vineri, 26 martie 2010

Asa sa ne ajute Dumnezeu

Au inceput sa taie sarma ghimpata de peste Prut. Vor sa o topeasca si sa faca din ea poduri.

"Lungimea gardului de sarma ghimpata de pe frontiera a avut 360 de kilometri, iar autoritatile de la Chisinau au spus ca ea va fi topita si metalul va fi folosit la construirea unor poduri care sa uneasca cele doua maluri ale Prutului si, implicit, cele doua tari."


Uneori, cand stau sa ma gandesc, parca nici nu-mi vine sa cred ca e adevarat. Ca este foarte posibil sa se intample. Doamne, cate se pot schimba pe lumea asta, intr-un timp atat de scurt...

Dar sa nu spunem hop pana nu sarim gardul. Adica pana nu sarim sarma ghimpata.

Asa sa ne ajute Dumnezeu...

8 comentarii:

parvan spunea...

Hmm nu stiu de ce dar parca nu ma pot entuziastma.

Sa fie de la vechiul "sa facem din tun tractoare/ din rachete nucleare pluguri de arat ogoare"?

Sau de la sentimentul ca nu facem poduri atunci cand putem si ne tot agatam in conditii preliminare?

Cred ca as prefera sa facem poduri din beton si sa nu asteptam simbolicele poduri de flori sau din metalul sarmei ghimpate. Pe podurile de beton putem apoi pune orice simboluri ... dar cred ca ne trebuie totusi podurile de beton pentru a descoperi ca in realitate distantele sunt "simbolice" .

Anonim spunea...

cu cat de entuziasmezi mai mult, cu atat vei fi mai dezamagit cand ghimpu si romanofilii lui o s-o ia in barba rau la proximele anticipate

Turambar spunea...

Bai frate, dar voi fie sunteti pesimisti si depresivi dincolo de ultima sperantza si solutzie, fie iarba nu va mai place.

Cred ca e din cauza primaverii, nu-i asa? E astenia asta pacatoasa, care va face sa vedeti totul intr-un negru sumbru si trairisto-catastrofic, chiar daca afara soarele rade pe cer mai ceva ca la legionari in anii 30.

Sau va pregatiti sa intrati in nobila tagma a jurnalistilor, unde asta este cerinta in fisa postului, sa nu va convina nimic?

Tz tz tz. Ce oameni. Ce gauri energetice.

:(

parvan spunea...

Dragule. As fi mult mai optimist daca s-ar fi anuntat autostrada chisinau -bucuresti sau macar chisinau - viena.:)

ZaffCat spunea...

Eu sunt optimist, cred ca sunt sanse mari sa se intample. Mi-e teama doar de un lucru, cum o vom sustine economic.

John Galt spunea...

Asta a fost intelegerea din urma cu 20 de ani, acum se respecta.

Niciodata nu e prea tarziu, corect, insa cu ce pret..

Anonim spunea...

mireille, tocma'm-am intors de la Chisinau. Iata fro'doua impresii :
1. Economic, e mai rau decat jale. Bah, da'rau.
2. Omu'de rand (sau aia cu care am intrat in contact, or fi reprezentativi?) au o atitudine romanofila romanii, rusii o au indiferenta, si toti asteapta sa vada ce se va intampla sau s-o taie (nu in ROmania, mai la vest, dupa Oradea :).

matusalem spunea...

Da. La subiectul asta eu sunt GigiContra. Mai aducem niste taratzi de comunism, egalitarism si alte cele. Mai ne captusim cu o economie, vai de steaua ei, nu ca a noastra ar sta mai bine. Ne mai facem cu un partid, care o sa treaca pragul electoral. Si mutam sarma aia ghimpata mai la est, dublata de buncare, si mai facem 2 aeroporturi militare pentru F16 plus alte F16 la second-hand. Si mai am ...
Fa-ma egoist, dar in conditiile actuale, parca mai aproape e maieul meu de mine.