marți, 27 iulie 2010

Mintea frantzuzului cea de pe urma

D'après M. Lellouche, il faut cesser d'utiliser le thème de la non discrimination alors que s'amplifient les flux de "gens qui ne cherchent pas s'intégrer". Il a évoqué les réseaux de trafics d'enfants, de prostitution et de mendicité qui s'étendraient, en France notamment.

Le Monde: Pour une action au niveau européen, via Hotnews

Aha: a inceput sa le puta. Aha: tziganii nu vor sa se integreze. Aha. Dar de ce sa se integreze, mincatz'ash? Nu e bine sa ramiie ei asha cum i-a dat Doamne Doamne care nu egzista, asha cu specificitatea lor culturala delicios de romantica si de avintata si de exaltata si de muzical-antropologica? De ce sa-i schimbam? De ce? De ce sa ma integreshte, minca-mi-ai? Eu sint asha cum sint. Nu voi sa ma schimb. Ai auzit de drepturili omului? Ai auzit de dreptul la autodeterminare? Nu stiai ca Romania ne asupreshte? Acuma ne asuprezatzi si voi, ioropenilor, minca-mi-atz? De ce sa ma integresc? Da' atunci gura mea ce mai maninca?

Mda. Mintea frantzuzului cea de pe urma.

Manca-ne-ar... :(

23 comentarii:

matusalem spunea...

Gata? S-a terminat cu romantismul? Au revenit la punctul de plecare? Ca avura unii grija sa-i scape de asa ceva, au trait 60 de ani ca belferii, fara griji, visand la drepturile omului, animalului, martzianului s.a.m.d. Pentru ca exoticul ala e frumos, atata timp cat nu te freci zilnic de el. :)
Hai cu TGV-ul in realitate. :) :) :)
Daca nu le fura romanticii instalatiile electrice. :)

impricinatul de corn spunea...

si-ti dai seama ca inca n-au degustat, din plin, nici manele, nici caldurili ale de foc din ultimii ani, nici prea multe peturi in apa marii, nici elena udrea la teveu, nici bai animalule, nici mirosul extensiv, ca sa zic asa...
mda. uber ales, uber ales...

murdoc spunea...

> De ce sa ma integreshte, minca-mi-ai?

rofl!

Anonim spunea...

Sa nu ne bucuram, ei isi permit sa isi schimbe prioritatile. Probabil costa prea mult.

bujold spunea...

Tura, dragule, cand eu spui ca ezista o solutie, si anume, solutia finala, mi se spune ca is rasist, manca-ti-as. Iaca ca e transmisibila....opinia mea.

lol spunea...

Da' cu Tamango ce-ai avut?

SingurEu spunea...

Ce chestie!
Ceva de genul am scris şi eu azi.

Kilroy spunea...

Exista doua solutii: una cu surdina si alta cu luneta :D

Turambar spunea...

Aloo! Ushor cu violentza pe scari. Finala, surdina, luneta. Waw! Ce cititori am. Waw. Ce furie. Ce resentiment.

Ce inadecvare la realitatea actuala si contemporana.

Legionarilor...

:) :/

Kilroy spunea...

Violentza?! Chiar nu stiu despre ce vorbesti :angel: Praise the Lord and pass the ammo, cum se zice pe la noi prin south :-D

Anonim spunea...

In principiu, ar fi preferat sa fiti exterminati toti cu pilula aia pe care-o pregatiti pentru tigani. Macar ei reprezinta tot ce a mai ramas dintr-o o cultura mai veche decat istoria si un simbol al libertatii. Voi sunteti niste taranoi nesmnificativi, un neam de duzina care i-a slugarit pe toti si de care nu-i pasa nimanui. Nici macar cat sa va extermine.

Kilroy spunea...

Da dragă Anonim (cât curaj, mă înfior), trecând peste cele doua greşeli gramaticale, comise (sunt convins) datorita mâniei patriotice ce te-a cuprins văzând că mai există români ce nu acceptă să plece spinarea în faţa corbilor, sunteţi ce a mai rămas dintr-o cultură, bla, bla. Adică un căcat. Şi nu mai fi atât de supărat, te reabilitezi tu când te sui in gipan şi te uiţi de sus la românii aia fraieri, care nu vor să trăiască din furt şi înşelăciune ca voi.

Anonim spunea...

cat de tare anonim! mor dupa rromi [sau ghei etc] cand le cresc coae mici pa net.. is adorabili :)

ipo spunea...

Hou, cu pietre, dati cu pietre, sau da-ti cu pietre, la cremenal...

E saracie bre turambare, e saracie si se isca fantoma lui Zelea si a lui Horia, bre, iar mata pui gaz pe foc...

Si ati vazut, au venit jidanii, cu elicopterele si cu rabinii...

