luni, 28 decembrie 2009

Stance: Kiss Me Deadly



























Mare film. Genial film. Unul din filmele care, daca Weber l-ar fi vazut, ar fi exclamat: Asta este un tip ideal!

Doamnelor si domnilor: Kiss Me Deadly (Robert Aldrich, 1955). Vazut la miezul noptii, alaltaieri seara, a doua oara, dupa cincisprezece ani in care a stat retras in smarcurile memoriei mele failibile.

Si da, toti gomosii si stilatii si criticii si sicofantii si pretzioshii artistici au dreptate: este cel mai bun Film Noir. Punct.

Deci, doamnelor si domnilor, cum ar spune traducatorul: Pupa-ma sa mor... (cu variatiunile mai putin reushite: Sarutul Mortal, Pupa-ma pana mor, Saruta-ma sa cad lat, Pupa-m-ai rece, Sarutul Fatal, Sarutarea Mortii, Pupatul Dauneaza Grav Sanatatzii)

PS: Datorita unei conexiuni cvasi-groaznice de Internet, avetzi noroc: doar o poza. Altminteri atz fi fost invadati de zeci de instantanee din acest film de manual.

Cum ar zice mecanicul grec Nick, care sufera de o moarte pe care nu va o dezvalui: Vavavoum!

:)

PPS: On second thought, what the heck. Nu se poate sa pun doar o poza. Un pic de chin la viteza de dial-up. Ce nu face Turambar pentru gloria artei pure...

PPPS: Pentru nefericitzii dintre voi care nu aveti cont pe KG, filmul il gasiti aici. Subtitrari aici.

2 comentarii:

Irina spunea...

Domnu' din poza 7 seamana cu Vlad Petreanu... :D

Multumiri pentru recomandarea cinefila!

Turambar spunea...

lol. sper din tot sufletul sa nu citeasca acest comentariu al tau, pt ca stiu ca e sensibil si pune la suflet rautatzile adevarate :)

aia din poza 5 sunt eu si cu frati-miu, dupa excesele culinare de Craciun.

:)

PS: Sa te uiti la film.