luni, 26 aprilie 2010

Ce nu intzeleg unii

Cam asta nu intzeleg unii. Ca schema de mai jos, din ce in ce mai des si mai bine aplicata in aproximativ ultimii 150 de ani, a dus la o lume din ce in ce mai buna (buna as in calitate buna a vietii, not as in morally good), mai predictibila, mai de trait.

Sa va esplic cu cuvinte simple, sa intzelegetzi cu totzii.

E vorba despre o lume cu hirtie igienica din ce in ce mai moale pentru cururile noastre / voastre / lor de domni si doamne manierati, cu papica, mincarica, bauturica din ce in ce mai consistenta si mai zilnica si mai bogata in calorii si vitamine proaspete de la McDonalds, cu medicamente din ce in ce mai dese si mai peste tot globul, except Africa of course, they kill people down there and they eat children alive, cu transport la nas, de la balega calului si a magarului cu care se carabaneau strabunicii vostri la comfortu Dusterului si Subarului si Fordului si Opelului la care strimbatzi din nas, ca n-are empetrei, cu curent electric in case si in mintzi, mai recentzilor mai, cu informatzie peste tot, televizor la creer, cu carte in casa, cu cine vrea sa citeasca bine, cine nu, sa se uite la Teo, ba nu, pardon, nici la Teo nu mai potzi frate sa te uitzi ca a intrat in politica.

Ma rog: intzelegetzi voi despre ce e vorba. A continuously better world for a continuously pampered and harder to please and cynical people.

'R'atzi ai dracu cu melcii voshtri de mofturoshi, care strimbatzi din nas la viatza pe care o ducetz, care gasitzi nod in papura la cea mai mica disfunctzionalitate, care visatz la inocentza vremurilor de altadata, cind de fapt vremurile de altadata erau rele, brutale si singeroase, and life was cruel, short and painful. De-atzi trai cinci zile, sau macar cinci minute, in secolul trei sau secolul 19 sau macar in 1950, sa vedetzi si voi cum e sa faceti o infectie la masea si sa crapati in momentu doi, ca n-are cine sa va dea un antibiotic.

Huuuooo! La carte cu voi, nu la visat imposibile vise...



10 comentarii:

Dan Selaru spunea...

http://romaniadeieri.blogspot.com/2010/03/lumea-asa-cum-e.html

Nu esti singur.

Anca spunea...

Asa, veru' Turambar, fa-mi reclama, ca-mi place :D -- stii, eu fiind the always sunny and brighter than the sun, pen'ca eu pot sa ma-mbucur de absolut orice! Chit ca echipa de doctori zice ca-s usor sarita de pe shine si ca-s unica vietuitoare in stare sa se minuneze de cat de fain isi schimba solzii straturi dupa straturi -- proces lent si spectaculos vazului si altor simturi. :))) Da' e frumos, ca e spectaculos si e viata, baaaaai! =))

Dragos Bora spunea...

"E vorba despre o lume cu hirtie igienica ... ca a intrat in politica."

Diavole, ce le mai amesteci pe cele bune cu cele rele! Ca-n viatza... :)

Apropo, ai uitat de echipamentul modern de mers la si pe munte! :)

Anca spunea...

Intelept, ca de obicei... damn!

Anonim spunea...

Complexa schema, nu am inteles nimica, tzine si de foame? face bine la gretzuri?

strelnikov spunea...

yup ai pus punctu pe i, sir :) vorba lu tyler:

we're designed to be hunters and we're in a society of shopping. there's nothing to kill anymore there's nothing to fight nothing to overcome nothing to explore.

Turambar spunea...

Neah. There's always rugby. Plenty of hunting, lots of fighting, green pastures to explore, sometimes even kills.

Like me, for instance, now... :(

strelnikov spunea...

u dead right now, sir? why? ore suplimentare la job? :)

Turambar spunea...

Not dead. Doar ma dor oasele. Ai dracu englezi: mari si ososhi... :(

dhaarth spunea...

ai incercat sa le aplici schema de mai sus? :P

de altfel cred ca e buna schema, ca nu vad nici un politician prin ea :))