna o balta)!... Asadar, draga Turi, odihneste-te,iti accept provocarile (nici macar nu-mi permit sa cred c-o fac sa te conving-pentru ca inevitabil te vei convinge singur ca "bucsile" tale si "planetarele" tale, nu se uzau din cauza "mostenirii mele medievale" ci din cauza...Ia zi bre ai calculat cati Km ai rulat pe B-dul aviatroilor de cand ai "bucsile"-alea si cat pe asfalt sa-ntelegi efectul?), dar spune-mi cat maldar de beton au turnat americanii in New York sub asfaltul ala, cat atarna pa "Fata bietului Pamant" asta.La New York intr-o zi torida (daca n-ar fi cladirile inalte) ai putea chiar praji un ou pe asfalt (la 60-70 de grade Celsius). pe cand in Bucuresi, macar aveai privilegiul sa prajesti un ou in tigaie ca oamenii, nu pe asfalt!...Auzi, da americanii, spre deosebire de tine, ce spun despre asfaltul din New York, ori aia n-au timp de prostii ca noi!...

Oricum, itzi raman indatorat pentru ca toata "mostenirea" noastra medievala incape pe "pula" domniei voastre care-ati circulat prin New York, care v-a placut asfaltul!...Prizonier, al modernitatii (n-as zice-al "sanietatii", daca ma gandesc la noi, la voi si la urmasilor nostri si-ai vostri), dar as zice prizonieri ai tehnologiei spre neunde...Si tocmai tu Turi, sa nu porti in suflet "mondialul" sunet Dumnezeiesc al "clik-cloc,clik-cloc, da galop da cal pa pavaje medievale?...Te-ngrijoreaza nepermis de fals azi, "bucsile" si "planetarele"!...Bravos, generatie da prizonieri ai "tehnologiei" moderniste gudronate cu te miri ce "margarine" ale "insanietatii" noastre !...Caca maka!...Adica spre unde, pai nu tot acolo?...
Hai Turi, cand te scoli te mai...ori cum'sesi cu mostenirea?...

Turambar spunea...

Stai, ca inca nu m-am culcat. Sint atit de obosit ca nici somnul nu ma ia, lua-m-ar naiba.

Sa continuam.

E o placere si un huzur sa fii prizonierul modernitatii. Intre o idolatrie leshinata a fiecarui petec de moloz de secol 19, in detrimentul comfortului, si o modernitate de nesfirsita luare de la capat, de recentizare a recentului si de sisif, parca-parca de ceva timp a inceput sa-mi placa modernitatea. De cind am fost in New York, nu mai dau doi bani pe leshinaturile turistice. Sint moarte, sint igrasioase. They belong dead. Glass is the flavour of tomorrow, and tomorrow rides my electric dreams.

Parerea mea. Cineva trebuie sa tina si cu pisica atomica, pentru ca sint destui cei care tin cu igrasia medievala.

La argumente tehnice nu ma bag, ca nu ma pricep. Durabilitate planearitate eficienta alea alea. Oi fi eu mai neted pe creer - tot ce-i posibil.

Insa stiu un lucru indubitabil si inexorabil si inoxidabil precum tzeava de cupru: de fiecare data cind treceam pe acolo, facea masina ca dracu. Si la o anumita viteza, reusea performanta sa intre in anti-rezonanta cu saraciile de valurele care se facusera in saracia de piatra cubica. Nu trecea bine de creasta n a pietrei cubice, ca nimerea aproape de creasta n+1, pe care o lua in plin, pe urma sarea in buza crestei de val n+2, iar facea clonc, si tot asa, de la nasturele cu cruce crestina pina la Arcul de Triumf. Ma fut pe ea de piatra cubica, masina mea este mult mai importanta decit toate reperele inutil-culturale ale acestui oras provincial. Eu voi asfalt, eu voi modernitate, eu voi sa curga roata lin si struna, sa fosneasca precum sarea din mari, precum vintul prin frunze. Nu voi clonc-clonc-clonc, si de trei ani numai clonc-clonc-clonc facea.

New York? Se incalzesc prea tare? Si ce daca? Da-i incolo de nemernici capitalisti. De-abia se invata cu temperaturile specifice focului Gheenei cea care arde pacatele si purifica sufletele pacatosilor de noi voi ei totzi. Ca asa scrie la cartea cea sfinta: ca o sa ardem cu totii in iad, ca ne-am permis sa schimbam bunatate de reper cultural al acestei capitale de lumea a doua spre a treia, cum intri in Balcani, pe dreapta.

Hai, spune-mi sa ma culc. Spune-mi ca sint obosit si ca delirez. Poate ai dreptate.

Dar nu-mi spune ca piatra cubica era dreapta si ca nu strica planetarele, ca nu ai dreptate.

Mama ei de piatra cubica, raposa-i-ar granitu si bazaltu mutat prin shmenozeli specifice de administratie publica.

:/ :p