joi, 26 august 2010

Sprinten ca o caprioara

Cite kile sa aiba? 700? O tona? Cam pe-acolo. Uitati-va cu cita gratie sare, cu cita exactitate isi sincronizeaza bataia dubla: intii pe primul gard, apoi iute ca un fulger cum muta picioarele pe cel de-al doilea.

O forta a naturii. Pe bune: natura asta este magnifica in exprimarea sa. La ce naiba itzi mai trebuie zei, cind ai tauri furiosi?

In Spania zilelor noastre. Courtesy of Hotnews.

Hai, privitzi, ca sa avetzi motive sa-i frigetz un coshmar la noapte sau poate chiar si un pipi mici si sincer in cearshafuri. Ia imaginati-va: stati in tribuna, hlizitzi fasolea la cum se omoara vaca acolo jos si, dintr-o data, vaca se transforma in gazela, sare gardul, mai sare inca unul si incepe sa urce scarile, zvirlind din coarne in stinga si in dreapta, injunghiind si venind cu ocii balosi si rosii drept spre voi. Acolo, sus, in sigurantza tribunei, o sa va calce in picioare, o sa va strapunga matzele cu coarnele, o sa va tavaleasca si striveasca, nu avetzi nici o shansa, vine direct spre voi, uite-l cum... Aaaaargghhh!

Ei, e ca merita un pipi mic, dar sincer? O scapare necontrolata de beshica, autentica, spontana, de maimutzica speriata, de animal in panica, de victima si de neputintza si de frica si de panica si de durere shi de moarte shi de aaaaaaargh?

:wink:

6 comentarii:

Anca spunea...

Doamne iarta-ma, veru' Turambar, parc-ai preda cursul de Inutilitatea sistemului imunitar in situatii limita la Universitatea de Medicina si Farmacie. =))

Anonim spunea...

mireille, ai deviat rau. da'rau de tot. o fi de la turcaleti, eunuci si alte specii. just in case, daca mai bem fro'cafea together, io vin cu chilotii de frotir!

matusalem spunea...

Taica, din cand in cand, se intampla ca trofeul cel mare sa fie 2 outze de toreador nu cele 2 nuci de cocos ale taurului.
Mie mi se pare fair enough.
:)

Camil spunea...

:)) gingaș ca o libelulă...
tauromahia era considerată pe vremuri o artă ;))

alinutza spunea...

Am asistat o singura data la o corida fiindca un prieten foarte bun a insistat. N-am vazut nimic, dar absolut nimic maret in ceea ce faceau toreadorii.. La al treilea taur care urma sa fie omorat si care s-a nimerit a fi exact in fata mea ( stateam in primul rand!!!), m-am ridicat si am plecat. Toreadorul a si ratat prima data capul taurului (probabil 'socat' :) de fuga mea )...

Kilroy spunea...

Sorry, nu servesc corride, orice ar fi. Daca la circ vezi animale chinuite sa invete exercitii stupide sa saliveze amatorii, la corride te duci sa vezi ce? Sange, macel, sa te duci acasa, sa copulezi si sa te simti macho iar? Sa vorbesti cu bajetzii despre asta? Yuk. Absolut gretzos.