miercuri, 9 decembrie 2009

Damn it!

Az-noapte am visat-o pe Mihaela Radulescu.

Pe bune, fara misto. Cu amaraciune si resemnare recunosc acest fenomen oniric. Sa moara pisica daca nu a fost chiar asa precum declar cu tristetze in aceste pagini scrise de mana la tastatura.

Nu, nici macar nu incercam s-o babardesc. Din pacate pentru sanatatea mea fantasmatica, nici macar atat.

Mai intai, i-am dat un telefon sa-i multumesc ca ne-a raspuns la sondaj. Pe urma, m-am dus la ea acasa sa-i mai aplic un chestionar. Aveam si vesta de operator pe mine, de-aia de RADET.

Creeere, ce-ai cu mintea mea, bre? Lasa-ma dracu macar in somn sa duc o viatza linishtita shi sanatoasa. Nu-tz mai bate joc de mine, mai creere ma...

:slap: :blink:



PS: Care stii, bre, sa interpretezi vise de maniera stiintifica si limpezitoare, ca adevarata mama Omida psihanalizda, sa stiu dracu ce inseamna, ce premonitie de foreboding reprezinta? Sa stiu si eu: mai ies az din casa sau stau sa ma uit la rugby, sa atzipesc si sa o visez din nou pe stralucitoare?

Aaaaaargh...

33 comentarii:

Paul spunea...

Este vorba de un cumul de frustrari. In niciun caz unele sexuale! Visul are legatura mai degraba cu nevoia visatorului de a fi liber si de a placa un alt stil de viata:
motociclism, nopti pierdute-n zgomoteca, matinale la teveu si, cu voia clientului, daniela crudu.

Visatorul vrea sa fie (pentru ca a mai fost si intr-o viata anterioara) Dani Otzil, ză conchărăr.

Mihaela e doar una dintre cheile care vor rezolva acest puzzle.

Jaaa! :-?

Turambar spunea...

Nein. Nein. Orice, dar nu Dani Otzil. Prefer Frankenstein sau Hitler sau monstrul din mlashtina scarboasa, decat Dani Otzil.

Nu. Nu spune asta, te rog...

:blink: :p

Anonim spunea...

esti NFT :D
ca cu campania asta cre ca n-ai mai avut timp.

Dracu

Camil Stoenescu spunea...

damn. și eu care credeam că am mintea creață dacă o visez pe Jessica Alba :D

Turambar spunea...

Ba sunt foarte F. Toata lumea ma F. Am tot timpul din lume pentru acest sport.

:/

Turambar spunea...

@ Camil: Waw. Mai spune-ne, prietene. Hai, ca noi te ascultam cu cea mai mare atentzie.

// me grabbing the popcorn bag //

:rofl:

ZaffCat spunea...

Sunt curios, voi cum faceti de mai visati? ;-)

Anca spunea...

Ma', cum e omu', fir-ar sa fie de treaba... Nu vezi padurea de copacei, Turambaru' lu' mama, asta-i problema reala! Eu din tot postu' tau am retinut CA AI DORMIT! Ceea ce-i muuuult muuuult mai spectaculos pentru mine decat visu' unui Fat-Frumos in Tara Mortilor. Eu, care dorm (ma rog, lesin) tot a patra noapte, ma mai impiedic de-un vis, dom'le, fie el si cu "Alba-Ca-Varu' si cei 40 de violatori"? =))

Nerecunostinta, numele tau e Stevie WonderWhy!

Anonim spunea...

Turambare poate te-ai indragostit de frumusetea Photoshopului.

Lamora spunea...

Poate este ceva legat de sectia de votare speciala din Monte Carlo.
Acolo au votat toti beneficiarii teledon-ului M Radulescu - din informatiile noastre

:)

ipo spunea...

Pai remarc aici doo tendinte evidente pentru un ochi de specialist. Intai de toate, creerul a fost F de prea multa lume in ultima vreme, in special pe partea de sondaje si politicieni gomosi si artagosi, care au defectul de a fi in mare parte barbati. Asa ca de-aici e clara intentia cu Mihaela.
Pe urma ar mai fi tendinta constiintei sociologului, care dupa ce a scos din espieses aka globul de cristal niste rezultate, vrea repede sa treaca din nou la treaba, sa nu-si piarda dar, har si turambarul. De unde chestionarul, logic.
Haina de RADET e de la vantul asta rece care bate p-afara. :))

Anonim spunea...

io zic asa : dat fiind ca esti arhi-supra-para-mega-F.tut, subinconstientu tau tzi-a recomnadat o vacantza, ca sa te mai relaxezi: unde? pai " acasa" la tante radulescu' ( nu ziceai ca erai cu vesta da radet?) , la monaco , birjar, la monaco!ca vin sarbatorile!:)
deci asta e traducerea: vrei vacantza!elementar draga watson!:)

cruela de vila

Radu spunea...

