duminică, 17 ianuarie 2010

Mi-e jena

Mi-e jena ca unul din principalii candidati la Presedintia Romaniei, persoana care era cat pe-aci sa ajunga cel mai foarte om din tzara asta, vine cu asemenea explicatzii jenanto-conspirationalo-paranoico-sherpilieno-ezoterice privind infrangerea sa.

In loc sa isi analizeze si sa isi asume cu barbatie si maturitate miscarile gresite din campanie si prestatia suboptimala, ca sa nu spun cuvinte si mai tari si contondente, vrajitoria sa se ascunde in spatele unor explicatii abracadabrante privind paznici cu puteri paranormale care, vezi Doamne, i-ar fi afectat prestatia la dezbaterea fatidica.

Bai stimatzi cititori, bai fratele meu Descartes cel mort si putred si mancat de viermi, bai intenshilor, voi va dati seama cine era cat pe-aci sa ajunga Presedintele tarii noastre, Republica Paranormala Romania? Bai copiii creierului prajit, bai gorilienilor, daca omul ala chiar crede ce spune (*), va dati seama ce gandire de tip pre-modern, medieval, superstitios si anti-rational ii umple circumvolutiunile creerului lui logico-cvasi-prezidential?

Bai stimati cititori, daca aud pe cineva ca vine chiar si doar cu 1% argumente de sprijin a unei asemenea jene de atitudine publica, va jur eu pe sharpele casei si pe basilicul pe care il am ascuns in debara ca va scot de la sufletul meu rational si cartezian si rece si sa moara mama vampirului care o mai vorbi cu voi vreodata in urmatoarele trei vieti si shapte chakre.

Futu-va rasa in mantia magica de anti-rationali jenantzi care incurajati gandirea de tip medieval in plin secol al luminilor post-industiale de secol XXI... :blink:

(*): o voce rea din creerul meu reptilian imi spune ca acest tip de discurs vine sa neutralizeze nepriceperea electorala, sa mute responsabilitatea esecului electoral pe stelele cele rele, pentru a minimiza efectul negativ, in contextul apropierii alegerilor interne. It's basicaly about damage control and reputation management and political hypocrisy, not about real beliefs in esoteric violet mantras and supernatural powers. That's why politics is sometimes soooo despicable... :(

26 comentarii:

fly-half spunea...

chiar si daca e varianta de la stelutza, tot e jenant...

P.S. altfel, trebuie neaparat sa ne vedem cand incepe 6 nations ca sa fac cinste cu o Leffe bruna, sau un Newcastle Brown :-)

Camil Stoenescu spunea...

omul e haios, oricum nimeni nu-l mai ia în seamă, dar măcar face rating :))

Turambar spunea...

@ Fly Half: neaparat. Bem bere si ne uitam la 6N. Cum e sa fii tatic? Doare? :)

@ Camil: Dom'le, situatia este un pic mai serioasa decat un simplu ha-ha-ha si hi-hi-hi hilar. Omul asta este, sau ar trebui sa fie, un model pentru toata tzara asta privind felul in care trebuie folosit creierul din dotare. Ca asta cu facutul ratingul se poate face si daca propui sa omori toti tiganii din judetul Ialomita prin combustie in viu, sau sa-ti scoti mama la licitatie pentru prestare de servicii sexuale. Faci rating cu siguranta, dar asta nu iseamna ca sunt niste idei chibzuite, demne de un conducator luminat al Republicii Medievale Romania.

:(

Anonim spunea...

Mda, poate ca prima intrebare ar fi de ce mediatizeaza chiar Antenele aceasta atitudine? daca nu crezi sa stii ca am dovezi ca la Antena3 s-a consumat momentul magic....

Phaim spunea...

Sa inteleg ca ti l-ai scos pe Hrebenciuc de la suflet:))? Ca el e marele maestru in treburi de-astea...

Penibil moment...

Camil Stoenescu spunea...

well, acel „ar trebui” explică totul. uneori am impresia că destui politicieni români nici măcar nu mai au simțul ridicolului și/sau al absurdului. parcă trăiesc într-o lume paralele. cât de imbecil să fii să vorbești de energii negative în secolul XXI din postura de al doilea om în stat, numai dl Geoană o poate ști

Călugăru spunea...

Stimate domnule profesor, v-am mai spus că ăştia se apără pentru tribunal (pledează pentru nebunie).

