miercuri, 14 aprilie 2010

Tot despre politica este vorba



Mda. O sa zicetz: aha, iar a dat-o Turambar pe tzitze.

Da, asha este. Oricum ai da-o, erotica e un subiect care oricind merita discutat si mai ales si mai ales privit. (Si mai ales si mai ales practicat, ar spune unii, nu? :) :p )

Dar mai este vorba despre ceva aici, in afara de erotica.

E vorba despre corp si despre putere. Despre controlul corpului si despre puterea pe care ti-o confera acest control. Despre cine face controlul si despre cum beneficiaza de pe urma acestui control.

Despre vedere. Despre portzile si zagazurile vederii. Despre vizibil si despre ascuns. Despre dihonia acoperit / descoperit. Despre cunoastere ca descoperire, ca dez-valuire. Despre voal ca alegorie a cunoasterii.

Despre controlul sexualitatii si al raspindirii genelor. Despre cum biologia se transforma in antropologie si in stiinte politice.

Despre putere. Despre drumul de la sperma la Parlament. Despre disciplina. Despre dominare si sexism.

Despre putere.

Despre putere.

Despre putere.

Adica, cum o dai, cum o cotesti, tot in politica nimereshti, stimatzi erotomani si erotomance, mai draga ziarijdilor si doctoranzilor, mai studentzilor la stiinte politice, mai politicieni, curve, pompieri si alte neamuri de cititori ai distinsului meu blog.

Politica din spatele tzitzelor. Politica dintre picioare. Politica din virful sfircurilor. Politica din cabina de machiaj. Politica dintre cearsafuri. Politica mataringii si a celor multe tipuri de buze.

Adica despre politica.

* * *

Referinte? Cacalau. Asha, pe repede-inainte, din mersul calului, la un surfing de tip pistol viteza, in cinci minute am si gasit citeva exemple cit se poate de stiintzificioase de unde puteti incepe sa cititi despre politica din spatele tzitzelor, dintre picioare, din vintre, dintre cuvint(r)e:

Sexing the Body: Gender Politics and the Construction of Sexuality (aici - doar book review)

Feminist Theory and the Body: A Reader (aici)

Governing the Female Body: Gender, Health, and Networks of Power: (aici)

In the Flesh: The Cultural Politics of Body Modification (aici)

O singura rugaminte: daca va apucatzi cumva sa le cititi, va rog eu pe parcursul lecturii sa va ginditi la Boc si la Vadim Tudor. La Baconschi si la Iliescu. La Micky Spaga si la Horia Patapievici. La Basescu si - inevitabil - la Elena Udrea. La Vacaroiu si - inevitabil - la Cati Andronescu. Si, ca sa nu uitam acele specimene care intrupeaza de maniera paradigmatic-exemplara intersectzia si ambivalentza celor doua domenii ontologice, la Lavinia Sandru si la Olguta Vasilescu.

Dar si la Illiada si la Odiseea si la Mahabharratta si la Gilgamesh si la Povestile din Canterbury si la Decameron si la Povestea Povestilor. Si mai ales si mai ales la Cele 1001 de Nopti si la blinda, dar tzitzoasa Seherazada. La felul in care sfios isi pleca ea pleoapele, saracutza, cind rasareau zorii de ziua, sa nu vada cind se apropie sultanul sa o babardeasca cu apriga babardire, ca prea povestise pushtoaica toata noaptea numai despre aventuri babardifere si babardicioase, de i se facuse bietului om pofta de o concretizare, nu, ca doar toti sintem oameni, ce naiba? Cind auzi numa chestii de-astea cu sex, droguri si aventuri, cum e plina 1001 de nopti, atunci evident ca te-apuca chefu' de-o actualizare a potentialului, de o reificare, de o punere in act mica, dar voioasa.

Mica mica dar ridica
Ce se-naltza nu se strica
Da-i mai tare mai Mitica
Fara frica fara frica
Pin' la capat, mai Fanica.
Ce dracu'i asha de mica?

:) :wink:

4 comentarii:

Adinel spunea...

Zici tu zici turambare, dar prin locurile alea chestia aia de 45 de secunde e o realitate pe care nu o poti palpa cu ochiu' cu atat mai putin cu aparatu' foto ca iti iei arest si expluzare. Iti poti doar imagina privind la magazine :).
Tiii cum e prin unele parti zici ca esti in The City and the Stars a lui Clark. Uite ce om vesel.
Pai cand vede ce metroj usor au....
Ziceam ca muncesc... ma duc sa muncesc...

Adinel spunea...

Uite asa se face trecerea si le integram frumos si ajungem iar la BRIC, putere, politica, idei si date. Ce bine explica Hans Rosling.
Muncaaaa.... :)

dromichaetes spunea...

@adinel, te uiti prea mult la TED, ceea ce nu-i rau...

"Despre drumul de la sperma la Parlament." - ce frumos ai zis-o tu, Turambare, numai daca ar fi adevarat. Crezi tu ca acolo e puterea? Mai ales unde, in tarile cu voal/burka/fular? Daca ai fi fost onest, ai fi dus analiza socialogica pana la capat, si ai fi spus ca grupul-tinta in cazul de fata e foarte limitat, conform situatiei din banca, si ca pentru acest grup-tinta burka este fix ... un stimulent sexual, nimic mai mult. Cat despre interdictii si tabu-uri, religioase sau de mai larg culturale, tot pentru pulimea cea proasta raman...

Adinel spunea...

@dromichaetes
Naaah... nope TED nu prea... era doar o coincidenta de client ;) by this I mean Sony Ericsson... Mie imi plac astea. Cand te gandesti ca fac asta pe stadioane in C, din RIC.
Ei il folosesc sa configurez tooluri ca asta.