@Turambar,

Hai sa iti povestesc ce am visat eu asta-noapte. Nu e un exercitiu de retorica ci, mai degraba, e unul de aprehensiune:

Atunci cand faci un exit-poll, ce te determina ca, la ora 19, sa dai 50-50 si, la ora 21, sa dai 50,4-49,6? Vanitate sau decizie argumentata? Sau...?
Asta in conditiile in care alte trei institutii dau un scor invers, cu o diferenta de minim 1,4% intre competitori, chiar si in conditiile unei ajustari medii de 0,2% la ora 21?

Prima varianta:
- dam cifrele care ies din teren. De acord, dar se impune o minima analiza a lor. Daca diferenta nu e semnificativa statistic, decizia,in cele mai multe cazuri e sa dai "too close to call". Ori, la 50,4-49,6, chiar si numai daca te raportezi la marja de eroare teoretica (0,44% la 95% incredere, esantion de 50.000 subiecti) tot nu poti afirma statistic diferenta. Ca atare decizia rationala ar fi fost 50-50 si la ora 21.
- avem incredere in echipa de operatori de interviu. Varianta asta ar trebui sa se bazeze pe experienta recenta. Ori ce spune experienta recenta? Un sondaj de calibrare 37 la 27 inainte de turul I, o eroare de estimare a unui candidat de 0,7% la turul I, o fluctuatie de cifre in ziua votului la turul II, neintalnita si la celelalte institutii care au derula exit poll. Nu stiu daca exemplele astea ar face un sociolog sa aiba incredere atat de mare in echipa de operatori de interiviu incat sa dea cifrele care s-au dat...
- am luat in calcul votul disporei. diaspora putea aduce, la nivel de anticipatie, un plus de maxim 0,4% unui competitor. Ori, daca ai adaugat aceste 0,4% la raportarea de laora 21 inseamna ca ai avut in teren 50%-50%, cu o marja de eroare de minim 0,44% (teoretica, pentru ca practic e cam de +/- 1%). Cu alte cuvinte, alea 0,4% din diaspora se putea anula cu 0,4% din marja de eroare a sondajului, ca atare decizia de "too close to call" era una fireasca.
- studii anterioare care sa confirme ierarhia. Din cate stiu, nu exista o asteptare in aceasta privinta, toate monitorizariel zilnice indicand o diferenta clara, de minim 2%, in favoarea unui competitor, altul decat cel indicat la final.
- corectii aduse cifrelor. Cifrele raportate la exit poll nu reprezinta cifrele din teren. Ele sunt corectate. Experienta mea imi spune ca, in caz de egalitate, corectiile sunt minime. Dar ele pleaca tot de la analiza cifrelor din teren si a diferentelor dintre ele. O ajustare care nu scoate diferenta din marja de eroare nu are nicio valoare.


Ma opresc aici. As mai putea invoca argumente de ordin personal dar astea le pastrez pentru alta data...
Te rog sa continui tu lista cu posibile argumente. Va rog pe toti sa o continuati. Ne-ar ajuta pe toti sa intelegem decizia care se ia in spatele unui exit poll. Pentru ca, raman la parerea mea, un exit poll nu e un pariu cu nimeni, e un instrument stiintific cu limitele sale anticipate iar decizia de "too close to call" e la fel de argumentabila ca una de departajare.

Anonim spunea...

din pacate e ceva muuuuult mai grav: esti moldovean!
gata cu originile tale hanice si tamerlanice!
e oficial: esti de'a lu' Fanica acum! cum care? Esteban el Grande!

parvan spunea...

Radu: aceste intrebari ii macina si pe altii si-s intarite de justificarea puerila ca "am luat in calcul si sectiile din strainatate". La ora corectiei curajoase nu existau date "sociale" suplimentare despre extern deci este cel putin ciudat sa fie luate in calcul la 21 si nu la 19.

Da este un instrument stiintific cu verificabilitate imediata. E ca si cum cineva ar estima o distanta cu cateva minute inainte de a se masura cu metru. Este ilogic sa te departezi de realitate pentru ca realitatea va veni peste tine rapid. E o iluzie sa crezi ca cineva se departeaza de realitate pentru efecte imaginare cand efectul concret este iminent confirmare/infirmare dinspre realitate.

Deci undeva au fost inputuri "dinspre realitate" dar unde si de ce fel e greu de inchipuit cautand doar in metodologii si practici de cercetare..

Radu spunea...

