vineri, 4 decembrie 2009

Cine a castigat?

Hai, stralucitorilor, sa va vaz priceperea analitica. Ce spune sufletzelu' vostru? (Asta asha, ca sa folosesc un termen recent facut faimos).

Deci cine, stralucitorilor? Si mai ales si mai ales, de ce?

Eu, in marea-mi nepricepere vizualo-interpretativa, zic ca a fost cam 6 : 4. Ma rog, dupa cum a inceput, tindea sa evolueze spre un 7 : 3. Dar pe partea a doua a intalnirii s-a mai echilibrat.

A, si inca o intrebare: cate puncte a mutat?

Eu, tot in marea-mi nepricepere, zic ca unu. Puteau sa fie doo, dar spre final a mai ramas doar unu.

Deci: Cine a castigat? De ce a castigat? Cat a castigat?

26 comentarii:

indicibil spunea...

pai zi-ne mai intai daca erau mult de 3 in favoarea lui geoana, prior to this show... adica punctul ala pe care zici tu ca l-a mutat basescu asta seara, are vreo relevanta la ora 9:00 duminica?
eu zic ca are sanse de mai multe puncte, prin neprezentare "anti", aripa liberala.

Radu spunea...

Sincer, nu ma mai intereseaza cate puncte s-au miscat sau nu. Mi se pare deja irelevant pentru ca duminica, pe buletinele de vot o sa gasim un trandafir si numele SOV, urmat de trei trandafiri si numele SOV.
Eu caut raspuns la o intrebare mai tare: cum se poate sa declari AZI ca SOV e malefic, turbulent, etc. si MAINE seara sa il vizitezi ”pentru relaxare”? Cum se poate sa ii ridici cea mai tare minge la fileu adversarului? Cum se poate sa stii ca s-au publicat poze cu tine la SOV si sa nu ai un raspuns beton, de genul ”am mers la SOV sa imi povesteasca de o noapte la Tancabesti”? Cum se poate sa fii PROST (imi cer scuze daca imi va demonstra contrariul!) la doua zile de victorie?

Irina Ursu spunea...

Se multumeste din inima. Acum urmeaza analiza. Cine a castigat? Florile:))

Sergiu spunea...

Basescu a avut un coverage foarte bun in seara asta pe televiziuni...chiar si la antena 3 am vazut niste chestii care m-au surprins.....in general, comentarii favorabile....geoana , in general a beneficiat de comentarii nefavorabile sau ironice...si eu zic ca base a mutat un punct, poate un punct si jumatate, adica 52,5 la 47,5....intrebarea mea e insa, care era situatia optiunilor astazi, nu pe 29-30 noiembrie ? Pentru ca a mutat 1, 5 puncte de la 46 sau de la 47 ?. Si inca ceva, daca o parte din liberali care erau favorabili lui geoana dar indoiti in optiunea lor intra in zona non-votantilor in urma show-ului de astazi ? Mai e si votul diasporei 1,5 poate 2%...si daca ne inselam si de fapt publicul l-a placut pe geoana ? Greu de spus.....pe cand aveti noile rezultate de dupa 30 noiembrie....eu stiu ca in ultima saptamana de campanie trendurile se accentueaza, viteza lor e mai mare...cel putin asa a fost in 2004, cand nastase avea 55 la 45 cu o saptamana inainte...logica imi spune ca geoana castiga clar...mintea ar vrea altceva...vedem duminica....

parvan spunea...

S-o luam pe rand: intai de toate pregateste scotianul ala :)

apoi: de castigat nu cred ca s-a castigat mai mult de un punct dar si ala distribuit: un pic la G din cauza de Diaconescu si Quintus, un pic mai mult la B din cauza de intrebarile "cine stie castiga" (de fapt din senzatia indusa de ele)

de pierdut (demobilizat) cred ca au pierdut amandoi: nexam vorbe despre minoritatea cea mare, stangism cat cuprinde de ambele parti (poate mai mult la B ca s-a gandit sa si repete lauda ca el n-a privatizat si a pastrat pt popor)

B a mai pierdut un strop pe filmuletul nemuritor

la moguli au pierdut amandoi dar cred ca ceva mai mult B ca asta era tema aducatoare de voturi si acum e mai putin mobilizatoare.

in concluzie ... s-ar putea sa fie mai importante conditiile meteo de duminica

Anonim spunea...

Chestia cu Biblia, pentru muuuuulti ...

Balbaiala la SOV, pentru putini, dar care ar fi contat

Anonim spunea...

faza cu SOV a fost rea de tot. Dupa ce m-am chinuit sa conving o multime de lume cu cine sa NU voteze... faza asta cred ca tocmai i-a transformat aproape pe toti in neparticipanti la vot. Cat despre telespectatori in general, majoritatea a auzit doar ca Geoana a fost ieri la Vantu, nu si de ceea ce faceau Base si Vantu prin parcari... asa ca punct basescu.. pacat

Radu spunea...

Mda... Eu inca mai caut raspunsuri si nu le gasesc! Daca ma poate ajuta cineva, ma recompensez. Cu un vot.

