duminică, 7 martie 2010

Capitalismul pe intzelesul cinofobilor

Are doar 6 minute.

Sase bicisnice, minuscule, dispensabile si aruncabile minute din viatza voastra. Imbuibaitzilor. Consumerishtilor. Grashilor. Obezilor. Intelectualilor. Post-modernilor. Educatzilor. Bogatzilor. Instaritzilor. Manieratzilor. Rafinatzilor. Gomoshilor. Burghejilor. Trishtilor.

Deci dupa acest val de epitete tandre, dar duioase, la adresa voastra, sunt sigur ca putem aplica fara emotzii principiul tertzului ecslus. Din doua, una.

Fie nu mai punetzi neam de neamul vostru picior de ochi pe aici, pe la nemernicu asta nesimtzit care va vitupereaza si va jigneshte cu grele vorbe jignitoare naturelu vostru cel simtzitor de oameni sensibili si educatzi si manieratzi si rafinatzi si gomoshi si ... Si gata, nu mai continui, ca pe urma chiar nu mai venitz pe aici :) :p

Fie, din contra, suntetzi atat de flabberghastati in uimirea voastra indignata incat vi se produce acolo sus la dilibaul vostru propriu si telectual un microscurtcircuit de iluminare de curiozitate maladiva si atunci datzi cu caciula cu pene de strutz de parchet si de gresie, ii frigetzi o mama de injuratura heideggeriana la adresa lungimii acestei fraze si va uitatzi la filmuletzul care urmeaza.

Ba, ce mama invectivului meu vrea asta sa ne arate, ba? Ba, de ce ne injura asta, ba, de intelect? Ba, asta ne crede chiar in halul asta de lipsitzi de curiozitate? Baaaa, noi suntem artishti baaaa, nu contabili... Mama ta de arogant care faci arogantze cu noi aici, pe clickurile noastre si pe ochii noshtri si pe rabdarea noastra benevolenta si ingaduitoare de intelectuali tristi si manieratzi si rafinatzi si gomosi si...

Si gata. Ce am avut de spus, am spus. Deci ramane fics la latitudinea si la longitudinea voastra. Orice alegere e o responsabilitate si un risc si o necunoscuta si o aventura. Si nu va suparati pe Turambar, stimati telectuali rafinatzi si manieratzi si gomosi si tristi. Face si el bietu' ce a incercat sa invetze de la parintzii fondatori ireverentziosi. De la Zappa si de la Brel si de la Boucq. Nu, nu stiti cine e Boucq. De la nasoii ireverentziosi din alte vremuri, stapanii imprecatziilor bine cumpanite si generatoare de iluminare instant, proaspata si fara conservantzi.

Nu-i asha, asupritorilor?

:)

Courtesy of Vera. O varianta usor diferita tocmai imi fusese povestita saptamana trecuta de Calin M., intr-o discutie despre lumea, viata, spiritul, atitudinea, patima, energia, rezistentzele mentale si arta contemporana.

Cu dedicatie speciala pentru Constantin Gheorghe. Prietenii stiu de ce :)



11 comentarii:

Camil Stoenescu spunea...

toate ca toate, dar ce naiba mănâncă acolo? :)

Constantin Gheorghe spunea...

Prietene, dacă vezi în filmuleţul ăsta o parabolă a statului bunăstării şi a asupririi bogatului de către sărac, mă tem că mergi prea departe cu imaginaţia. E mai degrabă cu "nu e pentru cine se pregăteşte".

Theophyle spunea...

you make my day :)

vera spunea...

Am stiut ca o sa-tzi placa. De aia tzi-am trimis-o. Am, insa, o problema, care ma flaberghasteaza. De fapt, pentru mine asta a fost the core of the exercise, egal cu stupefactzia ca totul era invers decit am crezut.
Si anume. Uitindu-ma la grasul, bogatashul, favorizatul soartei, adica la 'noi', m-a stupefiat cit e de cumsecade. Cu cita rabdare si generozitate isi imparte mincarea cu amaritul ala. ca in mintea lui, el asta facea; impartzea cu acel om sarac mincarea lui. Eu nu cred ca as fi fost la fel de doamna. Ori ii lasam aluia totul, ori ii ziceam ceva de dulce. IN NICI UN CAZ nu as fi mincat cu el din aceeashi farfurie. Tu?

Florin Pîtea spunea...

Now the concept of McDrive makes perfect sense. :D

raluca spunea...

foarte tare filmuletul si chiar bine facut. era buna si o traducere... macar sa ne zica ce mincau aia, pe google translate nu este. oricum, o excelenta pauza cu care sa-mi incep noaptea de munca. multumesc!

Turambar spunea...

@ Camil si Raluca: ungurii aia malefici acolo care au venit din fundul Asiei sa ne fure noua Ardealul mananga gulas, evident :)

@ Florin: :) in sensul ca la McDrive nu vine sa-tz manance nimeni din farfurie, nu? :)

@ Constantin Gheorghe: Neah, din contra: o parabola a asupririi saracului de catre bogat, ca asha ii shade bine socialistului, sa dea mesaj ce nasoi sunt capitalishtii

@ Vera: Mda, m-am gandit si eu la chestia asta. Cred ca i-as fi cumparat o alta farfurie de mancare. Nu sunt suficient de antropolog sa fi mancat cu el din farfurie, sa ne amestecam lichidele corporale. Desi in alte situatii, cu mancaruri mai solide :), nu m-am sfiit sa mananc la gramada, in contexte cat se poate de sub-optimale, ca sa spun asha :wink:

Camil Stoenescu spunea...

uff, da, da. ma fac de ras, dupa ce am si stat in Cluj un an de zile :D (dar gulas tot n-am mancat, imi marturisesc pacatul)

John Galt spunea...

Sa vezi ce suturi in BOT o sa dau eu de acum.

Oricum, e bine ca ai devenit si tu putin RADICAL. E un inceput..

..

Apropos, voi stiti de ce radical din 2 e numar irational? Hai ca e simplu, stiti sa demonstrati asta?

:P

Dragos Bora spunea...

http://www.daazo.com/film/e7819e14-faef-102b-80ef-000e2e531ae0/

http://en.wiktionary.org/wiki/szalont%C3%BCd%C5%91

P.S. http://think.hotnews.ro/wales-whisky.html

Turambar spunea...

:) Mersi pt explicatia titlului. Da, mermeleala aia din farfurie arata a tocanitza de plamani.

Aia cu Wales o stiam deja :)