Sunt fericit însă că a ajuns preaplinul şi raţionalul şelălalt preşedinte. Osmoza sufletului meu vlăduit energetic dă treabă!

Iar tu, Faime, eşti supărat pe şefu'? Nici acum nu i-ai făcut punctaj?

Adrian spunea...

Domle eu cred...mai ales ca la noi la Tutcani ne pacalea bunica cand eram mici ca in seara de inviere, exact in locul unde existau comori apareau niste flacari (nush daca erau violet sau nu), si in urma unui sacrilegiu puteai obtine acea comoara ....deci dogma exista si am invatat-o.Deci bulshit am halit de mici....unii halesc si acum ...hehehe.

PS .Asteptam un raspuns de la tine.

sfwd spunea...

Turambar: Mi-e jena: "Daca aud pe cineva ca vine chiar si doar cu 1% argumente de sprijin a unei asemenea jene de atitudine publica"

pai eu zic sa citesti ce scrie unul Turambar. E ceva mai jos in textul asta, dupa faza aia cu (*)

Ps: e scris cu italice. tb sa-l vezi :)

Anca spunea...

Cum era aia din campanie cu Romania are nevoie de un alt model de presedinte? Like... this one? :)) Suntem rau de tot, mai, astept cu mare interes introducerea concursurilor de spart caramizi cu privirea, pentru ocuparea posturilor din institutiile publice. Se vede treaba ca inca mai avem loc de cadere, a te duce dracului nu-i vreun proces cu limita maxima, intotdeauna se vor gasi noooi si noi resurse de lobotomizare. Suntem un popor nesfarsit, mai! =))

Unknown spunea...

Mon cher, din pacate faza cu flacara violacee e reala. Nu in sensul ca se intampla ceva daca te imbraci in violet, ci in sensul ca pedelicii chiar au excelat la imbracat in culoare violet. Mie mi se parea ca boc e doar poponar, da acuma am inteles ca e doar/si superstitios.

Pe alta parte, ieri ghise a spus ca si el a fost "atacat energetic"

Adica dintre cei care ne conduc nu mai e nimeni sanatos.

La Rose Jaune spunea...

Cum ne-am dumirit si noi de ce el nu mai poate scapa de prostie... de ce a batut seara la poarta lui Vantu si de ce topaia ca zaludu' cu sampania in brate desi nu aflase scoru'... farmazonu' de Base ii facuse vraji, carevasazica... Intotdeauna am zis io ca i se potriveste mai bine de menestrel pe langa Villon ala, decat presedinte in sec 21... Abracadabra... poate s-o lumina, cine stie?

quin spunea...

da bunul simt a lui antonescu nu crapa nitel de rusine ca voroia sa ne bage sub piele un medieval ca geoana?

Bucuresti servicii spunea...

Si totusi .....http://talismanul-flacarii-violet.blogspot.com/

al_core spunea...

păi vezi că nu știi!?!

atunci s'au încleștat forțe mai presus de înțelegerea umană. suficient să îți spun că șerpilienii, gorlienii și alte neamuri dintr'astea de rangul doi stăteau la galerie și își luau notițe, o astfel de încleștare titanică întâmplându'se doar o dată la 1001 ani.

vortexuri de energie se cicneau peste capetele candidaților, puteau fi văzute numai cu ochelari speciali 3D (marca D&G, nu chinezării, atenție!).

ai lui geoană au pierdut nu pentru că au fost mai slabi ci pentru că li s'a terminat energia, paranormalii lui băse dovedindu'se aici mai inteligenți, dotându'se in timp cu niște UPS'uri. violet, evident!

Anonim spunea...