@parvan,

pe moment refuz sa iau in calcul acele inputuri, cautand doar sa inteleg cu s-a luat decizia de catre profesionisti, pe baza unor argumente de natura stiintifica. dar s-ar putea ca, la un moment dat, sa nu mai am cum sa ignor teoria asta...

ce ma mai deranjeaza putin e faptul ca deja s-a trecut la acuze directe sau voalate in interiorul breslei, in dorinta de a transforma in profit aceasta "victorie" simbolica in razboiul sondajelor:
http://cluj.time4news.ro/administrativ/dancu-explica-de-ce-au-gresit-exitpollurile/

parvan spunea...

Da. Am vazut si eu acea siguranta un pic cam stranie in breasla :(

Nu te gandi neaparat la inputuri "odioase" se prea poate ca inputurile sa fie legitime si folosibile in breasla celor care incearca sa masoare realitatea. Doar ca la nivelul meu de cunostinte metodologice :) momentan nu-mi dau seama care ar fi natura acelor imputuri de natura sa modifice un to close to call intr-o asumare a unui rezultat in marja de eroare.

Sper ca suntem toti de acord ca tctc-ul initial nu a iesit din spss cu 50.00 ci a fost o decizie bazata tocmai pe diferenta mica.

Belle de Jour spunea...

:)
cateodata [cand dezlantuirea de comentarii atinge cote maximale] mi se face dor de ..."old times" [chit ca atunci mi se ridica mie "pozitivul" si altii chicoteau si aplaudau pe aici] :)
am zis eu ..ianuarie!? am zis turambar. deci mai ai...
hai...din punctul meu de vedere poti sa visezi si mai hic et nunc.
bafta!
:)

Radu spunea...

Cristi,

Nu ma gandesc la input-uri odioase. Momentan nu ma gadesc deloc la inputuri. Propun o tema de discutie, pentru a intelege ce s-a intamplat.
De acord cu faptul ca la tctc nu a fost tocmai 50,000-50,000. Dar cat sa fi fost la ora 21? 50,400-49,600?

vali.d spunea...

eu zic sa stai linistit,ptr ca o sa ai niste surprize...surprize.doar nu-ti inchipui ca mihaela vine singura in capul tau.noaptea urmatoare pregateste-te ptr andreea:)

Florin Pîtea spunea...

Închide televizorul.
Eu l-am abandonat acum 8 luni şi nu visez personalităţi media nici rugat.

ZaffCat spunea...

"Facts are stubborn things, but statistics are more pliable."
Mark Twain :-)

Jerome LeBanner spunea...

Mihaela avea catusele si lanturile la ea, ca daca tot visezi, macar sa fie si spectaculos?

Anonim spunea...

Am patit si eu chestii de asta de ce sa nu recunoastem.Rezultatul,mai
multe harti pe cearceaf.

Anonim spunea...

Am patit si eu chestii de asta de ce sa nu recunoastem.Rezultatul,mai
multe harti pe cearceaf.

Mihai B spunea...

Sincer marfa visul, eu aseara ma uitam la modele Maserati, super masini. As plimba-o o tura pe fata din visul tau.

omen spunea...

@Turambar, ti-l interpretez io:
-"in tine" a invins Mihaela si-a pierdut Andreea!(Marin/Banica, fireste:P )

Turambar spunea...

Tz tz tz. Ce opsedatzi, domle. Ce opsedatzi.

:) :p

Camil Stoenescu spunea...

io zic că e mai bine să visăm femei decât sondaje :)

Anonim spunea...

Maestre,,

când în sfârşit am visat şi eu (sau mi-a rămas la trezire visu' în creier), nu era cu Mihaela (pe care o ştiu de când era ea ne-vedetă), ci ... o alta, tot fată, dar care nu mai e alive. Ce ne mai îmbrăţişam!
Deci, având în vedere Zilele astea, hmmmmm - oi mai apuca să beau cafeaua aia cu tine next week? LOL

p.s. ce ziceai dumneata de aia cu f, c şi k? HA!

Ovidiu spunea...

Am fost la Gaudeamus, sâmbătă mai după-amiază spre seară. La standul Polirom aglomeraţie ca de obicei. Un spaţiu generos acordat cărţii divei visurilor tale. Două doamne disperate: autografe nu mai dă? Nu, doamnă, a dat doar până la 3. Mulţi care cumpărau doar cartea doamnei ce-ţi condimentează reveriile nocturne. Poate e un semn. Ai citit cartea?

Turambar spunea...

Nu, n-am citit cartea, dar am vazut filmul.

@ Diakritikos: maine? cafea? mic dejun in vremuri de holera morala?

:)

Anonim spunea...

Ziceam că faci mişto. :p

If I survive, then ... gimme a ring :)

(sunt netransportabil, LOL)