Radu spunea...

vreau sa spun ca ma revansez. la naiba, nici cuvinte nu imi mai ies cum trebuie...

parvan spunea...

poate a ales raul cel mai mic. era de asteptat un atac mare ... poate a ales sa-l controleze. poate s-a dus si s-a lasat pozat ... pentru a controla "glontul de argint".

Ia-o logic si pune la socoteala cele minim 50 de ore pana la vot:

Dap... Geoana chiar vorbeste cu vantu... ce surpriza.

Dar si Base vorbea.... ups! asta nu-i tocmai confortabil pentru cei care-i dadeau votu ca sa se apere de moguli.

bonus: spionaj la miezul noptii si arestari la jakarta :)

parvan spunea...

si mai e ceva: oare ce post de stiri va fi cel mai urmarit zilele astea?

si inca ceva la fel de important in voturi: oare ce se intampla cu mobilizarea oamenilor linistiti/demobilizati de sondajele scapate pe piata?

Dan Selaru spunea...

SOV

Constantin Gheorghe spunea...

Am pierdut toţi. A, cine va primi mai multe voturi? Depinde de cine şi cum va număra...

simistef spunea...

Si cu asta ce-ai facut ?

http://stefaniacosovei.blogspot.com/2009/03/si-cu-asta-ce-am-facut.html

ZaffCat spunea...

Mie mi se pare fascinant altceva ;-)
Cum poti sa cuantifici in puncte o disputa? Vorbesc de puncte ale procentelor la vot, desigur.

Turambar spunea...

Se poate. Se poate. Sunt aproximari suficient de exacte ale unor asemenea efecte.

De ex., efectul filmului a fost de aprox. 2 puncte procentuale

parvan spunea...

a fost = era ? :)

Dr.A spunea...

Intrebarea pe care mi-o pun inca, e daca e nevoie sa-mi jegosesc mana cu tus duminica. Personal sper ca nu. Asteptam sondajele.

indicibil spunea...

"De ex., efectul filmului a fost de aprox. 2 puncte procentuale"

efect bumerang sau a lovit in basescu, asa cum se astepta? daca a lovit in basescu, atunci meciul e pierdut pentru el, no matter what. nu-l poate ajuta nici patriciu sau voiculescu,, nici dumnezeu sau Dawkins.
ntz, ntz, nimic nu spui... :)

KingSnake spunea...

Eu cred ca Vantu a castigat ieri. A recastigat credibilitate pentru Realitatea ( a se vedea dezbaterea tv de dupa dezbatere) si a dat sah etern la ambii candidati. Deci oricare ar fi presedinte, Vantu are usa deschisa pentru el la o colaborare/relaxare mica. Si cred ca a mai castigat absenteismul. As miza pe -1% la prezenta si un +0,5% pentru Basescu. Acum sa vedem daca Vantu (Realitatea) nu mai are ceva pe maneca si pentru azi.

Ah cred ca Realitatea a castigat si audienta pentru zilele urmatoare

Camil Stoenescu spunea...

e întrebare retotică, nu? :D
cred că prestația de aseară a lui Mircea Geoană mă scutește de orice alte comentarii.

Turambar spunea...

2 puncte procentuale = 3 puncte direct minus 1 punct bumerang

@ King Snake: daca nu era menghinizarea sferica cu Nicu Popa, nu mai juca Realitatea cum a jucat. Deci globalizare, frate. Deci efectul Indoneziei asupra climei din Bucureshti.

:/

Confucius spunea...

Procentul lui Geoana are o mare componenta de vot rational, care e usor de intors. Cel al lui Basescu e aproape complet constituit din vot emotional, mult mai stabil.

Io zic asa: Basescu nu a castigat nimic. Geoana a pierdut puncte. Cate? Habar n-am. Intrebarea esentiala e insa nu cate puncte, ci daca suficiente pentru Basescu.

Asta stii probabil tu...

Codrin Scutaru, Blog de analiza politica si personala spunea...

Nu Basescu a castigat ci mai degraba Geoana a pierdut. Ce naiba cauta la casa mogulului cand unica tema de campanie a lui Base e demonizarea mogulilor? Trebuie sa fii nebun, sinucigas sau ignorant. E trist orice scenariu.
Avantajul lui e ca electoratul rural nu stie care e treaba cu Vantu, crivatul, musonul si altelele...
Problema e ca o parte a electoratului liberal a fost lasat in offside. Cati au mai ramas acum convinsi din cei 50%? Jumatate?

Camil Stoenescu spunea...

sincer să fiu, nu cred că prestația de aseară a lui Mircea Geoană - deși slabă - a schimbat prea mult tabloul general. dar oricum, nu sunt fan al predicțiilor, așa că aștept duminică seara pentru a vedea ce și cum

raluca spunea...

Mi-ar plăcea dacă, în scop didactic, să zic aşa, aţi posta după alegeri cîteva date din sondajele din campanie, în măsura în care le aveţi, desigur:
- cît şi cum a influenţat votul fiecare dintre cele trei dezbateri din campanie;
- cum au votat privitorii TVR, Realitatea, OTV;
- şerpişorii pentru cele şase săptămîni.