duminică, 7 februarie 2010

Bomboanele sportive

De trei saptamani, fac ce n-am facut in viatza mea: cumpar presa sportiva.

Ushor, ushor. Nu datzi cu placinte. Statz sa va ecsplic.

O data pe saptamana, martea, cumpar Gazeta Sporturilor, iau cu grija DVD-ul atasat ei, ii dau inapoi vanzatoarei ziarul fara nici macar sa-l deschid vreun centrimetru (nu citesc eu prostii de-astea cu folbalisti, manelisti si altzi papagali trishti) si dau fuga-fuga inapoi acasa, sa-l prezint ca pe un adevarat trofeu care este fetei noastre cea mica, Andra.

Asta pentru ca in momentul de fatza Andra noastra trece printr-o binecuvantata faza de Lazy Town mania. Adica Oraselul lenes.

Iar Gazeta Sporturilor a ajuns deja la DVD-ul nr 3 din seria Lazy Town a suplimentelor multimedia oferite impreuna cu ziarul, sa le mai creasca tirajul. Si ce este si ce este cel mai important este ca sunt dublate in limba romana, lucru esential pentru un copil de 4 ani. Stiam serialul mai demult, ca de ceva vreme tot ruleaza pe unul din canalele pt copii (pe Disney Channel, daca nu ma insel), dar este cu totul altceva sa ai DVD-urile in casa, in limba romana, si sa le puna copilul cand vrea. Adica mai mereu... :)

:)

Therefore si in consecintza, ashadar si prin urmare, gagica noastra de 4 ani Andra deja are o eroina, pe Stefania (primul ei nick pe Internet este Stefania), cat si un erou, pe Sportacus, mare atlet, mare caracter, care incurajeaza copiii sa fie activi, sa faca sport, sa manance sanatos, mai ales "bomboane sportive" (adica mere) si sa fie niste copii sanatosi la trup si la minte in general. Serialul se bucura si de prezenta unui personaj rau delicios, Robbie Putrezitu'.

Acest serial pentru copii, Lazy Town, este creatia unui tip foarte interesant, un islandez, Magnús Scheving, care plecand de la experienta sa de sportiv profesionist (aerobic) a creat mai intai un serie de prelegeri motivationale, pe urma aceasta productie TV, unul dintre cele mai bune seriale pentru copii facute vreodata, cu actori expresivi, cu actiune si decoruri atragatoare si mai ales si mai ales care implicit propune o serie de valori si un stil de viata sanatoase.

Este unul dintre cele mai bine realizate seriale pentru copii, cu valori de productie excelente, cu un buget considerabil (aproape 1 milion de dolari pt fiecare episod), realizat intr-un studio atat de performant incat l-a pus in fund si pe Tarantino. Daca va uitati la vreun episod, veti intelege despre ce este vorba in propozitie. Eu acum tocmai asta fac :)

Cititi in The Guardian un articol plin de informatie despre creatorul serialului Lazy Town, Magnús Scheving. Pe langa un exemplu de prezentare bine facuta, de jurnalism profesionist si pus in slujba unor idei nobile (nu ca istericii nostri de jurnalisti jenantzi si trishti), in acest articol veti gasi si tot soiul de trivia haioase si gustoase, precum cea despre Tarantino.

Felicitari Gazetei Sporturilor pentru aceasta initiativa de promovare a unui stil de viata sanatos in randul copiilor. Asta nu ma va face sa o citesc sau sa-i cumpar continutul, insa de asemenea nu ma impiedica sa recunosc si sa apreciez un gest frumos.

Chapeau, domnilor! Chapeau, Magnús!



:)

10 comentarii:

Camil Stoenescu spunea...

habar n-aveam de asta. ia să mă uit și eu :D

Anonim spunea...

Ar trebui sa va invite pe
http://parinti-rationali.blogspot.com/

Dan Selaru spunea...

Eu sunt fan Robbie Putrezitul dar nu spun. :-)

Turambar spunea...

Si mie tot de Robbie Putrezitul imi place cel mai mult. Un rautacios de toata isprava. Dar nici eu nu spun la nimeni, sa nu ma fac de rushine...

:-)

fly-half spunea...

da' de bataia luata ieri de galezii tai pe Twickenham, nu zici nimic? :-P

Turambar spunea...

:p

ipo spunea...

Pe Disney ruleaza ambele variante, cu canal de sunet engleza/romana. Deci iti poti alege ce varianta vrei sa asculti (A/B).

Turambar spunea...

txs for the tip, mate :)

Radio33 spunea...

Eu cred că ai putea încerca, ţinându-te de nas, să deschizi şi ziarul. Informaţiile sunt proaste, dar nicăieri în presa românească nu se mai găseşte o asemenea concentrare de editorialişti excelenţi, care pornesc de la sport şi merg mult mai departe.

Turambar spunea...

Hmmm... O sa incerc. Promit sa incerc. Desi am asha o scarba instinctiva de presa romaneasca, mai ales de cea sportiva.

Tristi oamenii astia din presa, bre. Tristi si rai... :(