marți, 16 martie 2010

Femeilor, voi cum va simtiti?

Mda. Astept comentarii care sa-mi ecsplice de ce femeia nu are voie. Hai, ecsplicatzi-mi voi cu mare priceperea voastra esoterica si de dreapta cuviintza.

Asta asa, ca tot nu mai suntem nici in Evul Mediu, nici in Paleolitic.

PS: Si mai ales si mai ales astept sa vad cu ratzionalizeaza doamnele aceasta stare de supunere.

:(


29 comentarii:

Lars spunea...

Poftim de vezi, acum o sa ne intrebe ce facem noi acolo. :)

Anca spunea...

@Lars -- Aplauze, e replica zilei. =))

@Turambar -- in principiu eu n-am cum
s-ajung in altar dintr-un motiv
mult mai putin discriminatoriu,
anume ca netrecand veci pragul bisericii
si deci nestrabatand naosul si pronaosul,
n-am cum s-ajung macar la usa altarului,
daramite in fundu' fundului altarului. :))
Other than that, cum sa ne simtim ca femei?
Ca-n fatza tuturor enciclopediilor
de aberatii religioase, fireste,
cu reactia invariabila:
Fuckin' creeps! =))

Rejina spunea...

din acelasi motiv pt care: "Se cuvine calugaritelor a intra in Sfantul Altar sa aprinda lumanari si candele, sa il curete si sa-l mature“ :D

matusalem spunea...

Intra taica, da cu mopul, aranjeaza lucrurile.
Popa era un domn. Nu facea lucrul asta. Iar paracliserul umbla cu cadelnita si buzunarul larg intins.
Cel putin la biserica unde ma ducea mama, eu am vazut cand am fost copil.
Dupa aia nu, ca am mai crescut un pic. :)

Elena Pasima spunea...

Toata stirpea muiereasca duce in carca pe nebunele alea de Lilith, Tiamat, etc., care n-au vrut sa faca frumos. Basca faptul ca ne-am luat preoteala destula in epoca minoica si tot ce-a mai urmat ca civilizatie in bazinul mediteranean. Pitia nu era vreun eunuc si nici Athena nu purta cucuvaia aia degeaba pe dupa lance. Mediumnitatea mulearii jeneaza masculul dominaci, ca doar el tre' sa le faca pe toate, precum Sergiu Nicolaescu, el fute, el omoara, el creeaza si tot el vorbeste cu zeii. Héloïse e o facatura, Elisabeth I era androgina de serviciu, Blanca de Castilla doar mama lui Ludovic cel Sfant, nu cea care a croit rozasa catedralei din Chartres in sectiunea de aur, Hildegard von Bingen inca o incuiata de calugarita... Queen Victoria doar o vaduvioara de salon, nexam creatoare de Imperiu. Iar de nepotica ei, Regina Maria a noastra, ce sa mai zicem... Bref: mulearea tre' sa fie pazita, altfel se da de 3 ori peste cap si se face Cristina a Suediei. 'Tritzi!

Turambar spunea...

@ Elena Pasima: :) Fain comentariu. Nu stiam de chestia cu Blanca de Castilla.

Vezi, de-aia trebuie sa intre si femeile in altar. Ca se pricep :)

Anonim spunea...

Frumos Elena, mult mai elegant decat al meu "muriti mai".

alex.dumitrascu spunea...

E de la GENEZA 3.6 su.
Da' e o superstitie ortodoxoida nu e o interdictie formala.
Nu se intampla nimic daca intra, nu e nici o sanctiune.

Turambar spunea...

Seeeriooos? Si eu care credeam ca le trazneshte. Sau, Doamne feri, ca le creshte putza shi barba si incep sa cante pe nas si sa ceara bani la botezuri si inmormantari...

:wink:

alinutza spunea...

ca misogini au existat, exista si vor exista...

nic spunea...

Este tot o chestie de putere. Biserica avea putere inca din vremea cand puterea sociala era data de puterea fizica.
Odata ce au dat cu nasul de putere, preotii barbati nu au mai vrut s-o lase din mana:). Si au inventat o interdictie, similara cu cea a dreptului de mostenire doar pe linie masculina.
In plus mai era si sentimentul de inferioritate intelectuala:)) Ia imaginati-va ca s-ar fi facut un fel de concurs prin testarea capacitatilor intelectuale. Doamne fereste !!! S-ar fi intors lumea la Matriarhat:-)

vera spunea...

Dragule, in afara de faptul ca cititorii tai sint so obviously mult mai inteligentzi decit ai lor, ce sa zic?
Sujet-ul este mult sub linia care desparte ce ma intereseaza mai putzin decit vag (ex.: de ce nu poarta mushtele rochitza, coc si pantofi cu toc, cind sint nashe la botezuri de tzintzari?), de ceea ce nu ma intereseaza si nu m-ar interesa vreodata, nici daca as trai 2-3000 de ani si as avea timp sa ma preocup de toate nazbitiile.

Turambar spunea...

:) Era o intrebare retorica, doamna :)

Anonim spunea...

Femeile (si socialistii) nu inteleg de ce e nevoie ca anumite reguli sa fie respectate, corect. In paleolitic era matriarhat. Abia dupa ce sapiens s-a intalnit cu neanderthal am trecut in neolitic, insa deja baietii stiau sa faca un foc, aveau arcul. Cu sageti, cutite profesioniste..

Cu alte cuvinte.. Patriarhat.

