marți, 11 mai 2010

Sea Wanderer

Actor. Marinar. Spion. Bagpulist. Capitan de corabie. Aventurier. Turnator. Temerar. Fugit de-acasa la 17 ani. Traficant de arme. Soldat. Cinic. Romantic. Parasutist si luptator de gherila. Expresiv. Betivan. Comunist. Scriitor.

Wanderer.

Sau, altfel spus, dar de fapt la fel:

Johnny Guitar. The Killing. Asphalt Jungle. Terror in a Texas Town. Dr Strangelove. The Godfather. The Long Goodbye.


Doamnelor si domnilor, Sterling Hayden. Sau aici: Sterling Hayden. Sau aici: Sterling Hayden.

The rest is a left-handed form of human endeavor.

:wink:





5 comentarii:

matusalem spunea...

Detaliaza putzintel. M-ai confuzat cu termenul : "Bagpulist" ?????????
:) :) :)

Tudor Salcudeanu spunea...

@Turambar

Dom'le, actorii din ziua de azi... si filmele din ziua de azi... si tineretu' din ziua de azi... bleah... huooo... hotii hotii! Hayden e real OG! Si The Asphalt Jungle ruuulz!

Apropos de noir, iti recomand un neo-noir mijteaux (ma rog, mai mult suprarealist decat neo-noir), din ala pt oameni mari: Lost Highway (ca sa incit la vizionare, are David Bowie in soundtrack si o Patricia Arquette cum nu s-a mai vazut ;) ). Sa-mi fie scuzata iesirea, acum is in faza aia de propovaduire a filmului :D

Turambar spunea...

@ Matusalem: Simplu: Bag pulling. Tragator de sac. Se pierde al doilea l la romanizarea termenului. Tu la ce te-ai gindit? :blink:

@ Tudor: txs for the tip. Filmul l-am vazut de muuuult, cind eram in America, la un curs de - ce altminteri? - de film noir. A fost ultimul film dintr-o serie saptaminala de filme pe care ni le prezentau la curs.

Nu mai imi aduc aminte decit vag de el. Nebuniile lui Lynch, inceputul cu mersul noaptea pe soseaua goala, referinta la inceputul lui Kiss Me Deadly, chestia cind ii da ala telefonul si zice: uite, stai de vorba cu mine la telefon.

Mda. Ar mai trebui sa-l mai vad din nou. Dar sint atitea filme de vazut pe care nu le-am vazut inca, si atit de putin timp la dispozitie, si atitea meciuri de rugby de vazut, si atitea meciuri de rugby de jucat, si atitea momente pe care nu mi le petrec cu fetele mele, incit nu stiu daca nebuniile lui Lynch vor mai avea a doua sansa cu mine.

Mai bine mai ma uit a treia oara la Kiss Me Deadly. Uite, asta un film de recomandat...

:) :smartguy:

Tudor Salcudeanu spunea...

@Turambar

Sa fie primit! O sa ma uit repede repede la el, inainte sa am fete...sau baieti...sau flori, fete si baieti. 10x!

P.S. Cursuri de film noir? Geeez! :P

P.P.S. We've met before, haven't we? At your house, don't u remember? Booo! :P

matusalem spunea...

Multzam! Mi-am corectat dictionarul. :)