marți, 13 aprilie 2010

Eye wisdom

> De ce n-ai plecat din tara?
Mai întâi, m-am gândit că aici e viitorul şi că lucrurile nu sunt înţepenite ca-n lumea civilizată. Mă fascina spectacolul schimbării. Apoi, m-am consolat că aici pot face ceea ce-mi place. În fine, n-am avut curajul s-o iau de la capăt în altă parte.

> Ce te enerveaza in ro?
Mai ales faptul că oamenii se dispreţuiesc între ei. Profund. Când spui cuiva bună ziua, te priveşte deja cu duşmănie, ca şi cum ai vrea să îi iei ceva. Mă enervează competiţia întru şmecherie. Ca exemplificare pentru cele de mai sus, vă rog să luaţi traficul din oraşe şi forumurile de pe net.


Alexandru Solomon, intervievat de Eugen Istodor

1 comentarii:

Radio33 spunea...

Excepţionale motivele de enervare în Ro. Aş adăuga, cam pe aceeaşi linie, negativismul aproape generalizat. Orice iniţiativă este supusă unei critici devastatoare. Aceasta se orientează aproape în exclusivitate asupra motivaţiei iniţiativei şi nu acordă nicio importanţă iniţiativei în sine. În plus, niciodată nu se oferă o alternativă. Oamenii se mulţumesc să distrugă ideile celorlalţi şi evită să îşi expună propriile idei fie pentru că nu au aşa ceva, fie pentru că nu vor să le vadă călcate în picioare la rândul lor.