marți, 8 decembrie 2009

Scurte, dar concise

Din comentariile articolului lui Doc:

"Doc, ai auzit de ultima conferinta de presa a lu’ Geoana?
Cica are probe ca filmuletul cu el topaind pe scena de bucurie era trucat."


* * *

Din barfa din piatza targului nostru de balci politic:

Cica Johannis a fost in conced zilele astea, acum vreo doua saptamani. Stim cu totii asta, nu? Cica acolo nu a fost de fapt in conced, ci cu misie. Si asta o presupunem cu totii, nu?

Ce urmeaza insa chiar nu mai stim cu totii. Cica daca ar fi iesit Geoana presedinte, iar Johannins ar fi fost numit premier, angelica doamna de fier teutonic ne-ar fi facut o vizita inainte de terminarea anului.

Johanniseee, un' te duci tu Johaaniise inapoi la Sibiu? No, vin' incoa, tu neamtzule, tu, ca avem o treaba, ma omule ma. Schnell! Schnell! Ja! Ja! Ja...

14 comentarii:

Camil Stoenescu spunea...

tanti Merkel dacă ar fi adus și niscava oameni de afaceri/investitori și contracte, n-ar fi fost deloc rea vizita ei. în caz că nu e vorba doar de radio-șanț

Dan Selaru spunea...

Vise taica, vise. :-)

Camil Stoenescu spunea...

...the stuff dreams are made of :)

Anonim spunea...

stati calmi. tariceanu o sa aduca pe nea brown in calitate de viitor posibil premier. deci have no fear, axa iz here. cum zice maestrul... e o lume minunata:D

alk spunea...

Vaaaai cum am pierdut-o noi pe Merkelioaia, care nu pregeda ca la orice ocazie sa faca sluj in fata lui Putin. Are si Germania "nemtii" ei (vezi Schroder).

alk spunea...

corectie: pregeta

@elfuldelmare: PNL nu va da premierul, asta e clar.

vera spunea...

turambar - un pic off-topic, dar inca la obiect.
Uite aici un comment (Andrei) de la acelasi post al lui doc:

"Dintre toate, eu nu inteleg legatura care se face intre exist-poll-uri si rezultatele efective. Oricum, daca citim cat de cat corect un sondaj, vedem ca nu au gresit cu nimic. Au gresit cei care le-au transmis prost si cei care le-au interpretat prost."

Cu care, in continuarea a ceea ce deja am comentat la tine, sint complet de acord. Era treaba jurnalistilor sa prezinte corectziile necesare si era datoria candidatzilor sa fie prudentzi. Dar, pentru ca asta nu poate fi controlat de institutele de sondaje, eu cred ca ar trebui sa va intilnitzi (voi, cu Curs, cu CSOP, etc) si sa facetzi un pact cu o agenda minimala, de la care NIMENI nu abdica: refuzatzi presiunea clientzilor, din START= de la momentul angajarii, de a da un verdict, in cazurile de acest tip (cind rezultatul e prea strins, sau cind rezultatul e, de fapt, partzial, caci fara voturile dintre 19.00-21.00 si fara cele ale diasporei). Daca nimeni nu accepta, de la bun inceput, ACEST tip de presiune, ce pot face politicienii si televiziunile? Nu au la cine altcineva sa se duca, daca nimeni nu tradeaza. Poate ca totusi aceasta bransha are ceva onoare si esprit de corps. Aberez?

sese spunea...

@vera

din pacate, da (scuze pentru nepolitete), dar e foarte frumoasa ideea. din pacaaaate, e inaplicabila :( - va trada un institut...

vera spunea...

sese - don't worry, ai vazut ca eu insami am dubii in zona aberatziei, asa ca si de la turambar ma astept sa spuna ca si tine. Ma bazam pe onoarea profesionala si pe 'stringerea rindurilor' in fatza unui inamic comun. Dar daca lacomia si oportunismul sint mai mari decit onoarea, la toate ghildele din aceasta tzara, sa nu se plinga.

omen spunea...

Turambare,
iar eu am auzit de acum 5 zile aceeasi varianta cu "vacanta", insa ca de fapt i s-ar fi spus "NU" lui Iohanis, mai exact ca nu va primi spriijinul pe care il astepta :).

Zvonul tau e mai lipsit de credibilitate decat al meu :), din cateva motive:
1. Cancelarul Merkel face parte din aceeasi familie politica europeana ca si PDL. Parlamentari germani populari, in diverse randuri, au luat pozitie pro Basescu, anti Nastase, anti coruptie. Popularii germani conduc Germania fara SPD, dupa ultimele alegeri. Pt ce ar sustine ei un candidatul social democrat, intr-o alta tara, daca la ei acasa nu i-au mai vrut?? Numai asa, ca sa-si bage niste cuie in talpa, la votare in PE si alte "politici" europene?
2. Faptul ca Merkel e neamtzoaica adevarata pledeaza mai degraba pt teoria mea: adica nu-si tradeaza convingerile de partid numai pt ca vorbeste aceeasi limba ca Iohannis. Care apropo, o fi el svab, dar cam are apucaturi balcanice, ca doar traieste in Romania.

Turambar spunea...

Da, e posibil sa ai si tu dreptate. Eu itzi spun ce am auzit. Ce, doar Catzavencu sa dea barfe de-alea cu o ureche?

Turambar spunea...

@ Vera: :(

Bear spunea...

Ja, ja, spritzen Sie! :D

Turambar spunea...

Ja, ja, das ist gut!

:rofl: