duminică, 20 decembrie 2009

Iti mai aduci aminte, tata?

Mda. De-abia acum, aseara, am intzeles si eu in sfarsit cum e cu amplificarea asta. Si cu dioda si cu trioda. Dupa ce o copilarie intreaga (a mea, nu a lui), taica-meu s-a chinuit sa-mi explice, iar eu ma uitam cu o privire intzeleapta, dar senina la el, cu ochi sticloshi si goi si nu pricepeam nimic, aseara in sfarshit am intzeles. Am intzeles cu e cu lampile astea, dom'le.

Ha, ca sa vezi ce face sociologu in ajunu Craciunului. Taie lampa in loc sa taie porcu si se uita in catodul ei, in loc sa spele matzele cu apa calda. Si isi aduce aminte de copilaria plina de televizoare cu lampi prin casa.

Ceea ce va doresc si Dvs, stimati moderni iremediabili. Daca vretz sa va spargetz capul cu folos inutil si sa intzelegetz cum e facuta o lampa, uite cititz aici. Daca nu, nu. In fond si la urma urmei, cine sunt eu sa va spun cum sa va petrecetz ajunul de Craciun?

5 comentarii:

Camil Stoenescu spunea...

asta-mi aduce aminte de cursurile despre „dispozitive și circuite electronice”..cât le-am detestat, cu sutele de scheme interminabile ce mai apoi trebuiau reproduse la examen...
dar să citești de plăcere e chiar interesant :)

Dragos Bora spunea...

Noroc cu alegerile asta, altfel deja ai fi facut asa

http://www.youtube.com/profile?user=teslina#g/u

sau asa

http://gizmodo.com/5429855/this-may-be-the-craziest-tesla-coil-video-yet

Anul viitor stim la ce sa ne asteptam... ... ... Doar n-o sa te apuci sa construiesti amplificatoare audio cu tuburi electronice...

Sergiu spunea...

Mi-ar placea sa ne mai "delectezi" cu date CCSB - exit -poll, pe zone istorice, categorii sociale, varsta, educatie, date corectate cu cifrele BEC. Ai mai prezentat ceva similar si anul trecut la parlamentare. Ar fi interesant, desigur daca si timpul iti permite asta, acum, in prag de sarbatori...
Urarile de sarbatori le rezerv, inca, pentru zilele urmatoare....

Turambar spunea...

Da, si eu ma tot pregatesc sa fac astea de zici tu. Insa una este intentzia shi alta vointza shi putirintza. There's a strong smell of holiday in the air, and working seems so unfair.

Lucram, lucram... :)

Irina Ursu spunea...

Inainte sa iti urez sarbatori fericite si tot ce iti doresti te anunt ca ti-am lasat o leapsa. Sarbatori fericite Tata de Fete;))!