Draga Tura, daca ai fi urmarit o emisiune Nasul de acum vreo 4 ani, nu te-ai mai fi deranjat sa pui stelute si sa scrii note de subsol.
Ce s-a intamplat, pe scurt: Geoana, invitat, vorbea despre realizarile romanilor din diaspora, in special ale celor din SUA. Si ca sa exemplifice, povesteste cum Mihaela, dragostea sa, a auzit de o MARE GHICITOARE, la care s-a dus ca sa afle daca va fi pastrat de catre Constantinescu in functie sau nu. Si nu mica i-a fost mirarea - placuta - Mihaelei cand a constatat ca marea specialista in prezisul viitorului, super recunoscuta in SUA, este romanca.
Din context reiesea ca Geoana nu numai ca nu i-a tras distinsei consoarte 'una-n plex si un pumn in gura' ca sa-i scoata prostiile din cap, dar ambasadorului roman in SUA, viitorului ministru de externe al Romaniei, presedinte al celui mai important partid si cat pe ce presedinte al Romaniei toata tarasenia i s-a parut a fi lucrul cel mai normal din lume.
Cine nu crede, sa consulte arhivele b1 sau sa-l intrebe pe Radu Moraru.
Pana la urma, judecand dupa mintea lor, flacara violet - nea Hrebe, trebuie s-o scriu cu majuscule?! - s-a pogorat asupra Romaniei si ne-a scapat de o adunatura de... si cum zicea doamna Nina, ca ea i-a dat lui Iliescu ideea cu prostanacul?

joness spunea...

Toate bune si frumoase, dar ce te faci stralucitorule daca afli ca Basescu chiar crede in chestii d-astea si chiar a platit niste vraci pentru ca sa se strambe la Geoana din spatele camerelor de filmat?

Si afli ca n-a iesit ala care "are o gandire de tip pre-modern, medieval, superstitios si anti-rational" ci ala care chiar foloseste practici "de tip pre-modern, medieval, superstitios si anti-rational"? :D

Turambar spunea...

Deci acum, pe canalele mele energetice specifice, presimt asha: ca suntem in fatza unui moment de esceptzie. Eu, cu clarviziunea mea cumparata de la supermarket, simt cum acest subiect poate sa fie transformat intr-o scriere apocaliptica de comedie de moravuri, in fata careia alte plictiseli precum O suta de ani la portile Orientului sau O scrisoare pierduta sa nu fie decat bicisnice texte de contabilitate.

Deci o punem de-un proiect creativ, sa facem un roman de c(r)apa si spad(g)a?

:)

Anonim spunea...

bai, realitatea e ca votatorii lu Prosta ar trebui sa-si ceara scuze. cu expresia lu Bobu.

va dati seama ca aproape l-au facut pe cel mai tampit specimen din istoria omenirii sef al Romaniei???

Dracu

Turambar spunea...

:) :/

Anonim spunea...

Buna ideea cu romanul de moravuri violet.

Parca si vad un text de genu:

Costel: Mamicule, sa il iau p'ala negru sau pe cel bleumarin?

Tantza: Costele! unde ai mai pomenit tu, bleumarin ? la ora 6 seara? ! Acu' cand, in sfarsit, dam ochii cu ei...cuuuu eiiii! Tu stii de cand astept eu momentul asta?

Costel: Da mamicule, da parca ziceai ca ...daca...pun bleumarin nu mi se mai vede...adica...

Tantza: Bai Costele! Tu fa ce spun eu! ca deja incepe sa ma ia capu'...uf...ce dracu o fi cumine?

Costel: Pai mamicule, azi e 14 nu?, de ce sa te supar. Il pun p'asta negru si daca il asortez cu alb as putea sa...

Tantza: Costele stop! iar alb?! iar alb?! Tu esti Berbec! Berbec cu B mare! albu e ca invelitoarea de mort, pana aci tzia fost! na! ia-o pasta verde.

Costel: Corect mamicule, asa il concuram pe el, da mai bine cu verde ca face contrasct cu cravata violet.
Tantza: Costeleeee, mai bine te omor cu mana mea! nenorocitule, iar vrei sa faca mama mea indigestie! ca anu trecut de revelion cand ai venit cu fularul ala violet?!

Turambar spunea...

lol. uitasem de aceasta alta capodopera a literaturii dramatico-tragico-lirice romaneshti: Tantza si Costel

:) :rofl:

Anonim spunea...

coane,
acu am observat ca matale semeni bine cu pranormalu lu Base.. ia uita-te pe irealitatea la poze :)
bre, matale erai undercover :)

Dracu

dhaarth spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
dhaarth spunea...

eu prevad ca unii or sa se supere si unii or sa se bucure.
credeti ca multimea A se va intersecta cu multimea B? si unde anume?

Turambar spunea...

@ Dracu: Da, am observat si eu chestia asta. Chiar ma intrebam ce dracu caut eu acolo si cum de nu-mi aduc aminte. Cred ca mi-am construit un ecran energetic protector, pentru a nu-mi afecta neutralitatea de care am nevoie in viatza astalanta

:) :p