Luana spunea...

buna seara, first time reader, first time commenter :)

suntem niste spurcaciuni! what with the blood & all that.

incepusem sa-mi imaginez altarul ca un fel de "gentlemen's club" strict interzis femeilor din motive ca: "n-aveti voi voie sa intrati, lucruri sfinte, chestii serioase" si inautru... :)

urat, urat din partea mea.

Turambar spunea...

Bine ai venit in randul nostru, pe blogul nostru, spurcaciune mica si plina de viata si de sange si de mister... Esti binevenita, o tu pacatoaso! Tu femeie. Tu Luano...

:) :friends:

John Galt spunea...

Dedicacion

:D

Turambar spunea...

lol. ecscelent. de macsima ecsceptzie agresivo-hormonalo-retorica. you've just made my day, my dear mysoginist pig. despre rolul violentzei in dezvoltarea si inovarea sociala. despre agresivitate ca motor amoral, imoral si umoral al societatii umane. despre cum cei mici si slabi si intzeleptzi vor fi cuceritzi de cei mari si nashpa si brutali. except if those small meek wise ones develop and use high-tech weapons in order to smite the shit out of the primitive brutes. Cum ar fi scutu anti-racheta, nu?

:) :rofl:

John Galt spunea...

Si cand te gandesti ca sunt fan Ayn Rand..

:P

Turambar spunea...

Ayn Rand? Hmmm. Aici chiar nu ma pricep. Cand am fost in America era la mare moda printre anumiti studenti mai liberali si non-conformisti. Insa nu am citit nimic de ea. Stiu ca e ceva cu Prometeu dezlantzuit. Ma rog, romane istorice de aventura. Eu sunt cu de-alea scifi, cu lasere, cu nave cosmice care fac sgomot prin spatziul cosmic. Mai atomic, asha...

:) :p

John Galt spunea...

Crede-ma, NU vrei sa intri in zona asta. (I mean lasere, fisiuni, fuziuni sau alte achizitii - vezi toate linkurile). :D

Nu de alta insa vei vedea ca acest capitalism salbatic propovaduit de mine este extrem de sangeros.. :D

John Galt spunea...

Chiar, sa ma mai laud putin.

Turambar spunea...

Deci sa intzeleg ca tu esht furnizorul oficial de becuri de lantera rosii si verzi si albastre si mov pentru Darth Vader?

:)

Anonim spunea...

"Atlas Shrugged" e semi scifi, poti sa citesti cu incredere (John Galt are inventii de tipul Nicola Tesla)

Turambar spunea...

:) Hmmmm. Singura problema stii care e? Timpul. Prea putin pentru atatea chestii care ar trebui facute, lucrate, terminate, traite, jucate, citite, vazute, vizitate, dormite si visate.

:(

John Galt spunea...

Daca ai veni in CAPITALISM ai vedea ca e e timp destul.


Uite, doar un mic exemplu ca sa vezi cum se face.

..

Darth Vader mi-a oferit ziliarde de dolari pentru beculetul de culoarea galbena, insa l-am refuzat.

PRINCIPIILE (Ayn Rand - Objectivism) conteaza pentru mine mult mai mult. :P


(vezi toate linkurile)

Turambar spunea...

Da, suna bine:

"Objectivism is the philosophy created by the Russian-American philosopher and novelist Ayn Rand (1905–1982).[1] Objectivism holds that reality exists independent of consciousness; that individual persons are in direct contact with reality through sensory perception; that human beings can gain objective knowledge from perception through the process of concept formation and inductive and deductive logic; that the proper moral purpose of one's life is the pursuit of one's own happiness or rational self-interest; that the only social system consistent with this morality is full respect for individual rights, embodied in pure laissez faire capitalism; and that the role of art in human life is to transform man's widest metaphysical ideas, by selective reproduction of reality, into a physical form—a work of art—that he can comprehend and to which he can respond emotionally."

Insa vezi tu ca aplicat in practica acest laissez-faire ajunge sa incalce uneori "the full respect for individual rights". Atunci cand jocurile nu sunt de tip win-win.

Chestia asta stii unde se poate aplica? Acolo unde de regula se aplica toate sistemele filosofice: intr-o societate ideala, perfecta, in care omul isi stie masura si nu sare calul. In care omul este etic in fibra sa intima si nu are nevoie de sanctiuni pt a respecta regulile / normele.

Cam prea platonica lumea asta a ta, John Galt. Te rog lasa laserele si vino inapoi cu extremitatile tale de animal imperfect pe pamant, aici unde este suferinta si rautate si egoism salbatic si greed greed greed si violenta si unde cei puternici ii calca in picioare pe cei slabi, cei cu sabia mai tare ii taie pe cei cu sabia mai moale, cei cu mai multe tancuri ii calca in senile pe cei fara de tancuri.

Nu, darwinismul nu e potrivit in lumea asta a noastra, a oamenilor. Sa o lasam pentru cei cu colti si blana si pene si gheare. Nature red in tooth and claw.

Vezi si discutia de aici:

http://turambarr.blogspot.com/2010/03/quote-of-day.html

John Galt spunea...

Cine a zis ca sunt Imperfect?

:D

ps: ma duc pana la Soare (sa vad ce face).

Revin..

John Galt spunea...

"Fetelor", lasati putin rufele, feminismul, friptura in cuptor, si aruncati un ochi aici. Ann Coulter playlist.


Asta e viitorul. Capitalism.

..


(Turambar - noi ne razboim dincolo, pe thread-ul dedicat. Boys will be boys, nu-i asa?)

:D