:(

Ia uita-te turambare in globul tau de cristal de sociolog cu basca si zi-ne, sau zi-le, care-i mesajul cu care sa castige alegerile, manca-l-ar tata pe Tokes sa-l haleasca? Pula mea, credeam ca ai public mai istet decat boul de Bujold, pe care il stiu de la Khris mare mancactor de cacat...

Hai sa-l omoram si pe mortul asta... http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3939/901324/1/tamango.jpg

ipo spunea...

PS na de-aici de la noi astia nascuti in mahalaua lu Bucale, cu Nelu Vlad si Naste din Berceni...

http://www.trilulilu.ro/ipoblog/ca5023cb849c06

ipo spunea...

PPS; imi zice linkedin ca sa intram in retea. :D

Si mai e un Mirel bre, ala cu bleen, ala bre.

Anonim spunea...

Haha, s-a umflat polenta-n taranei. Asa, varsati-va frustrarea pe tigani. Pacat ca pe evrei i-ati terminat. Macar un om nou fascist de-ati fi in stare sa construiti.
Turambare, ai luat-o rau pe ulei cu prostioarele astea xenofobe, da ma amuzi - stii ce greu e sa mai gasesti, in lumea civilizata, tipi frusti, "necontaminati de pc" in ziua de azi? obsedati de conspiratii mossado-kgb-iste? atinsi in rana vie a identitatii lor de romani si telegari? mandri purtatori ai stigmatului, vorba lu' goffman daca-ti zice ceva

Anonim spunea...

A propos, daca mai conteaza, nici nu ai inteles ce zicea lelluche asta. Titlul e "Pierre Lellouche dénonce l’apartheid qui frappe les Roms en Roumanie". Romanii sunt acuzati ca UE le-a dat bani sa-i intergreze pe tigani si ei nimic. Da nimic.

http://www.agoravox.tv/actualites/europe/article/pierre-lellouche-denonce-l-27099

Bujold spunea...

Nu-i asa ca e un bou cel care crede ca, daca statul nu doreste din motive mai mult decat transparente, nu stau sa le comentez, sa rezolve problema neplatitorilor de taxe, iar aici avem de-a face cu o intreaga etnie, cu regret o spun - nu avem cum sa o schimbam, asta este cruda realitate - iar respectivii se comporta fata de ceilalti traitori pe aceste meleaguri in felul in care se comporta, asta nu va duce decat la escaladarea resentimentelor fata de respectiva etnie. Si nu numai bou, dupa cum poetic se exprima @Ipo, caruia ii multumesc pe aceasta cale.
Va atrag atentia ca nu este vorba despre nici un romanism verde, nici macar nu am cum sa afirm asa ceva, este vorba despre o persoana, eu, care nu poate dormii noaptea, vara, de vre-o 10 ani, din cauza celor din respectiva etnie care se strang langa bloc si tipa si urla pana spre 3 dimineata, politia maniufestandu-se o data prin indreptarea respectivilor la adresa unui vecin care a indraznit sa se planga, vecin care a incasat-o urat cu acea ocazie. O persoana, eu, suferinda de o boala pacatoasa de inima, cu doua IM suferite, dar care continua sa munceasca, pentru ca n-am considerat c-ar trebui sa ma pensionez. O persoana, eu, care plateste taxe pe salariu de 1500 de euro, nu stiu daca sunt multi sau putini, tot ce pot spune este ca nu sunt sarac si, deci, nu ma pot plange ca am resentimente din cauza asta.
Problema pe care mi-o pun, asa bou si mancator de c.... cum sunt este daca acesti indivizi se pot manifesta liber in tarile civilizate, vezi cazul Frantei in care se pune problema sa fie expulzati in Romania si Bulgaria, de ce naiba nu-i integreaza, daca ne tot invata ca asta ar trebui sa facem noi. Cum sa integrezi? Si ce inseamana integrare? Distrugerea identitatii?
Nu ma astept ca o minte inteligenta ca a lui Ipo, in fata caruia ma inclin, sa poata sa lumineze un bou ca mine si nici nu vreau. Prefer sa raman la mine in staul.

dromichaetes spunea...

dar filmuletul asta l-ai vazut? http://dromichaetes.eu/2010/07/29/je-sui-de-la-romanii/

lol spunea...

Banc incorect politic:

Stiti cum scuipa tiganii? Hai ptiu!

Anonim spunea...

anonime, chillax dude

mai bine baga iar p'aia cu "rromii reprezinta tot ce a mai ramas dintr-o o cultura mai veche decat istoria si un simbol al libertatii" ca mi'ai placut, lautare :)

Turambar spunea...

Vad ca s-a intaritat taritza in voi si atz inceput sa va tziganitzi la mine pe blog. Ushor cu veninu pe scari, stralucitorilor, ca uite-asha incep sa va etichetez si sa va stereotipizez de tzigani mirlani care nu stiti sa tzinetzi o argumentatzie la nivel decent. De-ala non-tziganesc, da?

Hai, va rog eu: nu fitzi tzigani. Macar aici, pe blogul stralucitorului de mine.


:blink: :/